Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Flota

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Flota

Proponuję stworzyć flotę, tak jak była ona w innych wersjach Settlers.

Moja propozycja:
    Budynek stocznia, w której robimy okręty.
    Łódź rybacka - 500desek iglastych, 1marynarz - służy do połowów ryb
    Kajak - 600desek iglastych, 1 marynarz - mógłby służyć do transportu wojsk między wyspami, czy nawet surowców (mała ładowność)
    Galera - 1000desek liściastych, 10marynarzy, 1kapitan - mógłby służyć do transportu wojsk między wyspami, czy nawet surowców (średnia ładowność), mógłby też atakować inne cele nawodne, lub budynki blisko brzegu (średnie obrażenia, mała ilość życia)
    Galeon - 2500desek egzotycznych, 20marynarzy,2 kapitanów - mógłby służyć do transportu wojsk między wyspami, czy nawet surowców (duża ładowność), mógłby też atakować inne cele nawodne, lub budynki blisko brzegu (średnie obrażenia, średnia ilość życia)
    Fregata opancerzona - 3000desek egzotycznych 2000tytanu, 35marynarzy, 3 kapitanów - mógłby służyć do transportu wojsk między wyspami, czy nawet surowców (duża ładowność), mógłby też atakować inne cele nawodne, lub budynki blisko brzegu (średnie obrażenia, duża ilość życia)

I oto przykład graficzny takiego statku:

Screen wziąłem z angielskich opracowań przygód, a statek wyciąłem z II części Settlersów.

Co do załogi, produkcja odbywałaby się oczywiście w koszarach, moim zdaniem ochotnik wygląda zupełnie jak marynarz. Kapitan za to mógłby mieć wymagania jak miecznik damasceński.
    Ostatnio edytowane przez BrzytwaGMP ; 07.04.2012 o 05:07

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pomysł jak dla mnie... fantastyczny!!! Z tego co widziałem to na angielskiej wersji The Settlers Online jest coś takiego jak statek. Według mnie taka opcja w dużym stopniu zwiekszyłaby zabawe.

Osadnik Awatar Dondarrion
    Serwer
    Czarci Gaj
    Co do szczegółów jak to już ma być dokładnie to wiadomo że można kombinować do woli ale sam pomysł żeby w ogóle była flota morska jest fajny.

Uprawnienia umieszczania postów