Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Opcje w handlu.

Osadnik Awatar cyberduck
    Serwer
    Słoneczny Gród

Opcje w handlu.

Mam pomysl na dwie dodatkowe opcje w handlu.

1. Do tej pory jest tak, ze trzeba najpierw zaoferowac to co chce sie sprzedac i
    material , ktory chce sie za to dostac. W tym drugim wypadku zawsze jest tak, ze
    trzeba ilosc matorialu jako cena zaznaczyc z gory.
    Bylaby przydatna tez taka opcja, ze sie wystawia oferte w ilosci materialu do
    sprzedania, ale za to ilosc ktora oferuje kupujacy po drugiej stronie wybiera
    kupujacy. Czyli klika sie w handlu w dana oferte z iloscia materialu ktora chce sie
    kupic, ale okresla sie ile mozna za to zaplacic. Wtedy juz sprzedajacy po uplywie
    czasu oferty decyduje, ktora oferte przyjac.

2. Decydowanie o czasie trwania oferty. Przy mniejszej ilosc materialow to nie ma
    znaczenia, ale przy duzych ilosciach zaczyna to miec znaczenie. Otoz kilka razy
    zdarzylo mi sie, ze mialem dla przykladu 3000 wody i chcialem ja sprzedac po
    176 za jakas tam inna wartosc innego materialu. Musialem caly czas okreslac
    kilkanascie razy oferte bo trwa ona 10 min. Czy mozna dodac pasek okreslajacy
    ile oferta ma wisiec w handlu ? Domyslna wartosc mogla by pozostac ... czyli 10 min.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez cyberduck Zobacz posta
    Mam pomysl na dwie dodatkowe opcje w handlu.

1. Do tej pory jest tak, ze trzeba najpierw zaoferowac to co chce sie sprzedac i
    material , ktory chce sie za to dostac. W tym drugim wypadku zawsze jest tak, ze
    trzeba ilosc matorialu jako cena zaznaczyc z gory.
    Bylaby przydatna tez taka opcja, ze sie wystawia oferte w ilosci materialu do
    sprzedania, ale za to ilosc ktora oferuje kupujacy po drugiej stronie wybiera
    kupujacy. Czyli klika sie w handlu w dana oferte z iloscia materialu ktora chce sie
    kupic, ale okresla sie ile mozna za to zaplacic. Wtedy juz sprzedajacy po uplywie
    czasu oferty decyduje, ktora oferte przyjac.

2. Decydowanie o czasie trwania oferty. Przy mniejszej ilosc materialow to nie ma
    znaczenia, ale przy duzych ilosciach zaczyna to miec znaczenie. Otoz kilka razy
    zdarzylo mi sie, ze mialem dla przykladu 3000 wody i chcialem ja sprzedac po
    176 za jakas tam inna wartosc innego materialu. Musialem caly czas okreslac
    kilkanascie razy oferte bo trwa ona 10 min. Czy mozna dodac pasek okreslajacy
    ile oferta ma wisiec w handlu ? Domyslna wartosc mogla by pozostac ... czyli 10 min.
    6. Nowy system handlu
    Obecny system odpowiedzialny za handel zostanie zmieniony. Przeniesiemy go z menu czatu w inne miejsce - do większego okna. Dzięki temu dostępny będzie wygodniejszy podgląd oraz więcej możliwości (np. lepsze możliwości sortowania/filtrowania ofert handlowych). Dodatkowo, ilości ograniczające handel zostaną zwiększone.
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...nik-dewelopera

Osadnik Awatar cyberduck
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wszystko pieknie i ladnie. Ja rozumiem wszystko co tam jest napisane, ale mnie chodzilo
    o te dwie opcje, ktore opisalem. Konkretne. Pomysly wziely sie podczas gry i caly
    czas ich brak doskwiera na bierzaco.

Uprawnienia umieszczania postów