Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Nowy budynek - Lichwiarz

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    No i może dorobić od razu jak jesteśmy przy monetach dom Poborcy Podatkowego?
    To by było fajne gdyż np. jeżeli mamy 10 domów/10 rezydencji to dostajemy 5/10 monet
    i tak jeżeli mamy 10 domów Poborca Podatkowy jest uczciwy i daje całe monety lecz jeżeli mamy już 11 domów to Poborca jest zachłanny i sam zabiera sobie te monety co zarobi na 1"1" domu i tak ulepszamy za 100 monet na drugi poziom na następny poziom to 200/150 monet i max poziom to by był 10 co do ulepszenia trzeba by 1k rudy złota, 1k sztabek złota, 1k granitu, 5k narzędzi, 5k monet oraz by mógł dobrze pracować 10 wędlin, 100 chleba oraz 1k ryb.

Produkcja/zbiór monet to by było 1 dzień (magazynem to on jest dla siebie więc to nic nie daje, domy nie muszą być blisko nie go gdyż ma służących do tego zajęcia)
    Buffy (bonusy) nie dawało by się mu np. kanapek by zbierał szybciej tylko sztabki złota/ruda złota/monety

Ruda Buff - 2-krotnie zwiększa wydajność na czas 1 dnia.
    Sztabka Buff - 3-krotnie zwiększa wydajność na czas 1 dnia.
    Moneta Buff -!5!-krotnie zwiększa wydajność na czas !3! dni!

Ruda Buff daje:
    - Szybkość (0,25 czas więc 18h)
    - Ilość (2 więc na przykład z 10 monet zwiększa na 12 monet)

Sztabka Buff:
    - Szybkość (0,50 czas a więc 12h)
    - Ilość (5 więc już z 10 na 15 monet)
    - Wściekłość osadników (0,01 gniew)

Monet buff:
    -Szybkość (0,50 - 12h)
    - Ilość (20 monet - 10 monet + 20 monet 30 monetek )
    - Gniew (0,5 więc już nie warto dawać dwa razy pod rząd)

Co daje gniew?
    - jeżeli pasek się zapełni do końca pracownicy all bd pracowali o 75% wydajności więc wolniej np.
    by dostać 1 marmur czekamy 10min bez gniewu
    a na 1 marmur z gniewem czekamy już 17 minut i 30 sekund
    -Jest 5% możliwe że ci zniszczą (obniży się poziom rezydencji/domu o 1 poziom) dom/rezydencje
    -Jest 10% możliwe że okradną ci surowce (np. mamy 10k marmuru kradną 1k więc 10%)
    -Jest 10% możliwe że nie specjaliści nie bd chcieli wykonywać swych czynności

PS. jestem na tak :P
    PS2. Fajnie bd jak dodadzą też poborce
    PS3. Poborcę się buduje na 22 poziomie za 1k marmuru i 1k desek liściastych oraz 50 monet

Początkujący Osadnik Awatar Nim8
    Serwer
    Czarci Gaj
    Od tego jest handel z graczami, więc szybko to nie wejdzie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Jestem za bardzo mi się podoba Twój pomysł

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @Poznańczyk bez sensu. Jaki cel ma wtedy cała linia produkcyjna do wyrobu złotych monet?? Dobrze, że nie grasz na których ze wcześniejszych serwerów, to byś zaproponował nowe budynki, przerabianie długich łuków na kusze, albo mieczy ze stali na armaty ^_^

Wartość złotych monet jest bardzo zaniżona, świadczy o tym sam fakt, że bez problemu można było odłożyć 20-30k złotych monet przy starcie. Obecnie sytuacja się powoli normuje, no może trochę zakłócił proces tego wprowadzenie misji dziennych, a w nich nagrody w postaci złotych monet, a także event wielkanocny, bo nooby za grosze sprzedawali pisanki, a zarobione złote monety szły dalej w obieg. (większość noobów zamiast inwestować przeważnie skupuje towary, które w danej chwili im brakuje, a przy nieznajomości rynku i wartości towarów, przeważnie zaniżają albo zawyżają cenę, ale przeważnie to pierwsze)

Masz obecnie 6 sposobów pozyskiwania złotych monet i tyle wystarczy.
    1)Handel
    2)Produkcja
    3)Misje dzienne
    4)Odkrywcy
    5)Nagroda z przygód
    6)Codzienne logowanie

@Lichotka bez sensu. Powiedz mi wtedy jaki sens będą mieć wtedy eventy ?? Osobiście bym skasował jakiekolwiek premie nawet te obecne czyli (koszyk, kanapka i półmisek), a zostawił jedyne dostępne z eventów.
    Powiedz mi czy kupiłaś przynajmniej jedna króliczą łapkę ?? Prawdopodobnie nie, i niech nikt nie mówi, że cena jest wysoka, bo spokojnie można kupić za 3-4 złote monety, a taka cena jest zaniżona, bo spokojnie można zarobić wtedy na łapce 5-7 monet za pisankę.
    Następny event będzie miał premie x4 na 24h.
    Ostatnio edytowane przez Idho ; 26.04.2012 o 15:09

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak dla mnie pomysł z miejsca jest do odrzucenia, jeżeli wprowadzili by ten pomysł to Handel by upadł.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Według mnie pomysł odpada. Nie widzę powodu, dla którego powinniśmy ułatwiać zdobycie monet.

Poznańczyk
    Handel by nie upadł, dziękuje osobą za stosowną argumentację jaką dostawałem na PW. Temat był założony na początku kwietnia, dla gracza z niskim poziomem alternatywa zarabiania złota, była by ok, jednak jak się zaczyna robić przygody, po 32poziomie, złote monety nie są problemem.

Proszę o zamknięcie tematu.

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zamykam na prosbe autora.

Pozdrawiam
    Cormax

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów