Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: oszustwo na targu!!!

Osadnik Awatar Bluznierca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja wiem o co chodzi - tego typu postow jest/bylo zatrzesnienie. Nie popieram kombinatorow i dlatego irytuja mnie ludzie ktorzy daja sie im ruchac, a potem pisza o tym na forum. Ja obligatoryjnie wywalam wszystkie propozycje znajomosci i... CZYTAM uwaznie a dopiero potem AKCEPTUJE oferty. Nie robcie bledow to oni nie beda mieli racji bytu. Wyrazielem sie jasno?
    Nie swietuje w swieta z tego samego powodu z ktorego nie swietuje w dzien premiery "Gwiezdnych Wojen". Choc w tych drugich jest wiecej prawdy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    forum jest chyba od dyskusji, skoro zacząłem grać tydzień temu nie jestem w stanie przebrnąć przez milion tematów na forum i odszukać czy ktoś coś takiego już napisał. Zamiast strzępić klawiaturę wystarczy napisać: kolego idź do działu tego i tego tam znajdziesz podobny wątek do swojego. A tu zamiast pokierować jest tylko krytyka, zastanawiam się dlaczego tak wiele osób mnie pyta na "Czarcim Gaju" o to gdzie jest mój wątek i chce poczytać jak nie dać się oszwabić, zadziwiające jest to, że nie krytykują a doceniają, że ktoś pisze o tym aby inni wiedzieli co i jak......
    Mam nadzieję, że też piszę JASNO!

Serwer
    Nowa Ziemia
    Tu nie chodzi o kolego idź do działu tego i tego tam znajdziesz podobny wątek do swojego tylko o to zeby ludzie zaczeli czytac na co sie zgadzaja = kombinatorzy nie znajduja jeleni = nie ma kombinatorow. To raz.
    Dwa ze nie kumam po jaka cholere ludzie z taka pasja akceptuja masowo zaproszenia do znajomych. A ze tacy istnieja nie ma watpliwosci.
    To nie bylo nawet super personalnie do Ciebie tylko do wszystkich o podobnym mysleniu.
    Pomysl, gdyby KAZDY chcial przeczytac, a dopiero potem akceptowal/odrzucal oferte to byliby ci wszyscy kombinatorzy? No byliby czy nie byli?
    Odpowiedz. Przede wszystkim sobie. Bo ja odpowiedz znam.
    Nie swietuje w swieta z tego samego powodu z ktorego nie swietuje w dzien premiery "Gwiezdnych Wojen". Choc w tych drugich jest wiecej prawdy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Więc moim zdaniem dzięki takim postom jaki zacząłem istnieje możliwość, że ludzie na błędach jednego(choć go nie popełniłem) nauczą się nie popełniać błędów, a więc logicznie rzecz ujmując temat jednak potrzebny choćby czysto edukacyjnie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ofertę 390 wegla za 5 mieczy traktuję na równi jak proceder, który opisałeś. Jedno i drugie to oszustwo.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez sacret Zobacz posta
    Ofertę 390 wegla za 5 mieczy traktuję na równi jak proceder, który opisałeś. Jedno i drugie to oszustwo.
    Błędne myślenie , jego oferta może być najwyżej droga , a nie brana pod oszustwo. Nikt nie kazuje nikomu kupować towar który jest drogi. Ale jeśli kupują te 5 mieczy za 390 węgla to chyba wiedzą co robią?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez sacret Zobacz posta
    Typowo polskie ominąć problem zastępując go innym problemem. Oferta jest legalna bo nie jest zabroniona, natomiast wyłudzenie jest zabronione i jest nielegalne.
    Sacret jeśli Cię nie stać to nie kupujesz i tyle, ale chyba nie starasz się wyłudzić tych mieczy oszukując?

Poznańczyk
    Jeszcze mnie tutaj brakuje, więc dorzucę swoje trzy grosze.

Cały ten proceder z oszustami to własna nieuwaga. Dobrze, że założyłeś temat i chcesz go poruszyć, jednak jest pewne "ale", którego nie dostrzegasz, a Bluznierca o nim wspomniał.

Ludzie muszą czytać, a nie klikać.

Ogólnie, temat co założyłeś nie zostanie przeczytany przez 85% ludzi co wchodzi na forum, więc prowadzisz walkę z wiatrakami, albo plujesz pod wiatr

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Poznańczyk Zobacz posta
    Jeszcze mnie tutaj brakuje, więc dorzucę swoje trzy grosze.

Cały ten proceder z oszustami to własna nieuwaga. Dobrze, że założyłeś temat i chcesz go poruszyć, jednak jest pewne "ale", którego nie dostrzegasz, a Bluznierca o nim wspomniał.

Ludzie muszą czytać, a nie klikać.

Ogólnie, temat co założyłeś nie zostanie przeczytany przez 85% ludzi co wchodzi na forum, więc prowadzisz walkę z wiatrakami, albo plujesz pod wiatr
    Dużym sukcesem jest pozostałe 15% które to przeczyta i wbije sobie to do łba. Więc takich ostrzeżeń nigdy za wiele.
    Z drugiej strony co Wam aż tak bardzo to przeszkadza, że Gość chce pokazać problem?
    Wystarczy kilka osób , to już złodzieje będą mieli straty.

Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Markez Zobacz posta
    Wystarczy kilka osób , to już złodzieje będą mieli straty.
    Blad. Nie pochwalam ich praktyk i sam bym sie nie znizyl do tego poziomu, ale to nie sa zlodzieje tylko cwaniacy korzystajacy z lenistwa jeleni.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów