Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: oszustwo na targu!!!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

oszustwo na targu!!!

Witam
    Jak w temacie, już wyjaśniam:
    1 mam wystawioną ofertę (ja) 5 mieczy z żelaza za 390węgla
    2 koleś zaprasza mnie do znajomych i wystawia tylko dla mnie taką samą ofertę tyle, że to on chce 5 mieczy a ja mam mu zapłacić 390węgla
    3 system nie pokazuje że to jego oferta a ja łykam bo myślę, że odpowiedział na moją ofertę w ten sposób koleś wyłudza towar!!!
    4 Sam miałem być tak zrobiony, ale całe szczęście, że zabrakło mi węgla i się skapnąłem, że coś nie tak.
    5 Po całej akcji koleś usuwa mnie ze znajomych i ślad po nim znika!!!!!
    Teraz szukam kolesia, ale nie ma archiwum transakcji, wiem tylko, że w nicku na końcu miał: 78
    gdyby było archiwum transakcji łatwiej byłoby złapać naciągacza.

Pozdrawiam i przestrzegam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    System handlu jest skopany całkowicie, każdy powinien mieć prawo wystawienia dowolnej liczby ofert ale bez możliwości odrzucenia.
    Skończyły by się przekręty i oczekiwanie 8h na ... odrzucenie oferty.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ewidentna twoja wina, po co akceptujesz takie zaproszenia, nie znasz nigdy z nim nie gadałeś to po co akceptować. Nie bądź łatwowierny, Internet jest pełen takich cwaniaków, następnym razem zastanów sie 2x zanim kogoś dodasz

Poza tym na targowisku nie da sie oszukać, obie strony musza zaakceptować transakcje.

Jeśli nie czytasz wiadomości, tylko od razu bierzesz akceptuj, to już twoje zmartwienie.

Takich delikwentów do czarnych list zgłaszać
    Ostatnio edytowane przez set2g ; 01.04.2012 o 15:00

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    słuchaj może nie moja wina a moja naiwność, jak zresztą dodałem uratował mnie brak środków i transakcja nie doszła do skutku. Co do znajomych to nie znam nikogo z gry osobiście a sami się zgłaszają i z wieloma fajnie się współpracuje, a że trafi się naciągacz to nigdy nie wiesz jak gościa nie znasz. Dlatego napisałem ten post ku przestrodze, a chodziło mi o to, że gość dubluje Twoją transakcję tyle, że w drugą stronę i liczy na to, że Ty myślisz, że akceptujesz swoją transakcję. Więc jeśli już ktoś tu winny to naciągacz nie ja. Ja tylko poruszyłem temat a takich przekrętasów nigdy nie prześwietlisz więc dodajesz do znajomych w dobrej wierze.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Ewidentni złodzieje i cwaniaki, dlatego bardzo dobrze że powstał taki temat dla przestrogi. Większość ludzi akceptuje na oślep transakcje , ale jak się ma konkretnego kontrahenta w danym momencie to mało kto czyta wiadomości. I dlatego musimy uważać na oszustów. To nie kogoś wina ze są oszuści tylko naiwność tak jak dokładnie napisał gregsecondlife. Więc uważajcie!!!

Osadnik Awatar Bluznierca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Takich postow bylo juz multum.
    1/ idiotyczne jest akceptowanie wszystkich (nie)znajomych jak leci
    2/ CZYTAC CZYTAC CZYTAC a nie na slepo akceptowac wszystko co sie pojawia (to ten typ ludzi co jak sie cos spie(...) to dzwoni do serwisu nawet nie zagladajac do instrukcji obslugi)
    3/ szmaciarze i cwaniacy zyja z tego ze zawsze znajda sie naiwni - pozwalacie im na istnienie wiec sie nie dziwcie ze was ruchaja na prawo i lewo.
    Nie swietuje w swieta z tego samego powodu z ktorego nie swietuje w dzien premiery "Gwiezdnych Wojen". Choc w tych drugich jest wiecej prawdy.

Odkrywca Awatar zylaja
    Serwer
    Nowa Ziemia
    z drugiej strony 5 mieczy z zelaza za 390 wegla to tez nie jest wow oferta dala kupujacego

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    ja tej oferty nie robię nielegalnie jak ktoś jest chętny to przystaje na taką ofertę, ale ja nie wyrywam ludziom tego węgla jak chcą to kupują jak nie to nie, ja wystawiłem taką cenę ale nie zabieram im tego, to oni akceptują moje warunki.

Osadnik Awatar Bluznierca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez gregsecondlife Zobacz posta
    ja tej oferty nie robię nielegalnie jak ktoś jest chętny to przystaje na taką ofertę, ale ja nie wyrywam ludziom tego węgla jak chcą to kupują jak nie to nie, ja wystawiłem taką cenę ale nie zabieram im tego, to oni akceptują moje warunki.
    ...a Ty ich.
    Wiec w czym rzecz?
    Nie swietuje w swieta z tego samego powodu z ktorego nie swietuje w dzien premiery "Gwiezdnych Wojen". Choc w tych drugich jest wiecej prawdy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Bluznierca Zobacz posta
    ...a Ty ich.
    Wiec w czym rzecz?
    a czy przeczytałeś pierwszy post o co mi chodzi?? bo z tego co widzę to piszesz tylko po to, aby sobie popisać i kilka jobów na forum wrzucić..... chodzi mi o to że ja to wystawiam legalnie i nie uciekam się do oszustwa aby zarobić jak nie chcesz to nie kupujesz ale nie wyłudzaj i wszystko na ten temat!

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów