Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Apel o zmniejszenie kosztow rozbudowy powyzej 3 poziomu!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Apel o zmniejszenie kosztow rozbudowy powyzej 3 poziomu!

Bez urazy, ale ilosci zlota potrzebna do rozbudowy na przyklad koszarow do poziomu czwartego jest chora!
    Z trzech kopalni zlota wyciagne 3 rudy w 13 minut, z tego jedna szatbke zlota, do wyprodukowania jednej monety potrzebuje 4 sztabki czyli 52 minuty plus czas na wyprodukowanie monety czyli kolejne 24 minuty. To w sumie na jedna monete daje 76minut, na wyprodukowanie 250 monet zeby rozbudowac glupiego lesnika potrzebuje 19tys minut czyli 316h czyli 2 tygodnie ! Z kolei na koszary chca 5000monet, czyli 263 dni!
    Nie sadzicie ze to stanowczo za duzo? Apeluje wiec, majac nadzieje ze gracze sie za mna wstawia, zeby zmniejszyc ilosc monet potrzebnych do rozbudowy.
    Z powazaniem dla obslugi gry

Odkrywca Awatar zylaja
    Serwer
    Nowa Ziemia
    robisz przygody, sprzedajesz miecze ze stali , granit i inne cenne rzeczy za golda i uzbierasz

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ''Nie od razu Rzym zbudowano'' - a ty kolego widzę chcesz być lepszy, ja mam koszary na lv3 i nie odczuwam jak na razie potrzeby ulepszania

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Szansa na zmniejszenie jest marna, gdyż wtedy by byli stratni ci który już ulepszyli, ciekawym rozwiązaniem może by było wprowadzenie przedmiotu (np. za kamyki/nagroda za przygodę/nagroda za event), który by powodował zmniejszenie kosztu upgrade'u budynku o ileś tam %

Odkrywca Awatar zylaja
    Serwer
    Nowa Ziemia
    w planach jest mozliwosc upgrade'u za klejnoty, wiec pewnie nie wprowadza zmniejszenia kosztow

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Na zmiany nie lizę, choć też uważam że koszty są za wysokie w stosunku do korzyści, a nawet zakładając że się kupi klejnoty to bardziej opłacalne jest zakupić 10 pozwoleń budowlanych niż wydawać klejnoty na ulepszenie budynku.

Osadnik Awatar Dondarrion
    Serwer
    Czarci Gaj
    Piwonia to jest gra przeglądarkowa ! A nie jakiś RTS na kompa :P, "nie od razu Rzym zbudowano" jak zostało przytoczone trochę powyżej. Na wszystko w tej grze potrzeba czasu czasu czasu i jeszcze raz czasu po to żeby móc potem się mega nacieszyć swoim pięknym królestwem/miastem/wioską. Jestem święcie przekonany że koszta nie zostaną zmniejszone i szczerze mówiąc uważam że to dobry pomysł że wszystko jest takie drogie z czasem; przynajmniej jest jakieś wyzwanie. a co do golda to już ci pomogli inni, sprzedawaj surowce, przygody itp... Myślę że z czasem przyjdzie wiele innym możliwości zarabiania monet poza tymi co teraz istnieją.

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja nie wymagam żeby były bardzo tanie, ale powinny być rozsądne w stosunku do możliwych korzyści. Zbyt wysoka cena spowoduje że gra się zrobi dosyć monotonna i nudna, bo z jednej strony trzeba spędzić trochę czasu choćby po to żeby geolog odnowił złoża a z drugiej bardzo długo czekać aż uda się uzbierać złoto na ulepszenie.
    Biorąc pod uwagę że na moim serwerze większość ludzi jest już na wyższych poziomach więc raczej chcą kupić, a nie sprzedać złoto.
    Oczywiście inne sposoby na zdobycie złota były by również rozwiązaniem, jak i korekty w czasach produkcji czy wielkościach złoża.

Osadnik Awatar Dondarrion
    Serwer
    Czarci Gaj
    Coś mi się obiło o uszy że mają być misje dzienne to 1, 2 że kampanie w przyszłości, 3 więcej przygód; już na samych tych 3 nowinach myślę że będzie dało się coś co nieco zarobić monetek $$$. A do tego weź pod uwagę że gra się rozwija i myślę że na pewno z czasem zostanie wymyślona jeszcze jakaś inna alternatywa na zarabianie bądź zdobywanie golda .

Babelek
    Zmniejszyc, zradukowac, za darmo, popieram

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów