Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Nagrody czy na pewno ?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Nagrody czy na pewno ?

Witam

Jestem za tym by zrewidować trochę nagrody za wykonanie misji

w sumie najbardziej mnie męczy uzupełnienia do pola i krótkie łuki, jestem powyżej 30 poziomu
    i dla mnie 600 do pola to jak drwina czy kara, którą dostałem już 2x, jak to się ma w porwaniu do uzupełniania złota czy żelaza.
    Tak samo krótkie łuki po co mi na 30 poziomie takie wynalazki ostatni dostałem z 1800 ich, ledwo przehandlowałem za zboże, a i tak z 600 mi jeszcze zostało.

Wydaje mi się że nagrody powinny być bardziej przemyślane, może dodać np 1 zero do zboża i już 6000 uzupełnienia to faktycznie był by nagroda.
    Odnośnie łuków to lepiej z nich zrezygnować wg mnie, ponieważ one się przydają tylko na początku później to ochotnik ma taką samą siłe rażenia, więc po co mi łucznik, a same łuki to już lepiej na podpałek przerobić jak na długie łuki przy tym rozbójniczym przeliczniku w magazynie prowiantu.

Jak już mowa o magazynie prowiantu to jestem za tym by działał on w dwie strony chętnie wymienię 10 monet na 1k kufli "napitku"
    tak samo marmur na kamienień i deski liściaste na iglaste

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Sebastianus Zobacz posta
    Jak już mowa o magazynie prowiantu to jestem za tym by działał on w dwie strony chętnie wymienię 10 monet na 1k kufli "napitku"
    tak samo marmur na kamienień i deski liściaste na iglaste
    rozumiem, ze 10 mieczy zelaznych tez bys chetnie wymienil na 500 brazowych ? ;p

Bez przesady, przeliczniki sa takie, zeby ta wymiana stanowila malo atrakcyjna, wrecz awaryjna alternatywe do zdobywania tych towarow normalna droga, nikt rozsadny tego nie wywroci do gory nogami zeby nagle robic na tym dobre interesy.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar zylaja
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    rozumiem, ze 10 mieczy zelaznych tez bys chetnie wymienil na 500 brazowych ? ;p
    byloby SUPER!!! handelprzestalby istniec.

Sebastianus - jesli cie frustruja nagrody typu łuki to rob misje dla 2 graczy albo dla 3 ( np. wiktora)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Bez przesady, przeliczniki sa takie, zeby ta wymiana stanowila malo atrakcyjna, wrecz awaryjna alternatywe do zdobywania tych towarow normalna droga, nikt rozsadny tego nie wywroci do gory nogami zeby nagle robic na tym dobre interesy.
    Jednak, taka wymian w dwie strony pozwolił by nam całkowicie zrezygnować z niektórych budynków, tak więc nie wiem czy to zły pomysł,
    przelicznik za miecze łuki czy napitek, jest może rozbójniczy, jednak 50 marmury za 250 kamienia to już nie jest taki zły na handlu idzie wymienić lepiej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez zylaja Zobacz posta
    Sebastianus - jesli cie frustruja nagrody typu łuki to rob misje dla 2 graczy albo dla 3 ( np. wiktora)
    Trochę czasu minęło i dalej mam ten sam problem
    zrobiłem Wiktora a tam w nagrodę 1800 do pola jupi

jak dla mnie trza z balansować sensowniej te misje, po co w Wiktorze uzupełnienie pola czy miecze stalowe, jak to ma sie do uzupełnienia kopalni złota czy kusz np.

są np takie misje których nikt nie chce robić, ponieważ straty są zbyrt duże
    Dzieci Sawanny np
    handel jest dobrym wyznacznikiem
    Jeste za tym by zmienić troche nagrody, głównie usuwając rzeczy które są kara w porównaniu do innych nagród
    i dodać opcje wymiany misji w sklepie na mapy
    jak ja mam np dzieci sawanny 2x które są w tej samej cenie co Wiktor czyli 200 map to powinna być możliwość zamiany 1 do1
    cza trochę logiczniej spojrzeć na te gre a nie patrzeć na nią przed dolary czy euro

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To ja jeszcze dodam że przydałby się przycisk 'wygraj' po naciśnięciu którego dostaje się 50lvl, max pozwoleń, po 100 sztuk każdej przygody, nieskończony magazyn zapełniony do końca towarami i automatycznego bota który będzie grał za nas gdy odejdziemy od kompa. Przycisk ten oczywiście można używać wielokrotnie bo to nieuczciwe żeby był jednorazowy (nie wspominając o tym że gra zrobiłaby się za trudna)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dobre,
    to niech chociaż zmienią nazwę z nagrody na" "coś co podleci i częściej wkurzy jak uszczęśliw"

albo na: "zawsze mogło być gorzej"
    lub na" "lepsze to niż nic"

o albo: "ty to masz pecha"
    Ostatnio edytowane przez Sebastianus ; 06.05.2012 o 18:16

Uprawnienia umieszczania postów