Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Kolejka budowania - troche przykrótka...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Kolejka budowania - troche przykrótka...

Witam. Nie jestem jeszcze w gronie super wysokich lvli, więc nie wiem jak jest dalej (np po 30 lvl), jednak jak dla mnie 3 pozycje kolejki budowania to jednak troche mało. Myślałam, żeby była kolejka powiedzmy 8-9 pozycji, wtedy możnaby ustawić grę na np 2 godziny i robic coś innego przez ten czas. Nie myślę o bocie, bo nie chcę żeby budowanie zaczęło sie o tej i o tej godzinie. Myśle tylko nad wydłużeniem czasu. No, choćby możnaby nawet i ustawić kolejkę budowania i potem rozporządzać geologami, odkrywcami, handlem, itd :3

Pomysł wymaga jeszcze dopracowania, liczę wiec na innych graczy.

Osadnik Awatar mnlf
    Serwer
    Nowy Świat
    To już jest zrobione, nie wiem czy pojawi się to już jutro czy dopiero z następnym updatem ale na serwerze testowym od tygodnia kolejkę budowy można rozszerzyć do 5 pozycji - tyle że to będzie kosztować (i to prawdopodobnie nie mało).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To rozszerzenie (na stałe) kosztuje niemal 3000 diamentów,jest także zwiększenie czasowe ale nie wiem ile kosztuje. Ja jakoś nie odczuwam małej ilości budynków w kolejce budowania będąc na 38 levelu,może poza budową nowych pól i studni ale gdyby było inaczej to silos i młyn straciły by mocno na wartości. Dlatego albo sporo klikasz albo sporo płacisz.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    proponuje aby do kolejki mozna bylo dodac podnoszenie lvl budynkow

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez wojthek Zobacz posta
    proponuje aby do kolejki mozna bylo dodac podnoszenie lvl budynkow
    Przecież podnoszenie lvl budynków idzie poza kolejką.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    No tak ale w momencie gdy chce ulepszyc budynek musze miec odpowiednia ilosc surowcow i byc online. Z budowa nowych bydynkow sprawa jest prosta. Brakuje mi surowca. Dodaje budynek do kolejki. Rano wstaje i mam wybudowany. Podobna rzecz mogla by byc w przypadku podnoszenia lvl. Zaznaczam budynek do upgradu i w momencie gdy uzbieraja mi sie surowce budynek idzie lvl wyzej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W mojej ocenie kolejka budowania powinna być po lvl 30-35 bezograniczeń tak jak w przypadku werbunku armii. Bo wiadomo kiedy się rozwijamy początkowe lvl każdy siedzi, a poźniej ????? PARANOJA w końcu ilość studni zależy ściśle od tego ile wolnych osadników. Wszystko ograniczone jest ilością zasobów. Więc paranoją jest ograniczanie budowy do 3. TO NIE TA GRA. Twórcą się coś w główce poprzestawiało. Po .*. co jest kolejka niech mi ktoś poda przynajmniej dwa konstruktywne powody dlaczego ma być( przy aktualnym stanie gry) ??????
    Ostatnio edytowane przez barman ; 03.05.2012 o 19:11 Powód: błędy

Początkujący Osadnik Awatar Kasteros
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez barman Zobacz posta
    W mojej ocenie kolejka budowania powinna być po lvl 30-35 bezograniczeń tak jak w przypadku werbunku armii.
    Kolejka jest po to by gra była zbalansowana, bo np. gracz na 34 lvl postawi 100 pól pszenicy, pójdzie sobie gdzieś gdy one się będą robiły i nie musi się martwić o to czy przez noc wszystkie nie zostaną wyeksploatowane co doprowadzi do 20k pszenicy w magazynie która pójdzie na sprzedaż, z kolei gracz na 20 lvl bd musiał siedzieć 1,5h by móc postawić określoną ilość pól pszenicy i mieć nadzieje że przez noc pola się nie skończą, a jak następnego dnia się zaloguje to okaże się że prawie wszystkie pola pszenicy zostały wykorzystane, przez co ma niewiele pszenicy gdyż tam gdzie miał najwięcej gospodarstw nie ma już nic do zbierania,a przez to wieśniacy musieli chodzić 20 min i "kraść" od innych no i oczywiście znów musi przez godzinę stawiać nowe poletka,a gracz na 30+ lvl zleci budowę 100 pól i znów gdzieś sobie pójdzie.
    Ostatnio edytowane przez Kasteros ; 04.05.2012 o 11:30 Powód: dopisanie jeszcze kilku słów

Uprawnienia umieszczania postów