Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Dodanie możliwości namierzania do bufowania

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Dodanie możliwości namierzania do bufowania

Wymiana bufami jest dla mnie w tej chwili najcięższym elementem gry / każdy rozwija się w swoim guście i nieraz znalezienie obiektu do bufnięcia graniczy z cudem(zwłaszcza że nie każdy gracz dba o jakiś sensowny ład przy budowaniu).
    Sugeruję żeby dodać coś na zasadzie laserowego namierzania jak przy rakietach powietrze-ziemia :P.
    Gracz sam klika obiekty które chce aby zostały zbufowane a bufujący wchodząc na mapę gracza ma od razu podświetlone obiekty ( bądź też bez wchodzenia używa tylko wybraną ilość potrzebnych itemków które zostałyby poprzydzielane w wyznaczone wcześniej miejsca).

Wydaje mi się że niejednej osobie pot zszedłby ze skroni podczas wysiłku intensywnego przeszukiwania

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Wprawdzie nie zrozumiałe tego chyba w pełni ale przyłączam się jeżeli ma to usprawnić i uprzyjemnić grę

Osadnik Awatar Sedzia_Dredd
    Serwer
    Nowa Ziemia
    już o tym pisałem:
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...anapki-koszyki...
    mi chodziło głównie o oszustwa i czasem pomyłki graczy, ale oczywiście szukanie też jest sporym problemem... zwłaszcza że często gracze mają porozrzucane budynki jakoś tak bez pomysłu...
    ::. .:: Emotions... There oughta be a law against them ::. .::

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Bo tak ciezko ustawic te budynki ktore chce sie miec zbuffowane w stan *uspienia??

*nad budynkiem wisi widoczne "ZzZZz"

Osadnik Awatar goTomek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Sarevok Zobacz posta
    Bo tak ciezko ustawic te budynki ktore chce sie miec zbuffowane w stan *uspienia??

*nad budynkiem wisi widoczne "ZzZZz"
    Nie ciężko, ale wyobraź sobie, że niektóre budynki maja to Twoje 'zZz' bo właśnie mają spać a nie produkować i dawanie na nie bufa mija się z celem.

Co do tematu to nie jestem przekonany; wymieniam się buffami z różnymi osobami, głównie z gildii ale nie tylko i jakoś nikt nie ma problemu w napisaniu 3 mieczniki w s1, 4 piece w s2 itp. Wydaje mi się że to byłoby nazbyt daleko idące ułatwienie, chcesz dostać darmowe 50% czasu to popracuj trochę, tak jak ci nieszczęśni osadnicy we wiosce Takie propozycje to IMHO krok w stronę "ja tu klikne a gra przejdzie się sama" to nie CoD tu trzeba trochę popracować

Natomiast przydałoby się (co już było wielokrotnie poruszane) wyświetlanie gdzieś czasu pozostałego do końca buffa
    I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot
    Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego
    - Coma, Los cebula i krokodyle łzy

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Napisanie na co dokłądnie sie chce buffa to nie jest az taki wielki wysiłek, więc chyba nie ma sensu bardziej ułatwiać, a pomyłki to też element gry

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    howgh

Osadnik Awatar Sedzia_Dredd
    Serwer
    Nowa Ziemia
    przy kilku kanapkach czy koszach nie ma problemu, ale jak w grę wchodzi kilkadziesiąt, to trzeba się nalatać, jeżeli nie zna się terenu drugiej osoby a budynki są pomieszane.
    ::. .:: Emotions... There oughta be a law against them ::. .::

Uprawnienia umieszczania postów