Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Przypadkowe kliknięcie = strata klejnotów

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Przypadkowe kliknięcie = strata klejnotów

Witam,

uważam, że opcje dostępne za klejnoty w stylu szybkiego dodania nowej oferty handlowej przed upływem 10 min lub przyspieszonego budowania budynków powinny być poprzedzone jakimś OKNEM z koniecznością POTWIERDZENIA.
    Chodzi o to, że przypadkowe kliknięcie w taką ikonkę zabiera OD RAZU określoną ilość klejnotów z konta i nie da się tego cofnąć.

Przed chwilą straciłem w ten sposób 5 klejnotów.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Gregorius_I ; 23.03.2012 o 18:46 Powód: literówka

Osadnik Awatar Oharaa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Gregorius_I Zobacz posta
    Witam,

uważam, że opcje dostępne za klejnoty w stylu szybkiego dodania nowej oferty handlowej przed upływem 10 min lub przyspieszonego budowania budynków powinny być poprzedzone jakimś OKNEM z koniecznością POTWIERDZENIA.
    Chodzi o to, że przypadkowe kliknięcie w taką ikonkę zabiera OD RAZU określoną ilość klejnotów z konta i nie da się tego cofnąć.

Przed chwilą straciłem w ten sposób 5 klejnotów.

Pozdrawiam
    Zgadzam się z przedmówcą i jest to celowe i zamierzone ze strony twórców gry.W tym przypadku również powinno pojawiać sie okienko potwierdzające czy chcemy to zrobić jak w przypadku sklepiku gdzie też płacimy tymi samymi klejnotami.Na forum na pewno nie jeden gracz nieświadomie stracił 5 klejnotów i to pewnie nie raz.

Osadnik Awatar PaniCook
    Serwer
    Czarci Gaj
    Ale robicie wielki problem, wystarczy uważać co się robi ...

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez PaniCook Zobacz posta
    Ale robicie wielki problem, wystarczy uważać co się robi ...
    Jak ja nienawidzę takiego pieprzenia...

@top
    zgadzam się w zupełności

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Ja miałem gorzej.
    Kliknąłem to co chciałem, zabrało mi ostatnie klejnoty jakie miałem a bonusu nie dało i co z tym zrobić ?

Osadnik Awatar PaniCook
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jak ja nienawidzę takiego pieprzenia...
    Spoko, zeby kliknac tą ikonke niechcaco trzeba byc jakims (...) co to komu wadzi, a za ten czas pisania skryptu support zrobil by cos bardziej pożytecznego.

Ja miałem gorzej.
    Kliknąłem to co chciałem, zabrało mi ostatnie klejnoty jakie miałem a bonusu nie dało i co z tym zrobić ?
    Ciekawe w co kliknoles, bo sama korzystałam z szybkiej budowy i dziala, a co do zwrotu napisz ticketa ale i tak raczej nie odzyskasz

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ja również uważam, że to by się przydało. Co prawda nie straciłem jeszcze w taki sposób nic, ale nawet najlepszy może się pomylić
    Dlatego okno "potwierdzające" było by idealnym wyjściem z takiej sytuacji.
    Pozdrawiam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Spoko, zeby kliknac tą ikonke niechcaco trzeba byc jakims (...) co to komu wadzi, a za ten czas pisania skryptu support zrobil by cos bardziej pożytecznego.
    oraz

Ciekawe w co kliknoles, (...)
    Jeżeli support napisze skrypt, który będzie dawać bany za takie byki - mogę przeżyć brak tego okna z potwierdzeniem.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Podobny problem występuje gdy przez pomyłkę naciśniemy przycisk awansu budynku na kolejny poziom i to się zdarza częściej niż pomyłki w sklepie za klejnoty, mi się zdarzyło tylko raz na szczęście ale wśród znajomych w gildii niektórzy parokrotnie się pomylili.

Powinno działać tak samo jak niszczenie budynków - gra pyta nas czy na pewno chcemy usunąć dany budynek, wtedy zatwierdzamy albo odmawiamy zniszczenia budynku.

Takie pomyłki przy awansie mogą kosztować nawet 1000 złotych monet.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Zgadzam się z twórcą tematu w 100%. Ja raz straciłem 30 klejnotów, ponieważ kliknąłem na skrócenie o połowę czasu poszukiwania skarbu... 1 minutę przed jego planowanym powrotem. Na szczęście były to tylko klejnoty za wykonanie misji.

Spoko, zeby kliknac tą ikonke niechcaco trzeba byc jakims (...)
    Wystarczy grać na touchpadzie.

P.S.
    Żeby pisać "kliknoles" trzeba być jakimś... gimnazjalistą?

Uprawnienia umieszczania postów