Mam dość poważny problem techniczny z grą. Cały interfejs odmówił mi posłuszeństwa.
- Nie jestem w stanie wybudować żadnego budynku (pomijam fakt braku zezwoleń na budowę)
- Nie mogę zburzyć budynku - przy próbie wyburzenia muszę restartować grę ponieważ nie widzę okienka z potwierdzeniem, a ekran robi się przyciemniony (nic się nie da zrobić)
- Wszelkie ramki okienek są w środku puste lub częściowo wypełnione, po kliknięciu na dom władyki widzę ikonki od ulepszenia, destrukcji, naprawy, ale stan magazynu nie wyświetla się.
- Nie widzę swojego awatara
- Pasek doświadczenia jest pełny, a był pełny w połowie
- ikony menu budynków są szare, nic się nie dzieje po kliknięciu w nie
- chat nie przewija się automatycznie (klikanie na kwadracik przewijania automatycznego nie zmienia nic - sam też nie zmienia swojego stanu)
- nie jestem w stanie przeczytać żadnej wiadomości (chodzi o te z koperty przy awatarze, wiadomości typu zdobywca wrócił z wyprawy i znalazł skarb albo raport z bitwy - ale nie tylko - po prostu nie ma nic w tym oknie)
- Wszytko zaczęło się od przypadkowej próby wysłania sobie zaproszenia do znajomych. Kliknąłem na swój nick w chacie i w okienku dałem opcję zaproś (tym systemowym chacie, gdzie na żółto gra wypisuje co się stało - zakładka wiadomości - innych nie było bo miałem w tym czasie bana na chata przez omyłkowe napisanie propozycji handlowej na global-1 ) od tego czasu wszystko przestało działać.
Zachowanie gry wygląda mi na błąd przy inicjalizacji interfejsu użytkownika.
Odważyłbym się stwierdzić że błąd ten powstaje podczas wczytywania listy znajomych ponieważ w trakcie wczytywania gry pojawia się przez chwilę obrazek z moim awatarem (ten na dole pod ikonami menu budynków, można go ukryć ale mi to też nie działa ) i kropką że jestem online, imieniem i poziomem, a po chwili informacje znikają, pojawia się cyferka 1 zamiast poziomu 19, znika też imię, zielona kropka i nie ma tam też obrazka awatara. Jest też tam tylko jedna pozycja. reszta paska jest pusta, ale nie była.