Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Błąd

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Podoba mi się Twój tok myślenia ... tak też zrobiłem ... nie mając jednak odpowiedzi z supportu szukam pomocy u forumowiczów mając nadzieję, iż ktoś już wcześniej miał podobny problem i wie jak sobie z nim poradzić ... tymczasem patrzę na wyeksploatowane kopalnie i puste pola i szlag mnie trafia, że nie mogę nic zrobić ...
    SI VIS PACEM, PARA BELLUM.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Siemka!

Ja się podepnę pod temat, mam ten sam problem.

Ale po banie wszystko działało, do puki nie zacząłem klikać sobie na chacie i prawdopodobnie zaprosiłem się sam do swoich znajomych.
    No i nie ładuje mi się do końca interfejs użytkownika, więc gra jest bez użyteczna.

Moja wiadomość do supportu (jeszcze nie było odpowiedzi)

Mam dość poważny problem techniczny z grą. Cały interfejs odmówił mi posłuszeństwa.
    - Nie jestem w stanie wybudować żadnego budynku (pomijam fakt braku zezwoleń na budowę)
    - Nie mogę zburzyć budynku - przy próbie wyburzenia muszę restartować grę ponieważ nie widzę okienka z potwierdzeniem, a ekran robi się przyciemniony (nic się nie da zrobić)
    - Wszelkie ramki okienek są w środku puste lub częściowo wypełnione, po kliknięciu na dom władyki widzę ikonki od ulepszenia, destrukcji, naprawy, ale stan magazynu nie wyświetla się.
    - Nie widzę swojego awatara
    - Pasek doświadczenia jest pełny, a był pełny w połowie
    - ikony menu budynków są szare, nic się nie dzieje po kliknięciu w nie
    - chat nie przewija się automatycznie (klikanie na kwadracik przewijania automatycznego nie zmienia nic - sam też nie zmienia swojego stanu)
    - nie jestem w stanie przeczytać żadnej wiadomości (chodzi o te z koperty przy awatarze, wiadomości typu zdobywca wrócił z wyprawy i znalazł skarb albo raport z bitwy - ale nie tylko - po prostu nie ma nic w tym oknie)

- Wszytko zaczęło się od przypadkowej próby wysłania sobie zaproszenia do znajomych. Kliknąłem na swój nick w chacie i w okienku dałem opcję zaproś (tym systemowym chacie, gdzie na żółto gra wypisuje co się stało - zakładka wiadomości - innych nie było bo miałem w tym czasie bana na chata przez omyłkowe napisanie propozycji handlowej na global-1 ) od tego czasu wszystko przestało działać.

Zachowanie gry wygląda mi na błąd przy inicjalizacji interfejsu użytkownika.
    Odważyłbym się stwierdzić że błąd ten powstaje podczas wczytywania listy znajomych ponieważ w trakcie wczytywania gry pojawia się przez chwilę obrazek z moim awatarem (ten na dole pod ikonami menu budynków, można go ukryć ale mi to też nie działa ) i kropką że jestem online, imieniem i poziomem, a po chwili informacje znikają, pojawia się cyferka 1 zamiast poziomu 19, znika też imię, zielona kropka i nie ma tam też obrazka awatara. Jest też tam tylko jedna pozycja. reszta paska jest pusta, ale nie była.

Dorzucam screena.
    Na nim widać co się dzieje. Ekran nie rozszerza się nawet po przełączeniu przeglądarki do trybu pełnoekranowego, a powinien, bo tak działał.

Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez Wojciechone ; 26.03.2012 o 21:25

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Oto odpowiedź supportu, nadmienię, iż wspominałem o czyszczeniu pamięci, zmianach przeglądarek a nawet komputera ... nie wspomniałem jedynie o aktualizacjach flash ;P

Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki.
    Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.

Proszę również upewnić się, że korzystasz z najnowszej wersji przeglądarki i oprogramowania Flash.

W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt.

Pozdrawiam,

Początkujący Osadnik Awatar Nigerion
    Serwer
    Czarci Gaj
    No to macie chłopaki problem a support widzę nie podszedł zbyt rzetelnie do całej sprawy chyba jak więcej ludzi będzie miało podobny błąd dopiero zacznie się coś ale jest jeszcze jedna szansa zróbcie reinstal wszystkich przeglądarek oprócz explorera jego musicie mieć jeśli macie windows a pewnie macie to aktualizujcie explorera i zamontujcie najnowszy flesh i inne dodatki restartujcie komputer i zainstalujcie przeglądarkę której używacie chyba że jest to explorer to nie trzeba i odpalcie grę jeśli nie pomoże to wygląda to na bug-a w grze samej a nie przeglądarce.Jak będzie ok to napiszcie
    "świat jest nasz zarówno ten wirtualny i realny więc ceńmy je na równi"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Reinstalacja przeglądarek raczej nic nie da. Uruchomiłem grę w IE na komputerze, na którym gra nigdy nie była uruchamiana i problem wciąż ten sam. Nowsza wersja flasha? To chyba też nie miałoby nic do znaczenia, ale sprawdzę tą możliwość.

Pamięć podręczna też chyba nie ma nic do rzeczy, zwłaszcza że na swoim komputerze wraz z zamknięciem firefoxa kasuję wszystkie dane (pliki cookie, historię itp.) ale i tak sprawdzę co daje usuniecie cache, ale dopiero jak wrócę z pracy.
    Tutaj screen z innego komputera.

Uploaded with ImageShack.us

-------------- [EDIT] ---------------

Aktualizacja flasha nic nie pomogła.
    Pamięć cache jest pusta. - To też nie pomogło. Ewidentnie mechanika gry jest skopana, a od obsługi technicznej nadal nie mam żadnej odpowiedzi.
    Innogames lepiej dba o swoich użytkowników.

Skoro gram w beta wersję, spodziewałbym się wobec tego większego zaangażowania ze strony producentów. W końcu to im bardziej powinno zależeć na tym by produkt działał poprawnie. Zobaczymy co będzie po świątecznej aktualizacji, błąd zgłoszony.
    Ostatnio edytowane przez Wojciechone ; 27.03.2012 o 21:32

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Nadal cisza ... i jak tu się nie denerwować !?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Z mojej strony w tym temacie byłoby tyle. Gra na reszcie gra i buczy, hula, śmiga - do czekałem się w końcu
    Ostatnio edytowane przez Wojciechone ; 29.03.2012 o 13:30

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Działa

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Uprawnienia umieszczania postów