Tak a propos oddawania pozwoleń budowlanych na kopalnię np. rudy żelaza. Spróbowałem wyburzyć ją przy małej ilości złoża, np. 88 i w zamian wyszukać geologiem złoża, następnie postawić na nowo kopalnię. Coś mi się wydaje, że mi oddało pozwolenie...
Tak a propos oddawania pozwoleń budowlanych na kopalnię np. rudy żelaza. Spróbowałem wyburzyć ją przy małej ilości złoża, np. 88 i w zamian wyszukać geologiem złoża, następnie postawić na nowo kopalnię. Coś mi się wydaje, że mi oddało pozwolenie...
Idho chyba żartujesz, od tego nie są specjalne skrypty, jak ktoś ma czas to dla mnie może sobie liczyć surowce nawet zapałkami. @Nigerion tworzac temat oczekiwał pomysłów i sugestii a twój post po całości się do tego nie zalicza.
Masz jak byk napisane na pudełku "pakiet startowy" , płacisz za dodatkowe bonusy, dużo taniej niż przez sms/przelew. Gra jest darmowa z poziomu przegladarki a tam już widnieje informacja o Becie i za nia nie sa pobierane żadne opłaty.
Przedewszystkim idea mojego pomyslu z oznaczeniem tendencji stanu magazynow jest prosta kontrola stanu naszej gospodarki bez koniecznosci dlugotrwalego monitorowania stanu magazynow, nie kazdy siedzi przy monitorze caly czas , czesc graczy gra "z doskoku" z roznych powodow , co za tym idzie nie zawsze jest czas sprawdzic chocby czy wszystkie zloza sa uzyteczne czy wystarczajaco mocno rozwinelo sie jedna z alezi prodfukcyjnych by wykorzystac w pelni potencjal danej placowki i skoro nie to czy wystarczy surowcow na utrzymanie ciaglosci produkcji czy konieczna bedzie pomoc handlowa .Od tego są specjalne skrypty, wystarczy poszukać, ale nikt nie jest aby prowadzić każdego za rączkę. Proponuje się zapoznać z tematem zbiór najważniejszych linków i później szperać dalej.
1. Na szczycie tej strony widnieje drobny bordowy napisZnajdź mi informacje, że to jest beta???
2. Na stronie glownej
3. Ekran ladowania gry
Co wiecej wersja pudelkowa de facto nie zawiera gry samej w sobie skoro gra nie wymaga pobierania programow instalacyjnych, dziala praktycznie zaraz po rejestracji bez specalnej koniecznosci pobierania update'ow po przerwie technicznej . Produkt pudelkowy to zestaw gadzetow i ulatwien dla gracza , to poprostu kolejna pozycja u kupca . Zakup tej pozycji oferty BB nie warunkuje mozliwosci partycypacji w rozgrywce , a jedynie ja wspiera .
@Stanko206; OrderOfABudge
No a jednak, ja wiem kiedy mi się skończy towar jak mam na minusie, ile będę miał czego w jakim odstępie etc. Ja tylko was poinformowałem, że nie ma co płakać nad czymś co już istnieje.
Co do bety czy nie. Tak płacisz za dodatkowe bonusy, pakiet startowy, ale do czego do gry przeglądarkowej The Settlers Online nigdzie nie ma o tym informacji, że jest to faza w becie, a z pudełka wynika, że nie jest. Jak do was to nie dociera, proponuje telefon do rzecznika praw konsumenta. Jak masz nie wiem produkt w sklepie i nie jest podany jego skład to jest wycofywany, albo któregoś składnika brakuje w opisie. Także nie wiem pójdziesz do sklepu kupisz sobie sałatkę ziemniaczaną otworzysz a tam 0,5kg ziemniaków, cebula,czosnek,oliwa, majonez etc i instrukcje i informacje, że to wersja beta, i jak użytkownicy nie będą mieć zastrzeżeń do składników to za 1rok będą już ją normalnie produkować.
Ostatnio edytowane przez Idho ; 03.04.2012 o 23:34
@ Idho
Nadal sie nie rozumiemy , po pierwsze nikt tu o nic nie placze , po drugie pozwolilem sobie sprawdzic ow kalkulator surowcow , jednak nie jest on dostepny ze zrodel dostepnych na forum , cowiecej jesli opiera sie o arkusz kalkulacyjny , jak wynika z komentarzy odnosnie tego konkretnego linka , wymaga to recznego wprowadzania danych co wprowadza mozliwosc bledu w obliczeniach ze wzgledu na czynnik ludzki , percepcja ludzka jest zwodnicza , zwlaszcza przy ograniczonych mozliwosciach czasowych , prosty wskaznik logiczny ( wzrost lub spadek) przy kazdym z towarow potrafilby w prosty i czytelny sposob wskazac czego jest brak lub czego jest nadmiar i na jakie modyfikacje mozna sobie pozwolic i samemu dojsc do precyzyjniejszych proporcji niz te podane w poradnikach.
Co do bety... sklad produktu jest jawny, na stronie empiku jest przedstawiony sklad pakietu... zas zgodnie z twoja analogia mialbym nie kupowac zywnosci(produkt pudelkowy) poniewaz moja kuchnia(gra) jest podczas remontu (wersja beta) i jest ryzyko ze powstanie tam pelnowymiarowy browar.
Beta jest to z definicji ostatnia dzialajaca wersja danego programu (juz wskazalem gdzie sa informacje o becie) skoro dzialajacy to zgodnie z przeznaczeniem .
Nie jestem rzecznikiem BB wiec jesli masz watpliwosci co do produktu sadze ze powinienes to rozstrzygac z kims odpowiedzialnym za ow produkt, a skoro widzisz niescislosci co do produktu i wierzysz w to jakie stanowisko przedstawiasz, nie wiem czy bylby sens bycia czescia tej subiektywnie podsejrzanej machiny.
Moge sie mylic oczywiscie , jestem tylko czlowiekiem (prawdopodobnie) =]
No to źle szukałeś.
Trzeba zacząć od tego, że to nie wersja Beta, jak się tłumaczysz. Beta odnosi się do wersji językowej, że jest jeszcze niedopracowana, przynajmniej o tym można przeczytać.
zerknij sobie lepiej na niemiecką wersję, albo szybciej jak ci wrzucę obrazek:
więc tak naprawdę nie mamy wersji beta, tylko grę która chodzi tip top![]()
Witam jestem tu nowy może i już ktoś o tym pisał jeżeli tak to sorki. Rozchodzi mi się o kalkulator surowców myślę że korzystają z niego nie tylko początkujący gracze ale i z lekkim dorobkiem, może ktoś by pomyślał żeby zrobić jakiś mały programik w którym by się znalazłoby się i kalkulator surowców i kalkulator walki, może i przelicznik surowców pomocny w handlu co za ile można wymienić, w jakim czasie złoże wyeksploatuje przy korzystaniu z jednej lub kilku np kamieniarzy.
Co sadzicie o tym pomyśle a może już coś takiego istnieje??
ja niestety lub stety nie korzystam z owych pomocy, rozbudowuję wg swoich zapotrzebowań i jakoś mi to idzie![]()
@Idho
hah no widzisz wyrazasz sie nieprecyzyjnie i wprowadzasz ludzi w blad robiac z nich glupkow .
Tak naprawde mamy wersje beta bo nie wszystkie segmenty kodu zostaly odpowiednio obrobione i wprowadzone do polskiego produktu ... gras moze i chodzi "tip-top" jednak jest jeszcze okrojona wersja produktu niemieckiego wiec nadal jest to produkt Beta .