Po lewej stronie w okienku wyszukuje sobie interesujące mnie oferty handlowe, klikam na wyślij ofertę handlową no i wszystko ładnie - czekam na akceptacje. Dostaję wiadomość do skrzynki odbiorczej że transakcja zaakceptowana i mam kliknąć akceptuj - po kliknięciu akceptuj wiadomość znika ze skrzynki odbiorczej. Wtedy kupiony w handlu materiał trafia do magazynu. Wszystko jest dobrze do momentu jak w magazynie cały kupiony w handlu towar może się zmieścić. Gdy w magazynie mam na dany produkt wolnego miejsca np. na 10 jednostek a w handlu nabyłem 200 to te 10 mi się uzupełnia na maxa w magazynie a pozostałe 190 co się nie mieści przepada całkowicie. Gdy natomiast w magazynie nie mam wolnego miejsca wogóle, to później jak wchodzę w skrzynkę odbiorczą to wiadomość pojawia się ponownie. I zabawa od nowa, albo wogóle nie ma miejsca w magazynie i wiadomość z powrotem mi się pojawi, albo magazyn zapcha się 3 sztukami a pozostałe 197 przepada bez śladu.
Czy nie lepiej aby materiały nabyte w handlu trafiały do menu gwiazdy?? Tam nie ma tego problemu, materiał który się nie mieści nie przepada, możemy tym samym zasobem (z jednej ikonki) uzupełniać magazyn do skutku nawet po jednej sztuce.