Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: wojsko-walka

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

wojsko-walka

Witam w/g mnie sam tryb walki jest do bardzo źle rozwiązany, a chodzi o to że mimo iż zabije się wroga w pierwszej rundzie to i tak TRUPY zadają obrażenia, to ewidentny bezsens, a po drugie to troszkę chore że najpierw atakują wszystkie jednostki atakującego a potem obrońcy. Ja sobie nie wyobrażam walki PvP w takim trybie. Moja propozycją było by przypisanie do każdej jednostki inicjatywy w/g której gracz wiedziałby w jakiej kolejności uderza wojsko i by mógł dopasować sobie ilość poszczególnych jednostek w armii i o zwycięstwie świadczyło by lepiej dopasowane wojsko, lepsza strategia.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Jastrzab__ Zobacz posta
    Witam w/g mnie sam tryb walki jest do bardzo źle rozwiązany, a chodzi o to że mimo iż zabije się wroga w pierwszej rundzie to i tak TRUPY zadają obrażenia, to ewidentny bezsens
    poczytaj sobie na forum jak dziala system walki.

Moja propozycją było by przypisanie do każdej jednostki inicjatywy w/g której gracz wiedziałby w jakiej kolejności uderza wojsko i by mógł dopasować sobie ilość poszczególnych jednostek w armii i o zwycięstwie świadczyło by lepiej dopasowane wojsko, lepsza strategia.
    Dokladnie tak jest teraz.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    poczytaj sobie na forum jak dziala system walki.

Dokladnie tak jest teraz.
    nie tak nie jest teraz. Zabijam jednostki wroga w pierwszym starciu tylko rekrutami a oni oddają, to jest chore rozwiązanie najlepszy dowód że tak nie jest teraz. Inne gry mają to lepiej rozwiązane radze pograć i posprawdzać tu jest do bani i wielu graczom się to nie podoba. Ten system walki się nie sprawdzi. Np. Łucznicy powinny szybciej uderzać od piechoty i jeżeli za pierwszym razem zabiją wroga to nie powinien nikt oddać!! A tutaj co jest?!

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Walka nie wyglada tak jak na powtorkach, nie ogladaj ich bo robia tylko wode z mozgu.

Dokladnie tak jest teraz, sa 3 stopnie inicjatywy ktore okreslaja kolejnosc ataku i pozwalaja dobrac armie pod przeciwnika.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    a dlaczego trupy oddaja???? Zabiłem zbirów za pierwszym strzałem i dostałem obrażenia. Miałem więcej łuczników niż było zbirów, no i miałem rekrutów. Skoro łucznik ma wyższą inicjatywę to powinien wykończyć go bez dwóch zdań a ja nie powinienem ponieść strat. A tak nie było

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    trupy nie oddaja, bo nie sa trupami, bo atakuja w tej samej rundzie co Twoje wojsko, bo maja taki sam poziom inicjatywy ...

Napisalem - nie sugeruj sie powtorkami z walki, tyle na ten temat.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Jastrzab__ Zobacz posta
    a dlaczego trupy oddaja???? Zabiłem zbirów za pierwszym strzałem i dostałem obrażenia. Miałem więcej łuczników niż było zbirów, no i miałem rekrutów. Skoro łucznik ma wyższą inicjatywę to powinien wykończyć go bez dwóch zdań a ja nie powinienem ponieść strat. A tak nie było
    czytaj co pisze!!! Miałem lucznikow którzy powinni mieć wiekszą inicjatywę a w armii bandytów nie było łucznikow

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zobacz sobie w statystykach wojska jaka inicjatywe maja lucznicy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    no to jest chore zeby strzelcy byli na tym samym poziomie co piechota nie no porazka bubel konkretny

Uprawnienia umieszczania postów