Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Zmiany w regulaminie - argumentacja

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez ArkenTelcontar Zobacz posta
    Witam. w trące tu swoje 3 grosze bo widzę że, nikt z udzielających się nie rozumie w ogóle ogólnych zasad gier online.
    Primo pobierając grę mieliście regulamin przed nosem i się na niego zgodziliście a teraz płacze że nie ferr to wszystko, ja to widzę inaczej gra tu już ponad 10000 graczy a pretensje mają tylko nieliczni którym nie pozwolono na wybryki. Prawo wyraźnie mówi co wolno a czego nie, wystarczy że na podwórku nazwiesz rówieśnika "Czarnuchem" a już masz sprawę sadowa o obrazę moralną, w Polsce większość to olewa ... ale prawo to prawo.
    Nikt tu nad niczym nie płacze. Po prostu debatujemy i staramy się pokazać, że taka polityka prowadzenia gry i forum, gdzie zasady są nie sprecyzowane, a pilnujący porządku kontrolują się sami jest przynajmniej niesmaczne. Nie wiem jak inni - ja nigdy za nic tu nie zostałem jeszcze ukarany, a piszę z czystej przyzwoitości. Druga sprawa - regulamin to nie prawo, a ponieważ co niektórzy płacą za świadczone im tu usługi mają prawo chyba o tym dyskutować, że już o prośbie sprecyzowania zasad świadczenia tychże usług nie wspomnę.

Sagisu z tego co widzę to Moderatorzy ciągle ludzi upominają i ostrzegają tak często że niektórzy uważają to za spamm. Taryfikator kar, hmm pewnie jest ale moim zdaniem większość tu piszących gra na serwerach już zamkniętych więc posiadających starych obytych graczy, ci gracze dawno powinni przyswoić sobie panujące zasady a nie co chwila łapać bany za to samo, skoro bany na kilka minut lub kilkanaście nie skutkują to logiczne że pojawiają się większe kary.
    Wypadałoby ów taryfikator przedstawić, bo tak można odnieść wrażenie, że jedni dostają bana za coś błahego, a inni za notoryczne uprzykrzanie życia innym nie. Teraz niestety nie jestem w stanie powiedzieć, czy coś w kwestiach kar się zmieniło, ponieważ na czat wchodzę późną porą (gdy wszystkie dzieci idą spać, że się tak wyrażę), ale jeszcze całkiem niedawno karanie przez moderatorów było raczej tylko w regulaminie.
    Co do sposobu skarżenia się na modów to chyba suport to dobre rozwiązanie bo jakby ktoś spojrzał to ci sami modzi co na czacie i forum moderują.
    Naprawdę sądzisz, że nikt tego jeszcze nie zauważył? Przeczytaj jeszcze raz dlaczego taki rodzaj aplikacji nie jest trafnym rozwiązaniem.
    A teraz ode mnie rada: Nie podoba wam się tu? nikt was nie trzyma i tak żaden z was kasy w grę nie właduje bo tylko darmocha wam pasuje, chcecie ostrych czatów idźcie na gry/kanały 18+ a nie tu, gdzie gra dla młodszych jest także, to gra na przeglądarkę i do tego ekonomiczna. Wystarczy raz na 2-6h wejść na 15min a nie siedzieć ciągle i czas marnować na głupie wybryki.
    Chociaż ciężko mi było zrozumieć początkowo o co Ci chodziło to tu muszę się zgodzić. Rozumiem rozmowy nie dotyczące samej gry, ale wypada zachować choć odrobinę kultury i jeśli ktoś chce sobie trochę pogadać na tematy zwykle uznawane za 'niesmaczne' to od tego są inne czaty, że o GG z kumplem, czy kolorowych stronach z paniami nie wspomnę.

Osadnik Awatar Bluznierca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    Jeśli ktoś uważa, że zachowanie moderatora jest nieodpowiednie i narusza jakiekolwiek normy/standardy, proszę to zgłosić bezpośrednio do supportu. Forum/czat to nie miejsce na rozważanie czy zachowanie moderatora było odpowiednie czy nie.
    I juz w tym momencie zwiazujecie nam rece.
    To nie jest inteligentna odpowiedz na inteligentne zarzuty lecz chowanie glowy w piasek.
    Kingoftheisland zalozyl bardzo madry temat, bardzo madrze go tez zapelnil slowami. To ze nie jest po Waszej mysli (czyt. Administracji) to juz trudno. Zaslaniacie sie supportem, zakazujac tym samym rozmow na OTWARTYM forum.
    Przeciez forum to forum, miejsce gdzie wyglaszane sa roznorakie opinie. W tym tez negatywne. Tak czy nie?
    Powtorze pytanie gdyby ktos nie zrozumial: no tak czy nie?
    My, Gracze, grupa ludzi z ktorej zyje gra i Ci najwyzej jezdza za to na wakacje, mamy swoje p...ewne prawa. Wiemy tez ze nie da sie zweryfikowac kompetencji modow poprzez jakas ankiete i polaczenie via skype. Ale... niestety, prawda jest taka ze czesc moderatorow to idioci ktorzy uwazaja ze powiedzenie wyzej dupy nie podskoczysz jest nieprawdziwe. Zabierajac nam mozliwosc krytykowania ich tutaj i sprowadzanie zalatwiania spraw po cichu zabieracie nam jedyna bron, dajac im (i sobie) tym samym wszelkie dostepne oreze do walki z niepokornymi lub inteligentnymi graczami.
    Dla Was byloby idealem zeby grali w TSO same matoly, nie majace nic do powiedzenia, posluszne jak psy i przyjmujace wszystkie Wasze watpliwe argumenty za jedynie sluszne. Ale tak sie nie da.
    Boicie sie dyskusji na forum? Zamknijcie je. Albo chociaz zmiencie nazwe bo w takiej formie jaka proponujecie to przestaje byc forum a staje sie burackim miejscem wzajemnej adoracji.
    Dziwi mnie ze nawet tutaj zasada reka reke myje jest tak bardzo widoczna, a solidnosc jaka winniscie sie wykazac to dla Was obce i dluuuuuugie slowo.
    Nie swietuje w swieta z tego samego powodu z ktorego nie swietuje w dzien premiery "Gwiezdnych Wojen". Choc w tych drugich jest wiecej prawdy.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    @ArkenTelcontar skoroś taki mundry to wyjaśnij mi czemu rozmowa z moderatorem na temat konkretny została uznana przez innego moderatora za trollowanie? A co do ładowania kasy w grę to władowałem już 70 zł zakupując klejnoty i już tego żałuję. Dlaczego mój post został usunięty z forum bez powodu? pisanie do suportu to jak granie w lotto a nuż się poszczęści i ktoś przeczyta twój list.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A ja ponownie odpowiem, że forum to nie miejsce na dyskusje nt. słuszności działań moderatorów.

Prosty przykład: z poziomu gry nie jesteście w stanie stwierdzić jakie akcje zostały podjęte przez danego moderatora, nie macie wglądu w pełny opis blokady i możecie bazować tylko na tym co powiedza inni gracze (no, chyba, że wypowiada się osoba zbanowana). Nie zamierzam wyjaśniać na forum za co zostały przyznane konkretne blokady, ponieważ w większości przypadków wiązałoby się to z publikowaniem treści, które są niezgodne z obowiązującym regulaminem. Dodatkowo, atmosfera wzajemnego nakręcania się tekstami "modzi są źliiiiiiii, zbanowali mnieee" nie jest tutaj mile widziana. Pomijam fakt, że często takie teksty są rzucane przez osoby, które w ogóle nie miały kontaktu z jakimkolwiek moderatorem, po prostu chcą sobie pokrzyczeć na forum/czacie.

Jeśli ktoś chce porozmawiać o słuszności blokady, zapraszam do napisania do supportu.

Zapewniam też, że w przypadku wykrycia błędu moderatora, potrafimy przyznać się do błędu.

Temat zamykam - jeszcze raz powtarzam, że czat/forum to nie miejsce na komentowanie pracy moderatorów.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów