Ponieważ gra jest skonstruowana w taki a nie inny sposób czyli jak ja to nazywam klikankę przez przeglądarkę, a produkcja lub budowa trwają od kilku minut do godzin to wpadłem na ciekawy pomysł. Aby oszczędzić czasu i problemów proponuję dodać nowy budek podstawowy lub zaawansowany dzięki któremu moglibyśmy sprawdzić czy danego surowca nam ubywa czy przybywa i w jakim tempie. Jak to by wyglądało? Na przykład najeżdżam kursorem na drewno iglaste, widzę liczbę chat drwala, produkcję na godzinę i zużycie na godzinę. Bardzo się to wszystkim przyda bo nie trzeba będzie budować na ślepo i dobudowywać przykładowo tych chat drwala jak zauważymy że cały czas nam brakuje drewna tylko wystarczy że sprawdzimy sobie w tym nowym budynku. No a poza tym dobrze wiedzieć ile jakiego budynku mamy zamiast liczyć i szukać po mapie gdzie co poustawialiśmy.
OPRÓCZ TEGO
Proszę o wyregulowanie wartości surowców w magazynie prowiantu. Po prostu to się matematycznie nie zgadza, naprostszym tego przykładem jest 1000 piwa za 10 monet. Bądźmy poważni jeśli upgrade kosztuje kilka setek monet to na co mi coś takiego? Rozumiem 1000 piwa za 100 monet ale za 10? Wystawię to do handlu z graczami i dostanę dużo więcej niż te marne 10. Nie pamiętam za bardzo mojego toku myślenia kiedy się nad tym zastanawiałem ale jak na razie używanie niektórych premii w magazynie prowiantu po prostu się nie opłaca. Tzn mi to jakoś tak wychodziło że brałem jakiś budynek brałem materiały przeliczałem coś z tych zamian w magazynie i wyszło że to się kompletnie nie opłaca. Jedyne co tam jest dobrze zbalansowane to kamień na marmur, kamienia każdy ma aż za dużo a marmuru zawsze trzeba.
DODATKOWO
Byłbym zapomniał, jak narazie biorąc pod uwagę szybkość wydobycia marmuru / drewna liściastego i tych najlepszych surowców nie opłaca się budować lepszych studni / pól pszenicy. Trzeba z tym coś zrobić.