Witam!
Jest problem związany z kupowaniem diamentów za pomocą karty/przelewu.
Strona się nie ładuje.
Prosiłbym o naprawienie tego.
Pozdrawiam.
Witam!
Jest problem związany z kupowaniem diamentów za pomocą karty/przelewu.
Strona się nie ładuje.
Prosiłbym o naprawienie tego.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez HELGHAST ; 16.03.2012 o 16:57
Dziękuję za zgłoszenie - informacja o problemie została przekazana dalej.
przyłączam się do prośby
Witam, parę minut temu kupiłem klejnotów za 200zł, kasa z karty zeszła, potwierdzenia transakcji na maila nie dostałem, klejnotów nie widać. Jak długo tutaj się na to wszystko czeka?
Tez kupilem i tez czekam,dobre 30minut
Witam
ja mam to samo - kupiłem w sumie trzy transakcje kartą - obciążenie płatności z karty zeszło a klejnotów brak !!! mam nadzieję że się pojawią bo jak nie to mamy do czynienia z niezłym przekrętem !!!
witam. mam pytanie do adminów w sprawie klejnotów - czy jeśli sie nie uporacie w usterką do końca promocji to będzie przedłużona ?? bo mi ciągle ten błąd wyskakuje ;/
Super promocja + 20 % jak się skończy to naprawią awarie![]()
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc BUMTuję ten. Opcja zakupu monet przez Przelew24 nie działa poprawnie. Po wybraniu kwoty, wyborze banku (a raczej sposobu płatności elektronicznej) w moim przypadku PEKAO24, ładuje się strona banku, pojawia się okienko do zalogowania po czym wszystko momentalnie znika i zostaje pusta strona. Nie da się odświeżyć ponieważ wyskakuje informacja, że "Tranzakcja był już obrabiany" i tak za każdym razem. A klikając wstecz pojawia się błąd "Dokument wygasł".