Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: problem z stroną startową- po raz drugi

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

problem z stroną startową- po raz drugi

tworze nowy wątek bo poprzedni http://forum.thesettlersonline.pl/th...-startow%C4%85
    został zamknięty , nie wiem dlaczego bo problemu nie rozwiązywał

odpowiedz tam podana to przerwa techniczna, może i moja wina że nie podałem (zapomniałem) dodać że problem ze stroną startową nie dotyczy chwili a zwłaszcza godzin tam podanych, w tym samym czasie inne osoby się logowały i strona się ładowała (sprawdzałem) , ja próbuje już 2dzień odpalić strone i nadal się nie ładuje, pytałem czy jest jakiś inny sposób na zalogowanie, lub o podanie możliwej przyczyny , dlaczego nie może się załadować strona startowa (wcześniej się ładowała i konto posiadam, dopiero po logout przestała mi działać)

podam dokładnie co się dzieje po wpisaniu adresu strony, wyświetlają się prostokąty zamiast obrazków, wyświetlają się napisy ze strony, natomiast okno do logowania jest "wyskakujące" więc nie można wpisać hasła i zatwierdzić

EDIT: właśnie przyniosłem drugi laptop, i też nie wczytuje tej strony, czy może to być wina internetu?
    Ostatnio edytowane przez heyka ; 15.03.2012 o 15:16

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie do końca rozumiem twój problem ,ale miałem podobny nie mogłem się zalogować normalnie bo okienko z logowaniem nie wyskakiwało,musiałem wybrać zakładkę mój profil i tam wpisać dane

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    najprościej to zobaczeć http://img710.imageshack.us/img710/5479/settlersb.jpg
    problem w tym że ja nigdzie z tej strony nie moge wejść, bo strona nie jest załadowana, ale na stronie testowej która jest analogicznie taka sama, działa wszystko łącznie z logowaniem, jedyna różnica między nimi to inny adres

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jaki jest adres tej strony testowej? Bo mam ten sam problem.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Dzięki Ci dobry człowieku. Strona testowa się wczytała ale zalogować się nie mogę. Na to forum wszedłem tylko dlatego że użyłem TOR-a. Tak jakby był blokowany mój IP.
    A wczoraj wszystko działało. Dotarłem nawet na 12 lvl
    Kombinuję jak koń pod górę, ale nic z tego, strona nadal się nie wczytuje. Przez serwer proxy strona wczytana ale nie mogę się zalogować. Jakaś porażka z tą grą.
    I nagle ni z tego, ni z owego strona się wczytała. Nie kumam czaczy.
    Ostatnio edytowane przez alter ; 16.03.2012 o 19:48 Powód: zalogowany

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    mam dokładnie to samo, po 2 dniach gra się wczytała, ale już po wylogowaniu znowu strona się nie ładuje

co do odpalania stronki przez proxy, to pewnie odpaliłeś przez bramke, wtedy sie nie zalogujesz, jedynie możesz oglądać jak zdjęcie storne startową

a na stronie testowej loguje się tak samo jak do gry, tylko że tam masz tylko jeden serwer i musisz założyć osobne konto

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Problem pokazany na screenie powyżej powinno rozwiązać wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki (tzw. cache), plików cookies oraz odświeżenie strony (firefox: ctrl+f5).

Wszystko wskazuje na to, że problem leży po stronie Twojej przeglądarki.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    jak pisałem wcześniej , próba połączenia się była przeprowadzona na 2 laptopach, więc to nie wina oprogramowania, próbowałem też na innych przeglądarkach, tak czyściłem też pamięć, więc to nie wina przeglądarki, mało tego mam dwa systemy , win i linux , i dzieje się to samo.

dwa dni klikałem z ciekawości na odśwież i próbowałem połączyć się na nowo..... i nagle tak jak alter strona się załadowała, po wylogowaniu wróciło do poprzedniego stanu, czyli strona się nie wczytuje.

prędzej bym szukał winny w portach na jakich działa gra, a na jakich test, na teście loguje się bez żadnych przeszkód

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Dokładnie tak, z chwilą wylogowania problem powraca. Znowu nie mogę się zalogować, ba, strona się nie wczytuje normalnie. Na każdej przeglądarce to samo.
    Wina na pewno nie leży po mojej stronie. Pewnie jak będę odświeżał z 500 razy to kiedyś zaskoczy, ale ile można.

Uprawnienia umieszczania postów