Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: handel

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród

handel

1) Zwiększenie limitu oferty z 10min do 1h lub nawet 2h.

Nie byłoby takich wahań w handlu, plus gracz zanim by wystawił produkt na sprzedaż przemyślał czy opłaca mu się czekać 1-2h. Moim zdaniem urozmaiciło handel.

2)Zwiększyć limit przesyłanych produktów z 400 do przynajmniej 10k.

3) Możliwość wprowadzania przez klawiaturę ilości towaru, jednak ten suwak jest irytujący i za dużo na niego się traci czasu.

Osadnik Awatar Mephistoo
    Serwer
    Słoneczny Gród
    1) Nie może być takiej możliwości i to co proponujesz jest bezsensownym rozwiązaniem bez urazy. Lamusy wystawialiby np. po 1 złota za xxx materiału i tylko szukaliby naiwnej osoby, która to zaakceptuje przez przypadek, bo mu się pomyliła ramka, a ten poszedłby sobie w tym czasie na piwo wraca po godzinie i akceptuje. Tak jak jest aktualnie jest dobrym rozwiązaniem, a nawet ja jeszcze ten czas bym skrócił [;

2) Po co zwiększać przesyłanie ilości produktów? Prześlesz sobie np. 10k kamienia, to nawet byś tego nie zdołał przerobić na marmur przez tydzień i miałbyś zajętą kolejkę. To tylko przykład [;
    3) Suwaczek, to kwesta wprawy - jedynie do tego mogę się przychylić.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Witam.
    Czy w grze istnieje limit czasu na zaakceptowanie oferty handlowej? Jeżeli nie to czy istnieje możliwość anulowania złożonej oferty w przypadku gdy sprzedajacy nie dał żadnej odpowiedzi przez dłuższy okres (w moim przypadku 4h) - w tym czasie mam zablokowane monety a mógłbym dokonać zakupu u innego sprzedającego.

Osadnik Awatar Mephistoo
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Gerold Zobacz posta
    Witam.
    Czy w grze istnieje limit czasu na zaakceptowanie oferty handlowej? Jeżeli nie to czy istnieje możliwość anulowania złożonej oferty w przypadku gdy sprzedajacy nie dał żadnej odpowiedzi przez dłuższy okres (w moim przypadku 4h) - w tym czasie mam zablokowane monety a mógłbym dokonać zakupu u innego sprzedającego.
    No dokładnie z tym jest trochę "kupa".
    Oferta ważna na handlu 10 minut tak jak jest, ale czas do akceptacji też powinien być 10 minut.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Czyli mogę tak czekać w nieskończoność? Uważam, że po upływie wyznaczonego czasu np. 10 min system sam powienien akceptować transakcję (Sprzedąjacy nie powinien wnosić sprzeciwu skoro wystawia coś na sprzedaż za konkretną cenę to wszytko jedno kto zaakceptuje transakcję byleby doszła do skutku).

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    po 8h towar wraca

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Trochę długo, czas ten powinien zostać skrócony max do 15 min. Przez 8h mam zablokowane monety bo ktoś wystawił towar i gdzieś polazł zamiast siedzieć przy kompie.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    15 min to przesada w drugą stronę ale myślę że 2-3h byłoby już lepiej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Gerold Zobacz posta
    Trochę długo, czas ten powinien zostać skrócony max do 15 min. Przez 8h mam zablokowane monety bo ktoś wystawił towar i gdzieś polazł zamiast siedzieć przy kompie.
    W ogóle cały ten system jest bzdurny. Grał ktoś z Was w WoWa? Tam jest handel idealnie rozwiązany.
    Jak ktoś wystawia towar na sprzedaż to powinien mieć prawo do spokojnego odejścia od kompa, a nie pilnować żeby zaakceptować to że ktoś kupił od nas towar (a jeśli olejemy to i pójdziemy to i tak jest źle bo wkurza się kupujący).
    Po co ta akceptacja transakcji przez sprzedającego? Po zakupie towar automatycznie powinien się pojawiać do odebrania w wiadomości.

Jest jeszcze coś denerwującego: trolle którzy wystawiają super atrakcyjne oferty, na które się każdy rzuca, a później oni to olewają i ludzie mają zamrożone surowce.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A mi cos calkiem innego po glowie chodzi juz pomine wasza rozmowe tutaj. Skoro mamy kantor handlowy zbudowany to moze go jakos wykozystajmy? mozna by usunac zakladke w czacie "handel" i opcje handlu uruchomic w kantorze. Wymiane itp fajnie tez by bylo jak by zostal zamontowany jakis filtr do surowcow ktore chcemy kupic a nie zeby trzeba bylo przejechac z gory do dolu aby sie dowiedziec ze nic nie ma z tego co szukamy.

Jeszcze wspomne tutaj o modach skoro tak im ciazy powtarzanie co 3 minuty kazdemu z osobna ze handel odbywa sie na innym kanale w tym wypadku global-7 to mozna by bylo cos z tym zrobic i zamiast non stop to pisac zamontowac cos na glownym ekranie. Gdzie mod co pol godziny czy cos w tym stylu bedzie pisal takie wlasnie wiadomosc. Denerwoje mnie glupie tlumaczenie modow ze juz ich to denerwoje ze kazdy sie co chwile pyta... pewnie by najlepiej dali bana jakiegos zeby sie uspokoili... i sie nabijaja z innymi graczami z takich ludzi... A w tym wypadku zamiast pomyslec ze zaden czlowiek nie bedzie siedzial calymi dniami na czacie glownym to robia z siebie kretynow...

To by bylo wszystko Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów