Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Stanowisko wobec oszustow w grze.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Stanowisko wobec oszustow w grze.

Nigdy sie tym nie interesowalem, bo gralem od listopada na wersji angielskiej i nigdy nie trafil mi sie oszust przy wymianie, ale zawsze musi byc ten pierwszy raz
    Nie rozumiem jak to mozliwe, ze nie ma za to kar. Za poproszenie o wymiane na global-1 leca bany na X godzin, a za roznego typu oszustwa nie ma zadnej kary. Niestety, kiedy gra jest zrobiona w tak banalnie prosty sposob to w rownie banalny sposob mozna to wykorzystac, zeby oszukac innych. Skoro taki nacisk kladzie sie na przestrzeganie roznych zasad na glupim czacie to mozna by pomyslec tez o czyms, co naprawde psuje przyjemnosc z gry.
    Nie zauwazylem nigdzie opcji zmiany nicka, ale z drugiej strony nigdy jej nie szukalem wiec moze gdzies tam jest. W kazdym razie, dzis uslyszalem od oszusta, ze zmiana nicka to nie problem. Jesli to nie jest globalnie dostepna opcja w jakims menu to na jakiej podstawie osoba ze staffu zmienia nicka oszustowi, ktory robi to tylko po to, zeby moc ukrasc kolejne buffy?
    Rozumiem, ze to beta, ze popularnosc gry zaskoczyla tworcow. No, ale pracujecie nad ulepszeniem tej gry. Wg. mnie wielu graczom bardziej spodobalyby sie zmiany w szybkosci i jakosci "obslugi klienta" niz zmiana grafik kilkunastu budynkow na wyzszych poziomach. Obecnie na rozwiazanie problemu przez support czeka sie tyle, ze mozna zapomniec o problemie, a mail od supportu o nim przypomni.
    Wymiana 20-40 koszy na zasadach "najpierw ty, pozniej ja" lub "ty mi 3, ja tobie 3 itd." strasznie wydluza wymiane. Zazwyczaj ludzie nie maja 20 koszy i trzeba sie wymieniac po 5-10 co tworzy kolejki do wymiany. Komu chcialoby sie czekac te 20 minut, az ktos sie wymieni. Nie wspominajac o wymianie 50 kanapek. Zanim ktos by to wymienil juz musialby myslec o kolejnej wymianie bo pierwsze kanapki bylyby w polowie swojej zywotnosci.
    Obecnie moderatorzy siedza sobie na global-1 i rozmawiaja z graczami o glupotach. Skoro sa to ludzie majacy wprowadzac jakis lad w grze, i na czatach, to mogliby sie do czegos przydac i zajmowac sie takimi sprawami. Mozna tez zwerbowac ludzi zajmujacych sie stricte takimi sprawami. Zaloze sie, ze nie trzeba ich wielu, bo kiedy taki proceder bedzie karalny zniknie bardzo szybko z gry.

Reasumujac.
    Zmiana nicka oszusta to mega zenujaca sprawa.
    Kary za udowodnione oszustwa (screeny, pewnie mozna tez sprawdzic logi z chatu) to PODSTAWA.

Jezeli ktos odpowiedzialny za te zmiany ma jakies pytania to sluze pomoca.

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Oszustwo na wymianie handlowej jest zazwyczaj nie do udowodnienia.
    Moderator nie może komuś zmienić nicku, robi to tylko admin

Skoro sa to ludzie majacy wprowadzac jakis lad w grze, i na czatach, to mogliby sie do czegos przydac i zajmowac sie takimi sprawami.
    Ale o czym dokładnie mówisz? Nie generalizuj. Przypominam, że modki to też ludzie

Co do reszty "postulatów" - w pełni się zgadzam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Masz kompletną rację, sam raportowałem gracza, który robił i robi bardzo dużo szwindli, sam do końca nie rozumiem jak. Nie będę tłumaczył o co chodzi ale własne konto ma tak "dopieszczone", że ja uczciwą grą w życiu mu nie dorównam. Udowodniłem to screenami - dostał bana na kilka dni i to wszystko. Gra dalej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mnie chodzi o wymiane buffami. Wydaje mi sie, ze da sie to udowodnic.

No to skoro admin zmienia nicki to powinien miec liste ludzi, ktorym nie przysluguje zmiana nicka z podanym powodem.

Osobiscie mialem sprawe do MODa tylko raz. Byc moze akurat zle trafilem - nie moge tego wykluczyc. MOD okazal sie niezbyt mily, a z dostepnoscia jego pomocy bylo tez bardzo ciezko. Z tego co czytalem, to nie pierwszy raz kiedy ktos nie wyraza sie o nich pochlebnie.

Nie chodzi mi tez o to, zeby od strzalu dawac perma bany za oszustwo. W przypadku recydywy kary by sie zwiekszaly. W pewnym momencie bylby to perma ban.
    Ostatnio edytowane przez krawi ; 15.03.2012 o 01:37

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    krawi - nie za bardzo rozumiem o jakie oszustwa chodzi.. rozumiem, że dajesz buffa osobie, ona zmienia nick i dajesz jej ponownie?
    Z tego co wiem zmiana nicka nie jest taka prosta i pewnie robi się ją przez support (czyli kilka dni czekania). Raczej marny zysk, zważywszy na to, że nie wiadomo kiedy ta zmiana się przytrafi - czy zaraz przed tym jak dajesz buffy, czy po.
    Druga sprawa jest prosta - liczy się jakość znajomych, a nie ilość. Takie proste, a tak trudne do zrozumienia. Ja znajomych kojarzę - wiem kto jest kto i nie biorę randomów do swojej listy (a nieraz zdarzy mi się pogadać na globalu 10 minut, żeby mieć parę zaproszeń). Żadnych problemów ze znajomymi jakoś nie mam.

Cytat Zamieszczone przez sacret Zobacz posta
    Masz kompletną rację, sam raportowałem gracza, który robił i robi bardzo dużo szwindli, sam do końca nie rozumiem jak. Nie będę tłumaczył o co chodzi ale własne konto ma tak "dopieszczone", że ja uczciwą grą w życiu mu nie dorównam. Udowodniłem to screenami - dostał bana na kilka dni i to wszystko. Gra dalej.
    Od kiedy dopieszczone konto jest wykładnią uczciwości? Może dłużej przesiaduje przed grą, może lepiej zna jej mechanikę i potrafi rozłożyć swoje budynki, może dużo kupuje klejnocików? Ja zacząłem grę później niż moja znajoma, a już ją przegoniłem w poziomach i - jak myślę - w rozbudowie. Czy to znaczy, że oszukuję?

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Zmiana nicku jest chyba tylko dla tych, co mają nicki w stylu "hitler" albo jakieś wulgarne

Osadnik Awatar Sedzia_Dredd
    Serwer
    Nowa Ziemia
    w tej grze ban to żadna kara niestety. pare dni nie pogra i tyle. nawet na zdrowie wychodzi bo zamiast w grze siedzieć to może pójdzie w piłkę pokopać... może karą powinno być obniżanie poziomów, lub zabieranie włości? a za któreś z kolejnych przewinień - drugie albo trzecie ban na stałe bez możliwości odblokowania.
    ::. .:: Emotions... There oughta be a law against them ::. .::

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Sagisu Zobacz posta
    krawi
    Od kiedy dopieszczone konto jest wykładnią uczciwości? Może dłużej przesiaduje przed grą, może lepiej zna jej mechanikę i potrafi rozłożyć swoje budynki, może dużo kupuje klejnocików? Ja zacząłem grę później niż moja znajoma, a już ją przegoniłem w poziomach i - jak myślę - w rozbudowie. Czy to znaczy, że oszukuję?
    Nie mam nic przeciwko "dopieszczania" konta metodom przez Ciebie wymienionym. Tu chodzi o oszustwa i machlojki.

Uprawnienia umieszczania postów