ja nie pamiętam dokładnie bo wszystkie trzy miałem w podobnym czasie ~1998 na PlaystationCommand & Conquer, Warcraft 2 Gold i Warhammer Dark Omen (chyba ta była pierwsza)
![]()
ja nie pamiętam dokładnie bo wszystkie trzy miałem w podobnym czasie ~1998 na PlaystationCommand & Conquer, Warcraft 2 Gold i Warhammer Dark Omen (chyba ta była pierwsza)
![]()
Earth 2140 z dodatkami
Świetna, polska gra![]()
prawie wszyscy uważają serię Heroes za n ajbardziej grywalną ,nie przeczę od 2 do 7 zagrywałem nocki
ale potem wśród kolejnych battle i settlers wpadło mi w ręce Age of wonder 2 ---miód malina
szczególnie dobrze zrobione mapki fanów ,do dziś czasami włączę i popykam -polecam kto nie zna
Knights and merchants, Red alert 2 ale nic mnie tak nie wciągnęło jak seria Age of Empires do teraz czasami włączam dwójeczkę![]()
Pierwszej strategicznej na wcześniejsze komputery(Commodore ) , nie pamiętam.Ale już na Amigę,to... Łabędzi śpiew.Settlersi,Prince of Persia,Cannon Fodder-w tę grę akurat, to synowie młócili.Ciężko było dopchac się do komputera...a jak jeszcze dorzucę Wings of Furry z 1990, to już wtedy na wszystko, brakowało czasu.Dokupiłem Nintendo i żelazny Mario rządził, na przemian z Tetris(rosyjska twórczość),odciążyłem kolejkę do kompa.Do Amigi dołączyłem przystawkę, Action Replay i chulaj dusza, piekła nie ma.Aż żal ,że w tamtym czasie nie bylo internetu...tyle lat straconych!
pierwszych nie pamiętam, ale pamiętam kultowe, które mnie wychowały
Warcraft 2, Settlers 2, Heroes of Might & Magic 2 (kurcze, same dwójeczki ^^)
Pierwsza.. To Clash był jak mniemam, mam ją nawet do tej pory niestety chodzi tylko pod win 98 :P Potem były Heroes 2 i w górę jak leci x)
Moją pierwszą grą strategiczną były szachy![]()
Dune2 jeszcze na AMIDZE![]()
Mój blog ekspercki na którym piszę o wszystkim co mnie interesuje
Mój blog seo na którym piszę o IT, ebiznesie, SEO, social media marketingi itp.
Mój blog RPG, na którym wrzucam raporty z sesji, scenariusze i sporo materiałów o mojej autorce
zdecydowanie Scenario na Comodore 64
i Defender of the Crown
![]()
a i nie można zapomnieć o najbardziej rozbudowanej i to polskiej produkcji Gwiezdny kupiec
![]()
![]()
później już na PC Heroes 2, Settlers i dalej już coraz nudniej :PP ....