Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Caps Lock na czacie

Początkujący Osadnik Awatar Mojojojek
    Serwer
    Czarci Gaj

Caps Lock na czacie

Witam zauważyłem że sporo osób pisze z caps lockiem na czacie i moderatorzy zwracają na to uwagę.
    I pomyślałem że można by wprowadzić coś takiego na czacie ze gdy by ktoś napisał by z caps lockiem np. "TEST" automatycznie zmieniło by to na "Test"
    Myślę że to dobry pomysł dzięki temu moderatorzy nie będę musieli zwracać uwagi na to że ktoś pisze z caps lockiem.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ja się zastanawiam wogóle poco jest moderator... grałem w wiele gier online i nie słyszałem o czymś takim jak moderator czatu w grze. Przecierz wszystko to można zautoamtyzować. Problem z Caps Lockiem można rozwiązać własnie w sposób jak powyżej opisał kolega. A jeśli chodzi o słowa niedozwolone można je cenzurować ****. Jeśli chodzi o spam już zabezpieczenie istnieje, aby napisać kolejną myśl musisz odczekać 5 sekund. Pozatym jeśli ktoś jest nie wygodny na chacie powinna być opcja przy nicku takiej osoby aby po jej zaznaczeniu zablokować takiego gracza i taką opcje może zaznaczyć każdy indywidualnie, przez co wiadomości od osoby "oznaczonej" nie będą wyświetlane u danego gracza, który nie życzy sobie ich oglądania - proste. A moderatorów zastąpić Game Masterami którzy służą praktyczną pomocą odnośnie gry organizują eventy itp. użyteczne rzeczy.

Początkujący Osadnik Awatar Mojojojek
    Serwer
    Czarci Gaj
    Adamente, co do tej zmiany moderatora na game mastera to zły pomysł nasz xaar jest jak by to powiedzieć game masterem :P
    P.S Proszę o wypowiedzenie się w tym temacie moderatorów i innych znanych osóbek

Życie jest pełne nienawiści...
    Trzeba najpierw poznać nienawiść aby potem poznać dobro
    .

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Adamente Zobacz posta
    Ja się zastanawiam wogóle poco jest moderator... grałem w wiele gier online i nie słyszałem o czymś takim jak moderator czatu w grze. Przecierz wszystko to można zautoamtyzować.
    Najwidoczniej albo w tych grach nie było takich ogólnodostępnych czatów, albo to jakieś garażowe gry, bo nie wydaje mi się, aby szanujący się wydawca wypuścił grę, w której istniałby taki czas bez jakiegokolwiek nadzoru.

A jeśli chodzi o słowa niedozwolone można je cenzurować ****. Jeśli chodzi o spam już zabezpieczenie istnieje, aby napisać kolejną myśl musisz odczekać 5 sekund.
    Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale przekleństwo to przekleństw - cenzurowane czy nie po prostu sieje ferment. Poza tym jesteś bardzo naiwny jeśli sądzisz, że gwiazdkowania nie da się obejść. Kolejna sprawa to obrażanie innych graczy, czy spam (mylisz spam oraz flood). Tu żaden automat delikwentów Ci nie wyłapie.
    Pozatym jeśli ktoś jest nie wygodny na chacie powinna być opcja przy nicku takiej osoby aby po jej zaznaczeniu zablokować takiego gracza i taką opcje może zaznaczyć każdy indywidualnie, przez co wiadomości od osoby "oznaczonej" nie będą wyświetlane u danego gracza, który nie życzy sobie ich oglądania - proste.
    Taka opcja istnieje mój drogi.

A moderatorów zastąpić Game Masterami którzy służą praktyczną pomocą odnośnie gry organizują eventy itp. użyteczne rzeczy.
    A to moderatorzy nie pomagają na czatach? Bardzo często zdarza się, że odpowiadają na pytania gawiedzi. Co do eventów (tfu.. wydarzeń.. piszmy po polsku) to się wypowiadać nie będę, bo nie raczyłeś wytłumaczyć.

Jeśli chodzi o sam pomysł caps locka - myślę, że istnieją sytuacje, kiedy ten można użyć. Szczególnie, gdy użyć ma go moderator. Dla mnie to trochę półśrodek, ale myślę, że jak na razie byłby dobry do poprawienia przejrzystości czata.

Osadnik Awatar Mephistoo
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pisanie caps lock nie może być zakazane, a jeżeli ktoś piszę cały czas capem, to jest po prostu lamusem i nie zna podstawowych zasad korzystania z sieci internet. [;
    Takie osoby się po prostu ignoruje [;

Uprawnienia umieszczania postów