Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Propozycja, a raczej przemówienie do rozsądku.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez rob_zombie Zobacz posta
    Zawsze ostatnim gwodziem do trumny danej gry browserowej jest koło wzajemnej adoracj, trzymające się za siuski wraz zmodami i smród + wazelina jakie się za takim kołem ciągną.

Osobiscie gardzę osobami wciągającymi i dajacymi się wciągnąć w takie układy.

Gardzić możesz, ale oni najwyraźniej to lubią. Czyli mamy do was mówić "PROSZE PANAAA! A ZROBI PAN COŚ Z TYM???" żeby coś zadziałało? Uwierzcie, ale relacje psiapsiółek między graczej, a Modem nie pomagają. Musze wyjść z lapem na dwór żeby grać bo już pokój cały w rzygach i matka ryczy żebym w to skończył grać i tak chyba zrobie bo gra jest niczego sobie, ale ludzie porażka. Rozumiem, że na globalu nie ma kultury bo nie zabronicie się botom logować bo chcecie jak najwięcej graczy i potrzebni są moderatorzy, ale daj spokój żeby taką porażke tu robić. Wywalić ten SYF i zrobić coś z tym. Możesz mnie banować mam to gdzieś, ale swoje powiedziałem i jak widać ludzie mnie popierają. Tak chcą grać tylko lizodupy i ich Panowie. Takie rzeczy tylko w polsce. Najlepiej głosujcie na Palikota on jest przecież za związkami partnerskimi. Czy to nie on? Nie wiem nie głosuje na takich ludzi.

Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    Suare_z, być może przeoczyłeś mój post wyżej, więc pozwolę sobie powtórzyć: właśnie taka jest rola moderatora - pilnowanie, by wszyscy przestrzegali obowiązujących zasad. Moderatorzy nie są w stanie weryfikować Twoich zgłoszeń, od tego jest dział techniczny (support).

O ile mi wiadomo to można się zapytać o ewentualne porady. Jak już mówiłem jeden jegomość mi poradził reloga i nie pomogło, ale kolejny już teraz jegomość mój kolega poradził mi i już problem rozwiązany. Bez żadnego zgłaszania. Zgoda, ale dla dobra wszystkich, a nie jak jeden drugiemu włazi w dupe żeby się przypodobać i mieć przyjaciół we "władzy". Chodzi o to, że zamiast rozmawiać i pilnować porządku to gadają ze swoimi kochanymi, wiernymi i nie wiem jeszcze jakimi koleszkami. A na globalu wyzywają się od ku** i innych, oszustwa przy handlu etc. Tym się zająć nie umiecie jak widze. Brawo Polska!
    Ostatnio edytowane przez BB_xaar ; 13.03.2012 o 23:58 Powód: Double post

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Suare_z

Poporostu jedni lubią wchodzić do tyłka inni lubią jak im się wchodzi w tyłek. Ale jak taki mod coś głupiego skrobnie możesz wziąć w rękę telefon i zadzwonić do ubi. Jak Ci ktoś szkodzi bez przyczyny a polskie ubi nic tym nie zrobi , napisz mi na priv o co chodzi zadzwonie do niemieckiego lub angielskiego o ile nie władasz żadnym z tych języków.

Nawiasem mówicz szczuć na kogoś za coś czego jeszcze nie zrobił to trochę nie halo ;-)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez rob_zombie Zobacz posta
    Suare_z

Poporostu jedni lubią wchodzić do tyłka inni lubią jak im się wchodzi w tyłek. Ale jak taki mod coś głupiego skrobnie możesz wziąć w rękę telefon i zadzwonić do ubi. Jak Ci ktoś szkodzi bez przyczyny a polskie ubi nic tym nie zrobi , napisz mi na priv o co chodzi zadzwonie do niemieckiego lub angielskiego o ile nie władasz żadnym z tych języków.

Nawiasem mówicz szczuć na kogoś za coś czego jeszcze nie zrobił to trochę nie halo ;-)

To nie jest szczucie za coś czego nie zrobili, oni już to robią od jakiegoś czasu. Takie piękne autentyki są codziennie. Dzięki, ale nie mam zamiaru zawracać sobie dupy takimi głupotami, pisze tu bo tu mają coś z tym zrobić. Ja tu w to gram i za to płace diamenty i inne rzeczy. To oni mnie chcą nie ja ich.

Początkujący Osadnik Awatar almighty
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Utnę, bo to coś strasznego jest ;-)

Cytat Zamieszczone przez Suare_z Zobacz posta
    O ile mi wiadomo to można się zapytać o ewentualne porady. Jak już mówiłem jeden jegomość mi poradził reloga i nie pomogło, ale kolejny już teraz jegomość mój kolega poradził mi i już problem rozwiązany. Bez żadnego zgłaszania. Zgoda, ale dla dobra wszystkich, a nie jak jeden drugiemu włazi w dupe żeby się przypodobać i mieć przyjaciół we "władzy". Chodzi o to, że zamiast rozmawiać i pilnować porządku to gadają ze swoimi kochanymi, wiernymi i nie wiem jeszcze jakimi koleszkami. A na globalu wyzywają się od ku** i innych, oszustwa przy handlu etc. Tym się zająć nie umiecie jak widze. Brawo Polska!
    Ale tak w skrócie Panie Suare_z do czego konkretnie Pan się czepia? Bo ja nie jestem w stanie niczego wywnioskować z tych wypowiedzi poza tym, ze nie podoba się Panu iż inni gracze potrafią w mniej/bardziej "cukierkowy" sposób dogadać się ze sobą. Więc jeszcze raz, na spokojnie, o co KONKRETNIE chodzi? Bo n/t pomocy Xaar udzielił już odpowiedzi, ale jakimś cudem był Pan łaskaw pominąć jego odpowiedź.

Pozdrawiam i z niecierpliwością oczekuję detali.
    Ask no questions... Hear no lies.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Suare_z, naprawdę nie wiem skąd masz takie dziwne doświadczenia. Nikt z teamu nawet nie sugeruje graczom, by zwracać się do nich w stylu "proszę Pana/Pani", a co dopiero mówić o wymaganiu takich oficjalnych formułek. Dodatkowo, prosiłbym, by w przyszłości powstrzymać się od tak barwnego opisywania swojego otoczenia i tego co ma tam miejsce.

Tak jak już pisałem: jeśli masz jakiekolwiek zastrzeżenia co do zespołu moderatorów, proszę zgłaszać je bezpośrednio do supportu, forum i czat to nie miejsce na rozważania nad tym, czy moderator zachowuje się odpowiednio czy nie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez almighty Zobacz posta
    Utnę, bo to coś strasznego jest ;-)

Ale tak w skrócie Panie Suare_z do czego konkretnie Pan się czepia? Bo ja nie jestem w stanie niczego wywnioskować z tych wypowiedzi poza tym, ze nie podoba się Panu iż inni gracze potrafią w mniej/bardziej "cukierkowy" sposób dogadać się ze sobą. Więc jeszcze raz, na spokojnie, o co KONKRETNIE chodzi? Bo n/t pomocy Xaar udzielił już odpowiedzi, ale jakimś cudem był Pan łaskaw pominąć jego odpowiedź.

Pozdrawiam i z niecierpliwością oczekuję detali.

Po twojej wypowiedzi wnioskuje, że albo:
    a) jesteś Modem
    b) bardzo ich kochasz
    c) wszystkie odpowiedzi są poprawne

po drugie nie mów mi przez per Pan bo to jest gra i wszyscy wiemy jakie mniej więcej zasady "savoir vivre" panują w takich miejsach Panie almighty. Otóż panowie Modowie zamiast "pilnować porządku w bojaźni swej bożej" rozmawiają ze swoimi nowo nabytymi przyjaciółmi przy okazji nie zauważając pytań ew sporów innych graczy. Jak już pisał BBMleko swój przykład z "atakuje bandytów", "to fajnie" to podam mój przykład.

Piszę w sprawie bugu z piekarnią, który nawiasem mówiąc został rozwiązany. Tak przebiegała rozmowa:

Ja: bla bla opisuje problem na pomocy.
    CISZA
    Ja: bla bla znowu z nadzieją, że może ktoś jednak.
    Pan Miłosierny: spróbuj reloga

Nic nie dało
    Ja: Panie Miłosierny to nic nie dało
    Pan Miłosierny: Spróbuj napisać do Moda może on Ci coś poradzii

i tak zrobiłem

Global-1
    Ja: Jest tu jakiś Mod?
    Pan kochający 01: Nie jakiś Mod tylko Pan Mod, troche kultury!
    Ja: dobra dobra bla bla
    Pan kochający01: No właśnie Panu mówie, że to jest niepojęte!
    Mod X: No wiem, że to niepojęte.
    Ja: OPISUJE WYRAŻNIEJ CAPSLOCKIEM
    Pan kochający 02: Nie krzycz na globalu i na Modów.
    Pan kochający 01: Właśnie możesz dostać za to bana.

Koniec rozmowy bo dostałem bana. Dziękuje za uwagę.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To ja jeszcze raz powtórzę rolą moderatorów w grze nie jest świadczenie wsparcia technicznego, sugerowanie najlepszych metod rozbudowy, planowania przestrzennego itd. - mogą próbować pomóc, jednak to nie należy do ich obowiązków. Priorytetem jest pilnowanie porządku na czacie.

Nie rozumiem też dlaczego obwiniasz moderatorów za to, jak zachowują się inni użytkownicy.

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Tak to prawda, że zadaniem moderatorów nie jest pomaganie tylko pilnowanie porządku. Trzeba jednak nadmienić, że gracz może słusznie poczuć się nieprzyjemnie gdy widzi, że jego wielokrotnie powtarzane pytania są świadomie ignorowane i przeplatają się z pogaduszkami moderatora z inną osobą

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    To ja jeszcze raz powtórzę rolą moderatorów w grze nie jest świadczenie wsparcia technicznego, sugerowanie najlepszych metod rozbudowy, planowania przestrzennego itd. - mogą próbować pomóc, jednak to nie należy do ich obowiązków. Priorytetem jest pilnowanie porządku na czacie.

Nie rozumiem też dlaczego obwiniasz moderatorów za to, jak zachowują się inni użytkownicy.

Nie obwiniam ich za to jak sie inni zachowują, ale obwiniam, że ci "inni" mają wpływ na nich. Konsekwencją tego wpływu jest podejmowanie bezsensownych decyzji np o banowaniu (nie chodzi tutaj o mój przypadek) bo widziałem takich dużo. Chodzi też o same "cwaniactwo". Owy Mod zostaje podburzony przez swoich pomagierów i sypie banami na czat ect, a tak nie powinno być.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Czytajac wasze komentarze ja też postanowiłem przyłaczyć sie do tematu. Gram na Kolonii i zauważam dokładnie to samo. Ignorowanie przez modow i gadanie z jak już powiedział Suare_z kochasiami. Bany lecą też bezsensowne i bezsensowne jest zastraszanie modów typu "bo dam ci bana" itd. Można by mówić o tym do rana.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów