Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Propozycja, a raczej przemówienie do rozsądku.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Propozycja, a raczej przemówienie do rozsądku.

Witam,

zauważyłem iż bardzo często na światach obecni są MoD'owie co bardzo cieszy ze względów porządku, jednak nie o to tutaj chodzi. Otóż na tych stanowiskach znajdują się ludzie, którzy nie mają kompetencji do działalności w tej branży. Na Globalu-1 prowadzone są dyskusje z MoDami na różne tematy i podlizywanie się im co później skutkuje, iż dana osoba staje się ich "pupilkiem". MoD ma pilnować porządku, a nie bratać się z botami, którzy piszą takie wiadomości do nich, że aż rzygać mi się chce. Są to akcje typu:

JA: Jest jakiś Mod obecny mam pytanie?
    XxX: Nie jakiś mod tylko Pan/ Pani MoD, możę troszkę grzeczniej?
    JA: bla bla bla coś tam coś i chce podkreślić coś używając CAPSLOCKA,,,
    YyY: Nie tym tonem do Pana/Pani MoD'a, jesteś niewychowany oni tak ciężko pracują, prawda Panie/Pani MoD?

Takich sytuacji jest od zawalenia i mógłbym cytować do rana, ale boje się , że mi zabraknie wiader w domu na wymiociny. Tacy PANOWIE I PANIE MOD bratają się ze swoimi "chłopczykami i dziewczynkami "hihihi" i wystarczy, że kogoś poniesie bo zdenerwuje go jakiś bot i już ban, jak dzisiaj ja na Globalu-1 na Wiadomości. Dlatego musiałem opisać mój problem pt "Piekarnia Bug", ponieważ Mod zamiast zajmować się problemami to prowadzi pogaduszki ze swoimi misiami pisami i innymi przydupasami bo inaczej tego nazwać nie można. Tacy ludzie powinni być wywalani od razy za drzwi, anie zatrudniani na takie stanowiska. Jak jeszcze powiecie mi, że im za to płacą to strzele sobie w głowe z największej armaty żeby nie spudłować. Dzisiaj piękne PÓŁ GODZINY opisywalem mój problem, a MoD nic, ani słowa na ten temat. Tylko jakiś miły jegomość nie mod poradził reloga, ale to nic nie dało. To tak jakby zatrudnić policjanta, który kocha ludzi i nie da im zrobić krzywdy. Nie wiem jak wy, ale ja bym sie bał wyjść na ulice jakbym miał niedaleko posterunek nafaszerowany takimi "gliniarzami". Więc jak chcecie sie z nimi umówić to weźcie telefon i idzcie się chędożyć, a nie zakłócacie spokój normalnym graczom z problemami. Tyle z mojej strony i niech ktoś mi nie powie, że go to nie denerwuje. Bo lizusostwo jest dobre, ale do pewnego umiarkowane stopnia. Co za dużo to nie zdrowo.

P.s mam nadzieję, że mój problem zostanie rozwiązany.

pozdrawiam Suare_z
    Ostatnio edytowane przez Suare_z ; 13.03.2012 o 23:01

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    U mnie na serwerze też tak jest..
    Chyba brali pierwszych lepszych Modów..
    Raz że gadają z wszystkimi tylko nie pomagają.. Wiem z Autopsji, dwa to 0 Elokwencji (niby nic ale z innych gier kojarzy mi się mod jako poważny i tak dalej a nie tak jak teraz.. Te lizy dupy to masakra, przez Ty do moda, mi się to osobiście nie podoba..

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ja się pytam ile można pytać i nawet prosić o rozwiązanie problemu? Bite pół godziny pisałem, a ten jeden z drugim sie obdarowywują czułymi słówkami. Mam nadzieję, że to dojdzie gdzieś wyżej bo nie wytrzymam tego nerwowo. ZERO POMOCY i jeszcze ban jak sie do per PANA napisze kapslokiem, żeby wielce zauważył nasze pytania, a jak już zauważy to cierpliwie czekać 100dni i 100nocy, zapuścić brode i korzenie, ale nadal czekać. GRATULACJE.

Dokładnie MlekoBB pierwszych lepszych modów brali. Masz na myśli, że nie podoba Ci się mówienie przez Ty do moda, czyli trzeba mówić do niego per Pan?
    Ostatnio edytowane przez Suare_z ; 13.03.2012 o 23:17

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie podoba mi sie jak 5 naraz mówi do Moda jak do kolegi, to nie jest fajne... Nigdy nie powiem Pan Mod, ale np Moderator po prostu Troche szacunku...
    Np jak mam Moda "Mod_Liszka"
    Nie podoba mi sie jak jest coś typu
    Siema modliszka;
    Modliszka jesteś?
    Itd.. Troszke szacunku powinno być..
    "Jest może jakiś moderator" myśle że odrazu lepiej bez pucowania..

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez MlekoBB Zobacz posta
    Nie podoba mi sie jak 5 naraz mówi do Moda jak do kolegi, to nie jest fajne... Nigdy nie powiem Pan Mod, ale np Moderator po prostu Troche szacunku...
    Np jak mam Moda "Mod_Liszka"
    Nie podoba mi sie jak jest coś typu
    Siema modliszka;
    Modliszka jesteś?
    Itd.. Troszke szacunku powinno być..
    "Jest może jakiś moderator" myśle że odrazu lepiej bez pucowania..

No to jest wiadomka, że szacunken musi być jak np "Jest może jakiś moderator" jak powiedziałeś, ale bez per Pan, ani owa Modliszka =]. Moderator bez szacunku to nie moderator, a tym bardziej bez niego. Nie znaczy to, że przylizywanie sie jest KofffciaNnEEe:*8* Mój PANIe MooDdKu KOffFciaNANY :*. Ludzie darujmy sobie. To jest gra, a nie towarzystwo matrymonialne. Każdy myśli, że jak wejdzie na serwa i przyliże się Modowi to od razu koffciany gracz z niego masz tu kochany 100000000marmuru i 1000000000kaski. Mody nie są lepsze. Robią nic, a banują jak powaleni za to, że używam kapsloka bo owy Pan nie słyszy moich nawoływań.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Hej,

chciałbym przypomnieć, że główną rolą moderatorów nie jest pomaganie przy problemach technicznych - jeśli podczas gry napotkałeś na jakiekolwiek trudności, proszę zgłosić się do naszego supportu. Moderatorzy zazwyczaj nie są w stanie zweryfikować tego co piszesz, mogą spróbować doradzić, jednak to nie jest ich główna rola.

Co jest głównym zadaniem moderatorów czatu?
    Pilnowanie, by osoby łamiące obowiązujące zasady dostawały odpowiednie "nagrody" (od słownych upomnień aż po stałe blokady).

Dodatkowo, prosiłbym, by wszelkie zastrzeżenia co do pracy polskiego teamu były kierowane bezpośrednio do supportu - forum i czat to nie miejsce na takie opinie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Czysta brudna prawda jest taka że jedyne co robi mod na serwerze "pożytecznego...." to kopiuj wklej z notatnika pewnie komendę żeby przejść na inny chat tak to można polegać tylko na graczy z większym lvl i doświadczeniem.. Ale nikt nas nie usłyszy, spróbuj zgłosić do supportu

Edytuje, BB_xaar
    Nie chodzi tutaj o problemy techniczne tylko o pytania typu
    "Skąd się to wzieło, jak mam to wybudować" itd.. Moderator chyba powinien pomagać tak?
    Bo u mnie na serwerze była taka sytuacja że 2 się kłóciło 4 śmiało z tego a moderator tylko to z handlem... join coś tam..
    Chodzi mi o to że oni nie robią nic pożytecznego... Tak wyglądała ostatnia rozmowa chyba z wczoraj albo przed wczoraj..
    Gracz: Cześć Mod, wysyłam wojska
    Mod: Cześć "gracz" To fajnie na co
    G: Na 18 łotrzyków (autentyk..)
    M: To fajnie jakie masz wojska
    G: ------------- Tu już nie pamiętam i nie chce okłamywać więc nie mówi
    M: Aha spoko

Wchodzi następny koleś i 4 innych wychodzi...
    Gracz 1: Cześć mod
    Mod: Siemka
    Gracz 2: Na razie mod miłej pracy życzę
    Mod: dziękuje na razie
    Takie rozmowy są codziennie..
    Nie wkurzał bym sie gdyby nie to że 10 innych ludzi mają pytania i nie mogą grać bo czegoś nie wiedzą bo pan mod może tylko powiedzieć "przejdz na pomoc" gdzie prawie nikt nie siedzi..
    Oczywiscie do supportu napisze w tej sprawie..
    Ostatnio edytowane przez MlekoBB ; 13.03.2012 o 23:49

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zawsze ostatnim gwodziem do trumny danej gry browserowej jest koło wzajemnej adoracj, trzymające się za siuski wraz zmodami i smród + wazelina jakie się za takim kołem ciągną.

Osobiscie gardzę osobami wciągającymi i dajacymi się wciągnąć w takie układy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Tak jedyne co możesz zrobić to powiedzieć "zgłoście do supportu". Problem trzeba rozwiązać tutaj. Na pewno jest ktoś na tym polskim forum co "zarządza" Modami i ma jakiekolwiek prawo im cokolwiek kazać zrobić ew nie robić i nie wierze w to, że tak nie jest. MlekoBB ma racje. Jedynie co robią to piszą "To nie jest miejsce na oferty handlowe przejdź na global do handlu - komenda /joinchat global-7" i tak w kółko i w kółko. Równie dobrze może być 2 modów i wbijać na serwer co jakiś czas i tak sie pozabijają między sobą jak nikt nie bd trzymał bata nad nimi tylko czule rozmawiał. Bez sensu całkowicie. To zatrudnij Żabe Monike ona zrobi to lepiej pomimo, że nie jest prawdziwa.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Suare_z, być może przeoczyłeś mój post wyżej, więc pozwolę sobie powtórzyć: właśnie taka jest rola moderatora - pilnowanie, by wszyscy przestrzegali obowiązujących zasad. Moderatorzy nie są w stanie weryfikować Twoich zgłoszeń, od tego jest dział techniczny (support).

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów