Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Nie działający Silos

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Nie działający Silos

Witam

Nie działa mi Silos który kupiłem za klejnoty, co 12min i 56sek powinien mi zasadzić 1-2-3 pola ale nie zasadził jeszcze ani jednego pola przez jakieś 9+dni WTF?
    Ostatnio edytowane przez GMunt ; 12.03.2012 o 00:12 Powód: Błąd ort.:)

Osadnik Awatar el-SInQ
    Serwer
    Nowa Ziemia
    silos odnawia surowce na polu a nie stawia nowe pola z tego co gdzieś kiedyś na forum czytałem
    ... w oczekiwaniu na D3 się starzejemy ...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No chyba po zebraniu pszenicy pola się nie niszczą nie ? to powinien zasiać a tu lipa 0
    Myślałem ze muszę mieć pszenice w magazynie 400 i nic , Mąka tak samo nic , i już mnie to irytuje 750 klejnotów na wygląd poszło chyba ...

Tu masz SS, i jak widać nie zasiał ...

Ostatnio edytowane przez GMunt ; 12.03.2012 o 01:42

Osadnik Awatar mnlf
    Serwer
    Nowy Świat
    Silos działa tak, że dodaje zboża do najbliższego pola które jest niepełne.

Jeśli farmy zbierają więcej niż silos jest w stanie dodać to pole w końcu itak się wyczerpie. Jeśli chcesz się przekonać czy silos działa wyłącz na chwilę fermy w pobliżu silosa i popatrz czy na którymś polu przybywa pszenicy.

Jedyny błąd jaki zauważyłem bawiąc się silosami na testowym serwerze to że jak już pole się wyczerpie do zera zmienia się mu obrazek a gdy zostanie uzupełnione przez silos poprzedni jego wygląd nie wraca mimo, że pole jest ponownie sprawne.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Silos dodaje całe pole (Pełne) tak ?
    Ale od jakiś 9dni + zauważyłem ze silos jeszcze nie dodał ani 1 pola
    2dni temu czekałem jakieś 2h i przyglądałem się czy zasieje i nie zasiał a miał 4pola obok siebie wolne

Osadnik Awatar Shen
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Serio Ty nie rozumiesz co ludzie do Ciebie piszą. Nie wiem jak Ci to rozrysować żebyś zrozumiał.

Pole ma 400 sztuk zboża w sobie, silos odnawia 1 sztukę zboża na najbliższym polu co 12 minut. Już rozumiesz?

Ręce opadają.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Było tak od razu mówić ze 1 sztukę od poziomu
    A nie pisać "Silos działa tak, że dodaje zboża do najbliższego pola które jest niepełne"
    Zrozumiałem ze odnawia całe pole -.-

Dzięki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów