Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Ulepszenie HANDLU - Propozycja

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Poczytajcie dziennik developera na forum, tam jest jasno napisane że filtry będą wprowadzane, jak się brygada upora z wprowadzeniem tej zmiany.
    Bashar -> plany na marzec +
    "6. Nowy system handlu
    Obecny system odpowiedzialny za handel zostanie zmieniony. Przeniesiemy go z menu czatu w inne miejsce - do większego okna. Dzięki temu dostępny będzie wygodniejszy podgląd oraz więcej możliwości (np. lepsze możliwości sortowania/filtrowania ofert handlowych). Dodatkowo, ilości ograniczające handel zostaną zwiększone."

Dodatkowa akceptacja, przyjmij że Ci się suwak omsknie i wystawisz źle ofertę i nie zauważysz. w systemie automatycznym, wyzerują Ci ofertę, a tak masz możliwość ponownego wglądu co za ile sprzedajesz. lub np wystawiasz 100 mieczy za 100 monet, a patrzysz, ktoś chce kupić za 200 monet 100 mieczy. Nie miałbyś możliwości odwołania oferty. Lub na rynku znajdujesz lepsza wg siebie ofertę.

myślę ze należy poczekać na to co przyniosą nowości. oprogramowanie 2 ofert może być bardziej skomplikowane niż się wydaje na pierwszy rzut oka.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez KingShinsoo Zobacz posta

Dlaczego handel nie miałby być "moją giełdą" jak to nazwałeś ?
    Jedni wojują inni mają głowę do interesów, zaś kolejni zajmują się gospodarką .
    Sprawiedliwie jest gdy wszystkie te formy działalności mogą przynieść takie same korzyści.

Wszyscy wojują, wszyscy zajmują się gospodarką, nie wszyscy, ale większość handluje. Taka prawda i skupianie się na jednej z tych form działalności prowadzi do nieuniknionego zastoju w rozwoju osady i nie ma się co oszukiwać obecnie trzeba być uniwersalnym. A co do pomysłu to jestem za. Bd więcej ofert, będę miał więcej możliwości wymiany nadwyżki towarów na to czego mi brakuje. W końcu oferty 100 wiader wody za 100 monet da się przewinąć.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów