Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Geolog - Limit

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Geolog - Limit

Witam, dlaczego Geolog ma limit odkryć złóż? niby dlaczego nie można mieć wielu złóż?? Obecnie mam z tym problem, posiadam 4złoża kamienia, zaczynam z marmurem, mam jedno złoże i geolog nie chce znaleźć mi ich więcej wskazać, bo mam ich za dużo. Złóż kamienia zlikwidować nie mogę(co też było by bzdurą), abym mógł mieć złoża marmuru - poprawcie to proszę,jak najszybciej.pozdrawiam

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jak odkryjesz większą cześć mapy będziesz miał więcej złóż, w sektorze 1 tylko jedno złoże marmuru może być aktywne, dopiero po jego wyczerpaniu geolog moze znaleźć następne które jest tuż obok lub odnowi wyczerpane złoże.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    ok, dzięki za odp, ale uważam,że taki limit dalej jest bezsensowny i blokuje rozwój, przynajmniej na moim etapie gry,pozdrawiam

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    nie tylko ty tak twierdzisz
    Ale może by było za łatwo jakby było inaczej, gdybać można zawsze.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    to ile masz aktywnych złóż kamienia nie ma najmniejszego wpływu na to ile możesz mieć złóż marmuru. W pierwszym regionie masz tylko jedno złoże ale za to w kolejnych już więcej także spokojnie ci ich wystarczy, nie martw się

Osadnik Awatar Sedzia_Dredd
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jak ci za mało geologa to kup kolejnego. będziesz miał 2 i będziesz mógł odkrywać 2 złoża na raz
    ::. .:: Emotions... There oughta be a law against them ::. .::

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    nie chodzi o to czy mam jednego,czy dwóch geologów, mam już postawione 3magazyny, także terenu jest więcej niż jeden region, a i tak nie mogę nic więcej odkryc,bo jest limit :/

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez alienoz123 Zobacz posta
    ok, dzięki za odp, ale uważam,że taki limit dalej jest bezsensowny i blokuje rozwój, przynajmniej na moim etapie gry,pozdrawiam
    Limit jest bardzo dobry.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez alienoz123 Zobacz posta
    nie chodzi o to czy mam jednego,czy dwóch geologów, mam już postawione 3magazyny, także terenu jest więcej niż jeden region, a i tak nie mogę nic więcej odkryc,bo jest limit :/
    Nie ma limitu tylko po prostu nie odkryłeś terenów ze złożami. Złóż jest ok. 10.
    Pozdrawiam
    Paul_Raven

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zawsze można eksploatować złoże więcej niż jednym kamieniarzem - szybciej się wyczerpie, szybciej odkryjesz je na nowo. U mnie złoże kamienia już odkryło się chyba ze 3 razy w tym samym miejscu. Przy kamieniach jest o tyle fajnie, że nie ma kosztów budowy złoża, bo przy rudzie już trzeba budować na nowo kopalnie, a tu radośnie geolog opuka i już
    Wyzwolony - dobry kalendarz jest dobry na wszystko
    Teraz będę miał więcej czasu na przyjemności.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów