Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Pomysł na budowanie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Pomysł na budowanie

Jako iż jest to BETA to wiadomo, że gra jest niedopracowana a jako iż jest udostępniona to robimy za BETA testerów. Jak na "BETA terstera" przystało wyłapałem kilka błędów, niedopracowań a także wpadło mi do głowy kilka usprawnień.

To co przede wszystkim mnie uderzyło to kwestia budowania budynków. W klasycznych Osadnikach budowniczowie wykorzystywali najpierw materiały z magazynu (i tak jest teraz) jednak gdy ich brakowało zbierali materiały bezpośrednio od wytwórców (i tu tego niema). Co prawda wszelkie materiały są u nas z automatu przenoszone do magazynu ale to nie jest główny problem. To co różni SOnline od klasycznych Settlersów to to że trzeba najpierw uzbierać odpowiednią ilość "surowców" i dopiero wtedy można przystąpić do budowy, w klaty drwala asyku z kolei jak wszyscy wiemy plac budowy mozna bylo postawic zawsze i budowa szla do przodu z bieżąco produkowanych materiałów i tak samo można by zrobić u nas.

U nas jest tak:
    Na budowę chaty drwala (liściaste) potrzeba 180 desek z drewna iglastego, 90 kamienia, 75 narzędzi->w magazynie mamy 100/45/10->musimy uzbierać tyle ile potrzeba i wtedy stawiamy budynek.

Tak jak ja to widzę:
    Na budowę chaty drwala (liściaste) potrzeba 180 desek z drewna iglastego, 90 kamienia, 75 narzędzi->w magazynie mamy 100/45/10->stawiamy plac budowy (budowa trwa do końca naszych surowców)->wykorzystywane są surowce z bieżącej produkcji (budowa zwolniła tempa ale wciąż trwa i idzie do przodu)->budynek postawiony, surowce z bieżącej produkcji znów trafiają do magazynu.

Osadnik Awatar Sedzia_Dredd
    Serwer
    Nowa Ziemia
    obecnie jest tak, że przy braku surowców można budynek postawić, jednak jego budowa zacznie się gdy wszystkie surowce zostaną dodane. myślę że nie ma sensu tego poprawiać, zwłaszcza, że czas budowy to bardzo mały wycinek czasu gry.

Uprawnienia umieszczania postów