Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: chat!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

chat!

Witam mam pomysł aby można było otworzyć nowe "karty / zakładki" chatu aby na jednej było Global-1 a w drugiej np Global-7

PROSZĘ OCENIAĆ TEN POMYSŁ

Z poważaniem TheZiooomek

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    wtedy czat by był na pół ekranu, wg mnie styknie tyle zakładek ile jest

Osadnik Awatar Łysolek_pl
    Serwer
    Nowy Świat
    jak by czat był włączany wyłączany z menu użytkownika ... ten mógłby sam decydować co chce mieć ...

zresztą ...
    mi się coraz bardziej zaczyna wydawać że taka ilość czatów jest zbyteczna
    czat powinien być ogólny
    a handel i pomoc na forum
    Takie jest moje zdanie... gdy obserwuję niektóre osoby które nie mają ochoty odwiedzić forum żeby zasięgnąć wiedzy .... a na czacie skrobia co 20 sec. te same pytania

pozdrawiam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Słuchajcie ogólnie na forum w grze to może 20 % ludzi co pierwszy raz mają kontakt z taką grą piszą pytania w zakładce "pomoc" a reszta leci na globalu wszystkie pytania i nie ukrywam robi się mały a czasami nawet duży spam . Podam przykład "co mam zrobić żeby pozyskać drewno?" no ludzie litości xD
    i myślę, że powinno być obowiązkowe dla wszystkich zapoznanie się z regulaminem forum

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jakby czat był niedostępny dla low lvl to by pomocy i wskazówek szukali na forum

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Po pierwsze jest przy czacie miejsce na 2 dodatkowe zakładki nie zmieniając jego rozmiaru, ponad to przydała by się taka możliwość bo przełączanie co chwila z global-1 na global-7 w celu handlu jest bardzo męczące i nie pozwala skutecznie śledzić rozmowy z ludźmi. Dodatkowo chciałbym aby ustawiony chat się zapisywał a nie co relog wskakuje z powrotem na global-1.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    miejsce faktycznie jest, można by było pomyśleć np. nad zakładka "ulubiony" gdzie mozna by bylo dodac 1 kanał na stałe, ofc można by było go zmieniac a nie permanentnie tylko jeden na wieczność ustawić, ale zeby nie znikał po relogu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ale można przecież zrobić tak że jak ktoś nie ma 17 lv nie może pisać na ogólnym tylko na pomoc

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Lifeee, bo nie będe mogła pisać im, że są dziećmi xD

A tak na poważnie, to z dzisiejszych i wcześniejszych obserwacji widzę, że przydałoby się rozbić globala na: Global (taki zwykły), Handel (wszystkie oferty, wymiany, itp) oraz jeden kanał dla takich, którzy wbili większy, np 20 lvl. W sumie zamiast tego dla większego lvla możnaby zrobić kanał dla po prostu ludzi z odpowiednim rocznikiem, tylko zastanawiam się jak tego dokonać (wszystkie dzieci przecież klikną "tak, mam 18 lat")

Początkujący Osadnik Awatar Ch0sen0ne
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Yassamet przecież czat właśnie tak jest rozbity. Tj. możesz przechodzić między kanałami globalnymi dzięki komendzie /joinchat. Na przykład na drugim czacie ogólnym nie spotkasz dzieci A nawet jeśli to niewielką ich ilość, gdyż nie znają komend czatu. Co do kanału dla wyższych poziomów... Po co? Ludzie z niższym lvl również wnoszą dużo sensownych wypowiedzi do dyskusji. Kanał dla 18+. Po godzinie 22:00 możesz do woli rozmawiać o problemach dla dorosłych :P

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów