Witam mam pomysł aby można było otworzyć nowe "karty / zakładki" chatu aby na jednej było Global-1 a w drugiej np Global-7
PROSZĘ OCENIAĆ TEN POMYSŁ
Z poważaniem TheZiooomek
Witam mam pomysł aby można było otworzyć nowe "karty / zakładki" chatu aby na jednej było Global-1 a w drugiej np Global-7
PROSZĘ OCENIAĆ TEN POMYSŁ
Z poważaniem TheZiooomek
wtedy czat by był na pół ekranu, wg mnie styknie tyle zakładek ile jest
jak by czat był włączany wyłączany z menu użytkownika ... ten mógłby sam decydować co chce mieć ...
zresztą ...
mi się coraz bardziej zaczyna wydawać że taka ilość czatów jest zbyteczna
czat powinien być ogólny
a handel i pomoc na forum
Takie jest moje zdanie... gdy obserwuję niektóre osoby które nie mają ochoty odwiedzić forum żeby zasięgnąć wiedzy .... a na czacie skrobia co 20 sec. te same pytania![]()
pozdrawiam
Słuchajcie ogólnie na forum w grze to może 20 % ludzi co pierwszy raz mają kontakt z taką grą piszą pytania w zakładce "pomoc" a reszta leci na globalu wszystkie pytania i nie ukrywam robi się mały a czasami nawet duży spam. Podam przykład "co mam zrobić żeby pozyskać drewno?" no ludzie litości xD
i myślę, że powinno być obowiązkowe dla wszystkich zapoznanie się z regulaminem forum![]()
jakby czat był niedostępny dla low lvl to by pomocy i wskazówek szukali na forum![]()
Po pierwsze jest przy czacie miejsce na 2 dodatkowe zakładki nie zmieniając jego rozmiaru, ponad to przydała by się taka możliwość bo przełączanie co chwila z global-1 na global-7 w celu handlu jest bardzo męczące i nie pozwala skutecznie śledzić rozmowy z ludźmi. Dodatkowo chciałbym aby ustawiony chat się zapisywał a nie co relog wskakuje z powrotem na global-1.
miejsce faktycznie jest, można by było pomyśleć np. nad zakładka "ulubiony" gdzie mozna by bylo dodac 1 kanał na stałe, ofc można by było go zmieniac a nie permanentnie tylko jeden na wieczność ustawić, ale zeby nie znikał po relogu
Ale można przecież zrobić tak że jak ktoś nie ma 17 lv nie może pisać na ogólnym tylko na pomoc
Lifeee, bo nie będe mogła pisać im, że są dziećmi xD
A tak na poważnie, to z dzisiejszych i wcześniejszych obserwacji widzę, że przydałoby się rozbić globala na: Global (taki zwykły), Handel (wszystkie oferty, wymiany, itp) oraz jeden kanał dla takich, którzy wbili większy, np 20 lvl. W sumie zamiast tego dla większego lvla możnaby zrobić kanał dla po prostu ludzi z odpowiednim rocznikiem, tylko zastanawiam się jak tego dokonać (wszystkie dzieci przecież klikną "tak, mam 18 lat")
Yassamet przecież czat właśnie tak jest rozbity. Tj. możesz przechodzić między kanałami globalnymi dzięki komendzie /joinchat. Na przykład na drugim czacie ogólnym nie spotkasz dzieciA nawet jeśli to niewielką ich ilość, gdyż nie znają komend czatu. Co do kanału dla wyższych poziomów... Po co? Ludzie z niższym lvl również wnoszą dużo sensownych wypowiedzi do dyskusji. Kanał dla 18+. Po godzinie 22:00 możesz do woli rozmawiać o problemach dla dorosłych :P