Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Drogi - Wizualna drobnostka + może coś jeszcze...

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Drogi - Wizualna drobnostka + może coś jeszcze...

Cześć, temat ten założyłem, głównie pod kątem lekkiej zmiany wizualnej, a mianowicie, chodzi o to, by tekstura drogi, była zawsze górną teksturą. Chodzi mi o przypadek, gdzie mamy te plamy piasku na wyspie i jak budujemy na nich drogi, to automatycznie wpadają pod nie. Fajnie byłoby gdyby drogi jednak były na wierzchu piachu... wtedy nagle miedzy budynkami nie mamy piaskowych ulic.

Inna kwestia, ze fajnie jakby drogi dawały lekkiego bosta do przemieszczania się jednostek. Ale to już pewnie było wałkowane milion razy.

Dla wyjaśnienia o co mi chodzi, zamieszczam wizualizacje (że tak to określę):

http://img822.imageshack.us/img822/7008/settlers.png

Osadnik Awatar Sedzia_Dredd
    Serwer
    Nowa Ziemia
    co do wizualizacji zgadzam się. podobny problem jest też m.in. przy polach pszenicy I (nie wiem jak przy innych) - droga jest budowana 'pod polem'

co do bosta - tylko jeżeli droga będzie coś kosztować. bost za darmo nie miałby sensu. tak więc jakiś kamień + ewentualnie jakieś drewno. oczywiście niezbyt drogo

Uprawnienia umieszczania postów