Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: pozwolenia

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

pozwolenia

witam mialem budowle rudej miedzi i skoczyla sie produkcja i zaczelem poszukiwania geologiem znalaz miedz ale budowla znikla a 1 pozwolenia nie dostalem i to juz nie jest 1 raz?

Odkrywca Awatar zylaja
    Serwer
    Nowa Ziemia
    pozwolenie odzyskujesz w momecie zawalenia sie kopalni, nie zburzenia. jak w jakiejs kopalni zostanie np 2 zlorza to poczekaj az sie wyczerpie. zobaczysz wtedy ze dostniesz pozwolenie jak sie zawali

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jemu chyba chodzi o to że np. miał 0 pozwoleń, wyczerpała mu się kopalnia miedzi więc powinien dostać 1 pozwolenie i postawić nową kopalnie a nie dostał go.

To chwilowy błąd, czasami trzeba poczekać, a czasami przelogowanie wystarczy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    to ja mam burzyc budowle jak bd 0zlorza ? czy mam czekac az samo sie zburzy ;]?

Odkrywca Awatar zylaja
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Szanti Zobacz posta
    to ja mam burzyc budowle jak bd 0zlorza ? czy mam czekac az samo sie zburzy ;]?
    samo sie nie zburzy tylko zawali. i wtedy dostaniesz pozwolenie. jak chcesz samemu sie przekonac to poczekaj az sie samo zawali ( nie zburzy).
    natomiast jesli zburzysz kopalnie ktora ma jeszcze zasoby to dostaniesz pozwolenie.
    jak zburzysz zawalona kopalnie to nie dostaniesz pozwolenia.( bo dostales juz je w momecie zawalenia tejze kopalni)

Początkujący Osadnik Awatar Kozawnosie
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jak złoże się wyczerpie to je burzysz. Później wysyłasz geologa a ten często gęsto, w tym samym miejscu, wykrywa nowe złoże tego samego surowca i możesz je dalej eksploatować

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez zylaja Zobacz posta
    samo sie nie zburzy tylko zawali. i wtedy dostaniesz pozwolenie. jak chcesz samemu sie przekonac to poczekaj az sie samo zawali ( nie zburzy).
    natomiast jesli zburzysz kopalnie ktora ma jeszcze zasoby to dostaniesz pozwolenie.
    jak zburzysz zawalona kopalnie to nie dostaniesz pozwolenia.( bo dostales juz je w momecie zawalenia tejze kopalni)
    Ale co Ty gadasz? Kopalnie miedzi stawiasz na 1 pozwoleniu. W momencie kiedy ta się zawali dostajesz 1 pozwolenie.

Do autora postu. Radzę usera nie słuchać. Obojętnie jaki budynek skasujesz, czy to domek czy kopalnie którą stawiasz pozwolenie Ci wraca za skasowany budynek...

Cytat Zamieszczone przez Kozawnosie Zobacz posta
    Jak złoże się wyczerpie to je burzysz. Później wysyłasz geologa a ten często gęsto, w tym samym miejscu, wykrywa nowe złoże tego samego surowca i możesz je dalej eksploatować
    Nie "Często, gęsto" tylko złoża są w tych samych miejscach na mapie. Z góry jest ustalone gdzie one są rozmieszczone i nie ma możliwości pojawienia się w innym miejscu...

Odkrywca Awatar zylaja
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Tommy88pl Zobacz posta
    Ale co Ty gadasz? Kopalnie miedzi stawiasz na 1 pozwoleniu. W momencie kiedy ta się zawali dostajesz 1 pozwolenie.

Do autora postu. Radzę usera nie słuchać. Obojętnie jaki budynek skasujesz, czy to domek czy kopalnie którą stawiasz pozwolenie Ci wraca za skasowany budynek...
    lol a co ja napisałem ? przeczytaj jeszcze raz ale powoli tym razem

EDIT// down : spox też tak czasami mam :P

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    O sorka. Zmęczony byłem i źle doczytałem Zwracam honor

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dziś zależało mi na czasie i rozwaliłem budynek żeby postawić kopalnie miedzi która się "zawaliła". Jak na razie mam kopalnie ale drwala usunąłem i jak do tej pory mimo przeładowywania pozwolenie mi nie wróciło ciekawe czy ten błąd jest dzisiejszy czy może na 100 pozwoleń mam 80 budynków a reszta będzie wyjaśniona jako "błąd w grze". Może należy przeliczyć swoje budynki na piechotę dla pewności

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów