Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: ShoutBox

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

ShoutBox

Witajcie.
    Moim pomysłem jest dodanie do tego forum ShoutBox'a
    Mógłby on być szybszym kanałem komunikacji, w momencie kiedy coś się dzieje wystarczyłoby, aby jedna osoba z administracji napisała: "tak mamy problemy" i nie trzeba by było zakładać dodatkowych tematów.
    A poza tym gracze by mogli ze sobą porozmawiać
    Jak się na ten pomysł zapatrujecie?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Czat istnieje w grze, gracze mogą tam swobodnie dyskutować na różne tematy. Post na forum jest bardziej widoczny i wiadomość nie ucieka jak to bywa w przypadku SB.

Myślę iż temat do zamknięcia.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Można dodać sb z możliwością przewijania i nieuciekania. Poza tym jak gra Ci nie działa to raczej średnio pogadasz o problemie na czacie, a na forum dużo postów się pisze i nie zawsze łatwo coś znaleźć.
    Myślę że powinni się wypowiedzieć jeszcze inni, a nie jedna osoba, która decyduje czy temat jest do zamknięcia, o tym decyduje moderacja.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Wyraziłem swoją opinię odnośnie zamknięcia tematu.

Jeśli gra nie działa wystarczy zrobić temat. np "Problem z silnikiem gry" gdzie w temacie administracja opisze co się dzieje i kiedy będzie naprawiony problem.
    Każdy otwiera temat i widzi pierwszego posta.

Na SB zawsze będzie tona spamerów, MOD będzie musiał non-stop siedzieć na czacie gry oraz na SB łapiąc takich ludzi, dajesz dodatkową pracę modką.
    Post na forum będzie napisany 1 raz a na SB co 3 minuty będzie ktoś pytał o to samo.

Początkujący Osadnik Awatar K1pcio88
    Serwer
    Nowy Świat
    Na razie nie potrzebny.
    Jak kolega wyżej napisał, jest czat w grze i było by za dużo spamerów.
    A informowanie użytkowników o problemach jest dobry i najbardziej widoczny.

Osadnik Awatar EX_Aoden
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Do zgłaszania błędów w zupełności wystarczy przeznaczony do tego dział. W shoutboxie wiadomość by uciekała, jak to ktoś już wyżej napisał. Nie wspominając już o zbędnym obciążeniu forum.

Temat zamykam, nie usuwam, bo może kiedyś ta sprawa jeszcze wróci

Uprawnienia umieszczania postów