Witam,
Serdecznie polecam opcje:
• /ignoreadd <nick_gracza>
Informuje uprzejmie że staramy się o opcje które wspomogą działania moderatora w walce z trollingiem i spamem na chatach. W związku z ostatnim wydarzeniem czyli wykupieniem przez firmę masy reklam na wielu polskich portalach (głównie młodzieżowych) pojawiła się cała masa młodego pokolenia która nie wykazuje chęci samoistnego uzyskanie wiedzy a jedynie oczekuje jak pijawka na zastrzyk informacji na chat. Pragnę zaznaczyć że robimy co w naszej mocy żeby zapewnić spokój na chatach gry.
Pozdrawiam,
Moderator Soliren
Jeżeli miałbym z tej opcji korzystać po 22.00 to musiałbym zignorować wszystkich. A przynajmniej większość, bo może 5 osób znajdzie się kumatych i którzy chcą porozmawiać na temat gry a nie o sexie, randkowaniu, skąd kto jest i inna tego typu czateria.
Chodzi o to, że dużo osób, które chcą porozmawiać na temat gry, po prostu zamyka tego czata ze względu na reprezentowany niski poziom intelektualny i kulturalny większości osób (przypuszczam, że przeważnie są to osoby od 8 do 15 roku życia). A kiedy chcę o coś zapytać poważnego ale nie na tyle ważnego, żeby pisać o tym na forum, to moja wiadomość/pytanie ginie gdzieś pomiędzy: "Nie wiem czy was to interesuje czy nie ale właśnie jem kanapkę z szynką i serem" a "Szczecin wita", czy też "Jak mam zbudować dom?"
Chociaż żeby czat globalny był dostępny dopiero po skończeniu samouczka a pomoc od 5 lvl czy od początku. Póki co sam zamykam tego czata, bo to co tam się dzieje, to jest nie poważne, wręcz odpychające.
Rozumiem oczywiście rozczarowanie i zniesmaczenie rozmowami na czacie i wiem że zniechęca owy poziom bardziej dojrzałych i dorosłych użytkowników. Przekazuje uwagi swoje i spostrzeżenia do administracji. Wasze opinie i uwagi też są kierowane w formie ważnych sugestii. Zależy nam na zwiększeniu spokoju i jakości rozmów na czat nie tylko dla najniższych grup wiekowych.
Chciałbym poinformować także iż istnieje możliwość wyboru innego chat (wraz ze znajomymi) i w spokoju porozmawianie z nimi na chatach globalnych od 2 do 6 i od 6 do 30
Pozdrawiam,
Soliren
czyli na dobrą sprawę brakuje jeszcze jednego kanału na czacie...
gdyby dodać jeszcze jeden kanał można na było by sensownie podzielić.
Global - rozmowy o wszystkim i o niczym
Game chat - rozmowy ściśle związane z grą
Pomoc - ,,,
Szept - ,,,
Wiadomosci - ,,,
Przy okazji polecam również komendę "/help". Po jej wpisaniu na g1 pojawia się lista komend
Autor dostał odpowiedź, zamykam
Ostatnio edytowane przez MOD_Aoden ; 29.02.2012 o 17:52