Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: nie ładuje mi się gra przez chrome

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

nie ładuje mi się gra przez chrome

problem jak powyżej. Udaje mi się zalogować, a potem jak klikam graj, to mam tylko niebieski ekran i nic sie na nim nie dzieje.
    Nie mam żadnych pluginów, addstopów itd. Wszystko zaczęło się dziać po ostatnim update gry. Pod operą też jest kulawo, bo gra się odpala, ale nie widać niektórych budynków. Dopiero teraz działa mi pod firefoxem.
    Pod chrome już wcześniej były problemy podczas loadingu gry.

Osadnik Awatar PaulusMaximus
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W związku z tym, że ta gra oparta jest na flashu nie powinieneś mieć problemów z jej działaniem pod żadną przeglądarką, czyli powinna działać zarówno pod IE, Firefox, Chrome czy Operą. Jeśli pojawiają się jakiekolwiek błędy w działaniu to nie pozostaje nic innego jak standardowa procedura typu:
    - czyszczenie cache'u przeglądarki
    - czyszczenie cookie
    - sprawdzenie i ewentualne wyłączenie "problematycznych" dodatków lub pluginów w zainstalowanej przeglądarce
    - reinstalacja Flash Playera (ewentualnie aktualizacja do najnowszej wersji)
    - reinstalacja przeglądarki
    - w skrajnych przypadkach aktualizacja sterownika karty graficznej

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Standardowe Procedury

A co jeśli wszystkie te twoje standardowe procedury się spełni i nadal jest problem z odpaleniem gry to co poradzisz mądra głowo?

Cytat Zamieszczone przez PaulusMaximus Zobacz posta
    W związku z tym, że ta gra oparta jest na flashu nie powinieneś mieć problemów z jej działaniem pod żadną przeglądarką, czyli powinna działać zarówno pod IE, Firefox, Chrome czy Operą. Jeśli pojawiają się jakiekolwiek błędy w działaniu to nie pozostaje nic innego jak standardowa procedura typu:
    - czyszczenie cookie
    - sprawdzenie i ewentualne wyłączenie "problematycznych" dodatków lub pluginów w zainstalowanej przeglądarce
    - w skrajnych przypadkach aktualizacja sterownika karty graficznej

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wszystkie te rzeczy wykonałem i nadal mi gry nie odpala i nie pomogło
    - czyszczenie cookie
    - w skrajnych przypadkach aktualizacja sterownika karty graficznej (nie ma co tu mówić o skrajnych przypadkach bo to nie zbrodnia zaktualizować sterowniki od karty ale nic to nie daje)

Serwer
    Nowa Ziemia
    Zakładając, że wszystko co zaproponowałem zrobiłeś to widocznie masz jakiś "głębszy problem" z systemem - może spróbuj przeskanować kompa CCleaner'em (Cleaner > Windows / Programy, Rejestr) - do pobrania tutaj http://www.piriform.com/ccleaner/download
    Może ktoś inny ma jakieś pomysły...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    U mojego kumpla który przyszedł do mnie ze swoim laptopem windows 7Asus z inną konfiguracją flash player owiele starszą niż moja (ja mam xp z najnowszymi aktualizacjami) też mu gra nie odpaliła, ładowała się i został biały ekran, zastanawiam się po mału czy to nie wina mojego łacza internetowego, które mam w Ipusie . Bo w pracy bez problemu loguję się na swoje konto i gram bez najmniejszych problemów na starym flashu 10, Co ciekawe jeszcze tydzień temu gra mi chodziła normalnie na moim kompie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Też mam taki problem tyle, że z żadnej przeglądarki sie nie da zalogować , coś po aktualizacji sie posypało.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Widze że temat umarł

Serwer
    Nowa Ziemia
    Szczerze mówiąc to oprócz tego co już zaproponowałem nic innego nie przychodzi mi do głowy i na odległość nic więcej poradzę. Ale napisałeś, że może być to wina łącza internetowego i wg mnie jest w tym trochę racji. Jeśli masz laptopa to spróbuj u znajomego na jego łączu. Nie będę Ci proponował reinstalacji systemu bo to już dość duże poświęcenie jak dla jednej gierki na przeglądarkę.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    mnie natomiast wywala non-stop, tzn. połączenie z serwerem zostało zerwane...
    nie zdążyłem wejść do gry a tu koniec i od nowa trzeba próbować... tak już dzisiaj z 20 razy chyba...
    jave zaktualizowałem i dalej...
    pytanko... ja tylko tak mam czy to jest normalne w godzinach szczytu?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów