Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Handel

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Handel

witam moderatorów mam taką małą sugestie ...

zgadzam się jest fajnie handlować ale z rozsądkiem ,dlatego proponuję żeby była jakaś możliwość handlowania 1,2,3,4,5 np:

- artykuły z poziomu podstawowego wymieniamy za artykuły też z tego samego poziomu itd:

gdyż widzę że co nie którzy wystawiają naprawdę troszkę bez sensu np dam za 2 monety 200 marmuru - 20 monet za 200 marmuru to ok ) wiem teraz pomyślicie i powiecie to ten sam poziom ale nie powinno tak być ... ?

Pozdrawiam i dziękuję za wypowiedzi

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To jest wolny rynek, bez sensu ograniczać sprzedaż co do danych poziomów.

Czasem ktoś produkuje bardzo dużo produktów z poziomu 2, a potrzebuje np. belek drewna iglastego? I co? Dupa.

Co do ofert. Powinno dać się cofnąć oferte, ale także je segregować. Ogólnie okno handlu powinno zupełnie inaczej wyglądac. Ale co do ilości, co za co to twój rozum już ma ci podpowiadać, czy to kupisz czy nie.

Moim zdaniem powinna być możliwość upgradu Kantoru Kupieckiego, by moc wystawiać o 1 oferte więcej.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Darkeners Zobacz posta
    To jest wolny rynek, bez sensu ograniczać sprzedaż co do danych poziomów.

Czasem ktoś produkuje bardzo dużo produktów z poziomu 2, a potrzebuje np. belek drewna iglastego? I co? Dupa.

Co do ofert. Powinno dać się cofnąć oferte, ale także je segregować. Ogólnie okno handlu powinno zupełnie inaczej wyglądac. Ale co do ilości, co za co to twój rozum już ma ci podpowiadać, czy to kupisz czy nie.

Moim zdaniem powinna być możliwość upgradu Kantoru Kupieckiego, by moc wystawiać o 1 oferte więcej.
    taka sama wolność jak nasz rząd szuka pieniędzy u podatników a zezwolił pracodawcom dawać umowy zlecenia ( śmietnikowe bez odprowadzanego podatku )...

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Podzielam zdanie Darkenersa. Wolnego rynku nie powinno się ograniczać. Przeciwnie, powinno się dać mu jak największe możliwości rozwoju

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Gardios Zobacz posta
    Podzielam zdanie Darkenersa. Wolnego rynku nie powinno się ograniczać. Przeciwnie, powinno się dać mu jak największe możliwości rozwoju
    lepsze było by dawanie drugiemu w gratisie jak masz nadmiar a nie zaśmiecanie rynku ( ciekaw jestem czy w realu sprzedał byś coś w tako sam sposób ... np: za chleb 2gr )

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat
    Jak ktoś potrzebuje na już jakiegoś produktu to myślę że jest w stanie wyłożyć te 200 marmuru nawet za dwie monety myślę że czasem i za jedną jest w stanie tyle zapłacić tym bardziej gdy marmuru ma w nadmiarze.

Początkujący Osadnik Awatar yantar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Królestwo za filtr ofert coś ala zaznaczamy tylko te towary które nas interesują i tylko te się wyświetlają, po kliknięciu "Uaktualnienie" (trzeba by coś pomodzić troszkę przy oknie handlu). Dodatkowo zaznaczenie "Tylko oferty na które mnie stać" (samo to już by odsiało multum nieistotnych dla nas ofert) ;]
    No i miło by było mieć coś takiego jak dzienny raport handlowy na skrzynkę. Co i ile sprzedaliśmy oraz co i ile kupiliśmy by mieć jakieś pojęcie o naszym bilansie handlowym
    Ostatnio edytowane przez yantar ; 22.02.2012 o 21:39

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    przecież można sortować oferty? Zarówno po oferowanym towarze jak i koszcie, wystarczy kliknąć na nagłówek 'Oferta:' 'Koszt:'

Początkujący Osadnik Awatar yantar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Owszem można sortować ale i tak się trzeba sporo naprzewijać, szczególnie jak interesuje nas coś ze środka listy. A tak skoro interesuje mnie jeden konkretny towar to po co mi ogladać dziesiątki innych? Nie wiem po czyjej stronie następuje sortowanie czy serwera czy klienta, tak czy siak powinna być tez być pewna oszczędność na ilości przesyłanych informacji.

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez yantar Zobacz posta
    Owszem można sortować ale i tak się trzeba sporo naprzewijać, szczególnie jak interesuje nas coś ze środka listy. A tak skoro interesuje mnie jeden konkretny towar to po co mi ogladać dziesiątki innych? Nie wiem po czyjej stronie następuje sortowanie czy serwera czy klienta, tak czy siak powinna być tez być pewna oszczędność na ilości przesyłanych informacji.
    Po stronie klienta ;o

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów