Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Handel

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Każdy ma ten problem na początku.

Musisz sam wyczuc, ile byś ty był w stanie dać, za określony surowiec. Albo np. Ile danego surowca trzeba z niższego levelu by wyprodukować łuki.

Na przykład chcesz sprzedać łuki za węgiel... 1 łuk to 8 bali drewna... 1 bala drewna to 1 bryłka węgla... no to twoją bazą jest 50 łuków za 400 węgla. Oczywiście, czy ktoś akurat to da w takim przeliczniku to juz inna kwestia. :P

Trzeba po prostu troche pohandlować, zobaczyć co i jak, i sobie wyrobisz odpowiednie przeliczniki samodzielnie :P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Co do zmian w handlu to mam jedną propozycję (inną niż ogólny temat rozmowy).
    W tej chwili jest tak, że kupuję coś od innego gracza i w tym momencie "schodzi" mi to z magazynu. I teraz muszę czekać na to, aż sprzedawca zatwierdzi transakcję, a ma na to 8 godzin.

Proponuję żeby zostało to zmienione w taki sposób, że w momencie dodania oferty na te 10 minut jej trwania zabierane są towary z magazynu sprzedającego i jeśli znajdzie się kupujący, niech transakcja dojdzie natychmiast do skutku (w sumie, on to wystawia, więc dlaczego ma jeszcze raz potwierdzać, przecież nie ma tu już negocjacji).

Innym rozwiązaniem problemu jest umożliwienie zerwania umowy (anulowania oferty) również przez kupującego, a nie tylko przez sprzedającego.

Moim zdaniem obecny system jest bardzo niesprawiedliwy dla kupującego. Ostatnio miałem taką sytuację, że prawie przez osiem godzin miałem zdjęte 400 szt. kamienia, a po tym czasie sprzedawca anulował ofertę i wrócił do mnie mój kamień, ale nie miałem gdzie go "wsadzić" bo miałem już znowu zapełniony magazyn. Niby nic się nie stało, bo "odbiór" kamienia zrobiłem, jak mi się trochę miejsca już zrobiło, ale w międzyczasie (jeśli sprzedawca nie odzywa się przez dłuższy czas) mógłbym kupić coś za te kamienie od kogoś innego.

Jeśli uważacie, że obecny system jest sprawiedliwy (dla obu stron), to poproszę o argumenty, bo ja najnormalniej w świecie nie mogę zrozumieć tej idei.

Jeśli już ktoś na forum omawiał ten problem, to najserdeczniej przepraszam, za powielanie problemów, ale na szybko nie znalazłem takiego tematu.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Uprawnienia umieszczania postów