Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z kamieniarzem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Problem z kamieniarzem

Witam,

Odkryłem ósmą strefę i ku mojemu negatywnemu zaskoczeniu kamieniarz nie wykazuje zainteresowania surowcem, który ma pozyskiwać :/

Północne złoże jest nietknięte i boję się, że będzie eksploatowane jedynie podczas wyczerpania pozostałych :/ Obaj kamieniarze pozyskują marmur z lewej kopalni.

Proszę o radę jak sobie z tym poradzić.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Kamieniarze idą tam gdzie mają bliżej. Nie wiem w czym problem, jeśli złoże się wyczerpie obaj przejdą na drugie, które jest całkiem blisko. Czasowo bez różnicy (może nawet lepiej). Mi czasem zasuwają przez dwie strefy :/ Jeśli jednak to ci przeszkadza przestaw jednego kamieniarza bliżej drugiego złoża.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja bliżej nie mogę, jeśli ktoś ma screena z postawionym bliżej to poproszę. Kwestia w tym, że 'stać' mnie na stawianie dwóch kamieniarzy do jednego złoża. Mógłbym zagospodarować wszystkie złoża i czerpać z nich surowiec. Mając otwartą grę przez większość dnia nie dopuszczam do sytuacji aby złoże było nieaktywne przez dłuższy czas :/

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat
    Eeeekhm a co Ci przeszkadza że złoże jest nieobsługiwane przez jakiś czas ? Po za tym nie lepiej postawić tam jednego kamieniarza podnieść mu poziom i zaoszczędzić jedno pozwolenie na budowę ? W tej sytuacji jak zużyje się jedno złoże twój kamieniarz natychmiast przejdzie do drugiego które czasowo - strzelam - oddalone jest o +4s! Jak dla mnie nie ma problemu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie wiem co mam myśleć jak czytam Wasze wypowiedzi... Primo - pozwolenia nie są problemem ze względu na kryształy. Secundo - upgrade'uje swoje kopalnie / kamieniarzy. Tertio - złoże nie jest eksploatowane - TO JEST PROBLEMEM... Widzę, że raczej nie uzyskam sensownej odpowiedzi :/

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Kapturek Zobacz posta
    złoże nie jest eksploatowane - TO JEST PROBLEMEM... Widzę, że raczej nie uzyskam sensownej odpowiedzi :/
    Twój problem jest bezsensowny bez obrazy ale dla mnie problemem by było gdyby mój kamieniarz nic nie robił, a tutaj nie dość że zbiera marmur tak jak powinien to jeszcze robi to w najkrótszym możliwie czasie - zważywszy na jego umiejscowienie w stosunku do złóż

Uprawnienia umieszczania postów