Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Brzydki, tani chwyt marketingowy.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ja za te 50 zł bym wolał 30 pozwoleń kupić ale jak kto uważa

Osadnik Awatar PaulusMaximus
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jest drogo - to fakt. Ale jako mieszkańcy tej części Europy jesteśmy do tego przyzwyczajeni i możemy tylko liczyć na jakiś ruch ze strony Ubisoft mający na celu dostosowanie cen do zarobków w danym kraju.
    Wcześniej nie sądziłem, że takie rzeczy są możliwe, że duże koncerny są w stanie obniżyć ceny ale jakiś czasem temu przekonałem się na przykładzie również innego giganta rynku rozrywki elektronicznej tj. Electronics Arts gdzie poszli po rozum do głowy i w jednej ze swoich produkcji czyli "Need for Speed World" tak obniżyli ceny doładowań dla krajów Europy Środkowo Wschodniej, że przez ponad tydzień gracze nie wierzyli w to co widzą, myśląc że to jakiś bug itp. Jak się okazało było to celowe posunięcie EA i jak się później okazało słuszne ponieważ z moich obserwacji wynika, że zarobili 3x więcej niż wcześniej gdyż naprawdę sporo graczy zaczęło dość często doładowywać sobie konta.

Początkujący Osadnik Awatar LazyDragon91
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Największa głupota ;d Ryzyk fizyk - ale to było prawie pewne, że ktoś wychwyci ten chwyt. Niestety naszły mnie obawy, że firma UbiSoft mogła tak zrobić bo... podnosi ceny diamentów. I ten "chwyt" jest ostatnią okazją na kupno diamentów po starej cenie (?) Mam nadzieję, że się mylę.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    @LazyDragon91 dokładnie o to chodzi, po cichu by nikt się nie zorientował.

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez sacret Zobacz posta
    @LazyDragon91 dokładnie o to chodzi, po cichu by nikt się nie zorientował.
    To rzeczywiście nikt się nie zorientował ;d

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez HOOVER Zobacz posta
    Bierze pod uwagę. Bierze pod uwagę również to, że na polskim serwie mogą grać również Niemcy czy Angole i wrypać tyle kasy, że przeciętny "Polaczek" będzie leżał i kwiczał. Dlatego ceny na wszystkich serwach są takie same niezależnie od zarobków w danym kraju.
    Z tego co wiem Ubisoft nie jest w stanie kontrolować zarobków w Europie, więc pomimo całego ich "wysiłku" by wszyscy mieli równe szanse, nadal 90% mieszkańców UE może w tę grę wrypać tyle kasy, że przeciętny "Polaczek" będzie leżał i kwiczał.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    to ja się włączę do starego tematu, bo to że ktoś tworzył grę i chce zarabiać to rozumiem.

Czy Ubisoft / Settlers Online (nie wnikam w strukturę biznesową) przewiduje jakieś działania pro-lojalnościowe??
    Począwszy od najprostszych "happy hours", gdy gracze zyskują 20, 30 czy 50% bonusu, a skończywszy na premiach dla "najlepszych klientów" (niestety nim nie jestem obawiam się).
    Primo - sam dobrze wiem jak to wpływa na kwestie atrakcyjności zakupów (wydałem już parę złotych na takie przyjemności)
    Secundo - po prostu jestem zainteresowany korzystniejszym zakupem

pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów