ja za te 50 zł bym wolał 30 pozwoleń kupić ale jak kto uważa
ja za te 50 zł bym wolał 30 pozwoleń kupić ale jak kto uważa
Jest drogo - to fakt. Ale jako mieszkańcy tej części Europy jesteśmy do tego przyzwyczajeni i możemy tylko liczyć na jakiś ruch ze strony Ubisoft mający na celu dostosowanie cen do zarobków w danym kraju.
Wcześniej nie sądziłem, że takie rzeczy są możliwe, że duże koncerny są w stanie obniżyć ceny ale jakiś czasem temu przekonałem się na przykładzie również innego giganta rynku rozrywki elektronicznej tj. Electronics Arts gdzie poszli po rozum do głowy i w jednej ze swoich produkcji czyli "Need for Speed World" tak obniżyli ceny doładowań dla krajów Europy Środkowo Wschodniej, że przez ponad tydzień gracze nie wierzyli w to co widzą, myśląc że to jakiś bug itp. Jak się okazało było to celowe posunięcie EA i jak się później okazało słuszne ponieważ z moich obserwacji wynika, że zarobili 3x więcej niż wcześniej gdyż naprawdę sporo graczy zaczęło dość często doładowywać sobie konta.
Największa głupota ;d Ryzyk fizyk - ale to było prawie pewne, że ktoś wychwyci ten chwyt. Niestety naszły mnie obawy, że firma UbiSoft mogła tak zrobić bo... podnosi ceny diamentów. I ten "chwyt" jest ostatnią okazją na kupno diamentów po starej cenie (?) Mam nadzieję, że się mylę.
@LazyDragon91 dokładnie o to chodzi, po cichu by nikt się nie zorientował.
to ja się włączę do starego tematu, bo to że ktoś tworzył grę i chce zarabiać to rozumiem.
Czy Ubisoft / Settlers Online (nie wnikam w strukturę biznesową) przewiduje jakieś działania pro-lojalnościowe??
Począwszy od najprostszych "happy hours", gdy gracze zyskują 20, 30 czy 50% bonusu, a skończywszy na premiach dla "najlepszych klientów" (niestety nim nie jestem obawiam się).
Primo - sam dobrze wiem jak to wpływa na kwestie atrakcyjności zakupów (wydałem już parę złotych na takie przyjemności)
Secundo - po prostu jestem zainteresowany korzystniejszym zakupem
pozdrawiam