Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Bardzo dziwny problem z nickiem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Bardzo dziwny problem z nickiem

Witam.

Poniżej zamieszczam zdjęcie, sorki za jakość, ale to co zaznaczyłem chyba jest dość widoczne :P

Jak widać na zdjęciu w górnym prawym rogu jest na pisane "Zostałeś zalogowany jako: "lukas_01"", natomiast na środku zdjęcia napisane jest "Witaj lukas_91"....o co chodzi??

Dodam jeszcze że przy rejestracji wpisywałem nick "lukas_91" i po rejestracji wyskoczyła mi właśnie taka strona jak na powyższym zdjęciu. Teraz przy każdym logowaniu muszę wpisywać nick "lukas_01", ale po zalogowaniu zawsze wyskakuje mi taka sprzeczna informacja o nazwie użytkownika. Podczas gry w settlersy też jestem wyświetlany jako lukas_91. Nie jest może to dla mnie duży problem, tylko jest to po prostu jakieś dziwne. Czemu muszę przy logowaniu muszę się nazywać "lukasz_01"?? Jak dla mnie jest to bez sensu...Czy dałoby się to jakoś naprawić?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A czy to nie są dwie różne rzeczy po prostu? Tam chyba było trzeba raz wpisać login do konta Uplay bodajże, a potem nick do samej gry Settlers. Może stąd te różnice? Bo opcja multikonta raczej odpada?

Osadnik Awatar PaulusMaximus
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dokładnie jak pisze @UP
    Są to dwie różnie rzeczy a dokładniej "lukas_01" to Twój login do głównego konta na stronach Ubisoft.com (usługa Uplay) a "lukas_91" to po prostu nick w danej grze, w tym przypadku nick w The Settlers Online PL. Najpierw loguje Cie do głównego konta Uplay loginem "lukas_01" a do tego konta jest przypisany nick postaci "lukas_91" w Settlersach.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dokładnie, login i nick to dwie różne rzeczy. Nick da się zmienić - prośbę o zmianę (z powodem/przyczyną) można wysłać do supportu. Nazwy konta zmienić się nie da.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    dobra chyba już kumam . Ale wychodzi na to, że musiała mi się omsknąć ręka i wpisałem 01 zamiast 91 przy nazwie do usługi Uplay, w każdym razie temat jak dla mnie można już zamknąć. Dzięki za szybką odpowiedź.

Uprawnienia umieszczania postów