Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Nieodnalezione złoże podczas wyburzania?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Nieodnalezione złoże podczas wyburzania?

Witam.
    Opis sytuacji:
    W S3 wyczerpało się jedno złoże marmuru - zburzyłem "wyeksploatowane złoże". Drugiego zostało na mniej niż 30 minut. Wysyłam 2 geologów w odstępie czasowym ok. minuty. W międzyczasie kończyło się drugie złoże marmuru - zostawiając "wyeksploatowane złoże". Pierwszy geolog znajduje złoże (to pierwsze które się skończyło wcześniej, gdzie nie było już śladu starej kopalni). W tym czasie na 2-gim złożu wziąłem opcje wyburzania wyeksploatowanego złoża. Podczas wyburzania (najprawdopodobniej choć nie jestem pewny), geolog nr.2 zakończył prace nie znajdując złoża.

Czy to normalne?
    Czy podczas wyburzania wyeksploatowanego złoża gelolog nic na tym miejscu nie znajdzie?

Pozdrawiam Spli
    Ostatnio edytowane przez Spli ; 16.02.2012 o 22:27

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    a po co wyburzasz wyeksploatowane złoża skoro geolog i tak je tam znajduje? Tak samo wyjałowionego pola nie trzeba kasować tylko od razu nowe na nim stawiasz.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Testowalem to wczoraj i wyglada na to, ze gra wysyla do serwera informacje o stanie zloz periodycznie, co jakies 10 min. W ten sposob np. w sytuacji, gdy gra wyslala uaktualnienie stanu, zloze konczy sie za 2-3 minuty, a 2 minuty pozniej geolog skonczy poszukiwania - dla geologa,wg ostatnio zapisanego stanu zloze nadal istnieje (bo aktualizacja wg ktorej uleglo wyczerpaniu bedzie zapisana dopiero za pare minut).

Liczby moga byc nieprecyzyjne, bo sa oparte tylko na obserwacjach, ale zdaje sie to tak funkcjonowac.

Uprawnienia umieszczania postów