Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Pozwolenia na budowę

Osadnik Awatar EX_Aoden
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Odpowiednio zrównoważone i rozsądne granie zapewnia w zupełności wystarczającą liczbę pozwoleń, nie trzeba płacić złotówek do efektywnej gry

Gdyby nie było limitu pozwoleń, to handel nie miałby żadnego sensu

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez SvieCa2 Zobacz posta
    Jak dla mnie to pozwolenia powinny być co poziom o 1 lub właśnie po rozbudowie domu władyki bo to jest naprawdę IRYTUJĄCE!!!!
    czyli wolisz na 32 levelu zamiast +80 pozwolen miec +31? :>

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez almighty Zobacz posta
    A ja mam ciekawszą propozycję. Nie ruszać systemu pozwoleń ;-)

Mnie również ich brak miejscami dokucza, ale ułatwienie spowoduje, że gracze już zupełnie przestaną myśleć. Każdy chce mieć łatwo, co?
    OK nie ruszać ale cena ich jest wygórowana. Ale ok. mogła by pozostać taka jaka jest jednakże powinny być możliwosci innego nabycia ich. min poprzez :
    - rozbudowe domu władyki - za każdy lvl 1-3 pozwoleń.
    - za zdobycie lvlów. Co dwa lvl'e 1 pozwolenie.

Mówicie, że gracze mają myśleć... owszem każdy myśli co by tu postawić, gdzie by to postawić i w jakim celu. Pozwolenia na budowe nie są do tego potrzebne, a po za tym ja mogę myśleć w pracy w inni w szkole i wytężać mózg. TU CHCE POGRAĆ DLA PRZYJEMNOŚCI I MIŁO SPĘDZIĆ CZAS A NIE MARTWIĆ SIE O POZWOLENIA NA BUDOWE I KOMBINOWAĆ JAK KOŃ POD GÓRKE...NIECH JUZ CENA TAKA ZOSTANIE ALE NIECH BĘDĄ INNE MOŻLIWOŚCI NABYCIA ICH !

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jestem za tym, by nie ruszać systemu pozwoleń. Jeśli będą zbyt łatwo dostępne to specjalizacja produkcji przestanie mieć sens, a co z tym związane nie będzie potrzeby handlowania z innymi graczami.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Pozwolenia na budowe sa wprowadzone dlatego, zebys nie mogl po zajeciu calej wyspy wybudowac po 8 sztuk kazdego budynku (bo miejsce na to jest) i produkowac wszystkiego w wystarczajacych dla siebie ilosciach. Przy obecnej konstrukcji gry zniwelowaloby to jakakolwiek potrzebe handlu czy interakcji miedzy graczami, a gra szybko zamienilaby sie w singleplayer z chatem.
    sparkz o jakiej interakcji mówisz Przecież każdy ma taką samą wyspę z tymi samymi złożami - kwestia kombinacji z budowlami. Nawet nie wiem kto jest moim sąsiadem... Generalnie sprowadza się to do czekania na surowce, a żeby się nie nudzić to obserwujesz czat (nawiasem mówiąc ciekawe doznania podczas lektury - choroby psychiczne, samotność, dowartościowanie - czyli czat urozmaicony grą ). Żeby zachodziły interakcje muszą być akcje - np. wprowadzenie możliwości okradzenia sąsiada, jednocześnie wprowadzając możliwość złapania delikwenta, a wspólnie z kilkoma sąsiadami stworzenie sądu i po naradzie (np. na wydzielonym czacie) osądzenie złodzieja z jakimiś tam konsekwencjami.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Interakcje = handel, nie ma szans (bez kupowania pozwoleń za złotówki, a i tak ciężko) na bycie samowystarczalnym, prędzej czy później trzeba będzie pohandlować.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    te minimum pozwolen powinno byc, ktore mozna zdobyc poprzez budowe i nabijanie lvl'i ... interakcje z graczami napewno na tym nie ucierpią.

Babelek
    Trzeba cos z tym zrobic Rozbudowa domu wladcy i wiecej pozwolen.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Bez sensu.

Jak już pisali wyżej, nie ma sensu dawać więcej pozwoleń. Ta gra nie ma na celu stawiania jak popadnie budynków. Trzeba trochę pomyśleć zanim się coś postawi. Wszystkiego jest akurat, można powiedzieć że na styk. Tylko trzeba logicznie stawiać budynki i nigdy niczego nam nie braknie.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    przecież pozwolenia zdobywacie podbijając kolejne strefy wyspy. ja w tej chwili mam 12 wolnych pozwoleń i nie mogę się zdecydować w którą gałąź przemysłu się zwrócić.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów