Dlaczego granie wymaga aż takiej mocy obliczeniowej? W moim przypadku wykorzystuje 80% procesora i zwalnia mi całego lapka. W wielu innych grach, nawet nie przeglądarkowych, widziałem mniejsze wymagania... Nie dałoby się jakoś tego zoptymalizować?
Dlaczego granie wymaga aż takiej mocy obliczeniowej? W moim przypadku wykorzystuje 80% procesora i zwalnia mi całego lapka. W wielu innych grach, nawet nie przeglądarkowych, widziałem mniejsze wymagania... Nie dałoby się jakoś tego zoptymalizować?
Zapominasz, że to jest wersja BETA.
Co wy mówiecie ja mam zużycie na poziomie 0-2%. Jeśli masz system 64bitowy używaj IE x64 i flash player również x64 jeśli 32 to zainstaluj Chrome i tu masz wersje flash http://www.filehippo.com/pl/download_flashplayer_ie/
Mam firefoxa i nie zamierzam zmieniać na chrome. Windows 7 32 bit wersja angielska
nawet czuć i słychać że uruchomiłem grę bo laptop od razu zaczyna głośniej chodzić, wiatraczek itp.
Tez mam FF na W7 64Bit ale procka specjalnie nie obciąża gra.
Zaktualizuj FF i Flasha jeśli jest potrzeba.
ja mam lapka siedze na XP i FF 10 Flasha 11 i tez mi zre procka ze az boli![]()
Mi też pożerało. W domu i w pracy pracuję na laptopie z podłączonym zewnętrznym monitorem. Jako główny ekran mam ten z laptopa. Wtedy żarło procka. U kumpla, który ma ustawione na odwrót wszystko działa dobrze (ja tego nie próbowałem). Jeśli odłączę monitor wszystko jest ok. Testowane na IE, Chrome, FF - wszędzie tak samo.
sprawdz w procesach czy czasem nie jest odpalony plugin conteiner exe,jesli tak to zobacz czy to on pożera Ci wszystko, jesli tak reinstalacja,przegladarki/flashy/wlaczenie i wylaczenie plugin conteinera