Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pożera mi procka

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat

Pożera mi procka

Dlaczego granie wymaga aż takiej mocy obliczeniowej? W moim przypadku wykorzystuje 80% procesora i zwalnia mi całego lapka. W wielu innych grach, nawet nie przeglądarkowych, widziałem mniejsze wymagania... Nie dałoby się jakoś tego zoptymalizować?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zapominasz, że to jest wersja BETA.

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    oby koncowa byla lepiej zoptymalizowana

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Co wy mówiecie ja mam zużycie na poziomie 0-2%. Jeśli masz system 64bitowy używaj IE x64 i flash player również x64 jeśli 32 to zainstaluj Chrome i tu masz wersje flash http://www.filehippo.com/pl/download_flashplayer_ie/

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Mam firefoxa i nie zamierzam zmieniać na chrome. Windows 7 32 bit wersja angielska
    nawet czuć i słychać że uruchomiłem grę bo laptop od razu zaczyna głośniej chodzić, wiatraczek itp.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Tez mam FF na W7 64Bit ale procka specjalnie nie obciąża gra.
    Zaktualizuj FF i Flasha jeśli jest potrzeba.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ja mam lapka siedze na XP i FF 10 Flasha 11 i tez mi zre procka ze az boli

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mi też pożerało. W domu i w pracy pracuję na laptopie z podłączonym zewnętrznym monitorem. Jako główny ekran mam ten z laptopa. Wtedy żarło procka. U kumpla, który ma ustawione na odwrót wszystko działa dobrze (ja tego nie próbowałem). Jeśli odłączę monitor wszystko jest ok. Testowane na IE, Chrome, FF - wszędzie tak samo.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    sprawdz w procesach czy czasem nie jest odpalony plugin conteiner exe,jesli tak to zobacz czy to on pożera Ci wszystko, jesli tak reinstalacja,przegladarki/flashy/wlaczenie i wylaczenie plugin conteinera

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez zocha89 Zobacz posta
    sprawdz w procesach czy czasem nie jest odpalony plugin conteiner exe,jesli tak to zobacz czy to on pożera Ci wszystko, jesli tak reinstalacja,przegladarki/flashy/wlaczenie i wylaczenie plugin conteinera
    Przecież plugin container odpowiada za działanie gry, to dlaczego mam go wyłączać... Równie dobrze mogę wyłączyć grę i wyjdzie na to samo

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów