Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Surowce

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Surowce

1.Było by miło gdyby surowce pokazywały się jak najbliżej budynków odpowiedzialnych za ich wydobywanie, bo czasami pokazują się bardzo daleko, a czas podróży wydłuża się strasznie co zmniejsza produkcję na godzinę.
    2.złoże marmuru powinno mieć więcej jednostek ponieważ przy 6 kamieniołomach szybko schodzi. A biedni geologowie tylko biegają w kółko.
    3.było by miło jakby został dodany licznik ile surowca przychodzi na godzinę, lub czy produkcja jest dodatnia czy ujemna(bilans pobranych surowców z magazynu i wydobytych tj jeśli drwale przynoszą 20 bali na godzinę a tartaki biorą 10/h i łuczarze biorą 5/h czyli wynik jest dodatni(+5))

Dziękuje Dobranoc

Osadnik Awatar goTomek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Sorry, ale to pomysły z rodzaju "ja se tu raz kliknę a jak jutro przyjde to gra ma być wygrana" Właśnie nie ma być za łatwo, trzeba samemu pokombinować, policzyć, rozplanować, czasem stracić czasem zyskać, ta gra na tym właśnie polega.
    I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot
    Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego
    - Coma, Los cebula i krokodyle łzy

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    popieram tylko pierwszy postulat. jednak mnie bardziej zdziwiło ograniczenie w ilości odkrytych złóż. to ma być gra strategiczna i jak mam możliwość wyszukania wszystkich dostępnych złóż to po co wprowadzać limit?! rozumiem, że nie mam wpływu w którym miejscu geolog odkryje złoże, ale powianiem mieć możliwość wyszukania wszystkich łącznie z tymi gdzie mam już postawione budynki!!

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez nermal_bizkit Zobacz posta
    rozumiem, że nie mam wpływu w którym miejscu geolog odkryje złoże, ale powianiem mieć możliwość wyszukania wszystkich łącznie z tymi gdzie mam już postawione budynki!!
    Mozesz odszukac wszystkie zloza w zajmowanych przez siebie sektorach, nie mam pojecia skad pomysl, ze jest inaczej.

Swoja droga dobrym pomyslem jest wysylanie geologa do oporu aby znalazl wszystkie dostepne zloza, bo potem w sposob posredni kontrolujesz to co znajdzie. Przykladowo majac komplet 10 zloz i 2 warsztaty, wyczerpiesz jedno zloze kolo warsztatow -> znajdziesz to samo zloze (bo pozostale sa znalezione ).

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Mozesz odszukac wszystkie zloza w zajmowanych przez siebie sektorach, nie mam pojecia skad pomysl, ze jest inaczej.
    .
    Nie jest tak. W początkowej strefie są 2 złoża marmuru a np. ja jak na razie mogę odkryć tylko 1

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    bo można mieć tylko jedno z tych dwóch. Ale np w 5 możesz mieć oba na raz. W tej chwili mam 5 złóż i 5 kamieniarzy lvl2.
    Ostatnio edytowane przez spyderek ; 19.02.2012 o 15:08

Uprawnienia umieszczania postów