Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: po znalezieniu złoża przez geologa

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

po znalezieniu złoża przez geologa

Jeżeli geolog znajdzie jakieś złoże w lewym górnym rogu ekranu pojawia się chmurka z informacją Twój geolog znalazł złoże czy coś takiego.

Dzisiaj jak i w dniach poprzednich sporo musiałem się naszukać żeby znaleźć to złoże chociaż mapę mam niewielką, zastanawiam się zatem co będzie później.

Stąd pomysł żeby po pojawieniu się tej chmurki można było w nią kliknąć i przeniosła by ona nas do złoża, które zostało odkryte, tak jak jest teraz z generałem.

Odkrywca Awatar zylaja
    Serwer
    Nowa Ziemia
    hmmm przynajmniej u mnie tak wlasnie jest. jak geolog znajdzie to naciskam chmurke i mnie przenosi

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja odnosnie geologa na misji - zauwazylem ze jak chce sie wyslac geologa z pewnym wyprzedzeniem (tzn. jak np. mam w kopalni surowca 3szt. ktore sie skoncza za 20 minut a misja geologa trwa 30 minut) to niestety nie znajduje on nic - tak jak by w momencie wyruszania geologa byla sprawdzana mapa surowcow (czyli czy cos jest do odkrycia. Lepiej by chyba bylo gdyby to bylo sprawdzane tuz przede jego przybyciem - wtedy by mozna bardziej strategicznie do tego podchodzic i wlasnie wysylac z wyprzedzeniem co ma sens gdy geolog np. szuka zloza 1h lub nawet wiecej (w pozniejszych etapach).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Fajnie by było jakby informacja o znalezieniu złoża lądowała we wiadomościach tak jak znalezienie skarbu. Jak się nie trafi na te parę sekund z chmurką to potem trzeba ręcznie szukać po mapie gdzie on to wynalazł.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Popieram propozycje SithFroga

Tomisakis
    Proste a umili zycie popieram

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez SithFrog Zobacz posta
    Fajnie by było jakby informacja o znalezieniu złoża lądowała we wiadomościach tak jak znalezienie skarbu. Jak się nie trafi na te parę sekund z chmurką to potem trzeba ręcznie szukać po mapie gdzie on to wynalazł.
    I do tego przydały by się takie wiadomości o tym gdzie znajdują się zużyte/wyeksploatowane złoża czy to wody, zboża, ryb czy kopalni

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    zgadzam sie - powinien pojawic sie jakis staly odnosnik do znalezionego zloza - do momentu az go zamkniemy (ale np. po zamknieciu do czasu az rozpoczniemy budowe kopalni powinnismy miec dostep poprzez jendo klikniecie do miejsca gdzie to jest)

Uprawnienia umieszczania postów