Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Menu Handlu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Menu Handlu

Oto moja propozycja,
    czytałem o rozbudowie menu handlu w późniejszym terminie,dlatego chciałbym zaproponować co nieco znacznie wczesniej, o ile to możliwe takie rozwiązanie do wprowadzenia, które na pewno by usprawniło handel, kupującym jak i sprzedającym.
    Mianowicie:
    1. Umożliwienie wystawienia wiecej niż jednej oferty
    2. Czas trwania oferty tak długo jak jestesmy online lub jej nie wycofamy
    3. Opcjonalnie, wystawienie danej oferty limitowanej, tzn jesli mozliwy bedzie handel gdy jestesmy offline, to wystawiamy np. 4 oferty po x sztuk, tak aby nasze magazyny to uniosly
    4. Aukcje, ciekawe rozwiazaniem moze byc aukcja danych towarów

Prosiłbym o opinie, oraz komentarz moderatorow/administratorów czy takie propozycje są możliwe.
    pozdrawiam,
    Cejlon

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Cejlon Zobacz posta
    1. Umożliwienie wystawienia wiecej niż jednej oferty

4. Aukcje, ciekawe rozwiazaniem moze byc aukcja danych towarów
    Te dwie propozycje jestem w stanie poprzeć pozostałe dwie jakoś mnie nie przekonują.

Ja natomiast mam jeszcze inne sugestie. Dobrze jest wprowadzić przede wszystkim wyszukiwarkę ofert. Zważywszy na to że jest ich coraz więcej czasem przeszukiwanie okienka handlu jest żmudne. A tak w prosty sposób można by było wyszukać jakiejś interesującej oferty. Przykład szukam ryb. Wyszukiwarka wyświetla mi wszystkie oferty w których ktoś wystawia ryby na sprzedaż. Nie jest to jakaś trudna rzecz do wprowadzenia do gry a naprawdę ułatwia

Druga sprawa. Nie uważam by okienko handlu w oknie czatu jest dobrym pomysłem. Jestem skłonny forsować pomysł by okno handlu było zupełnie oddzielnym oknem w grze podobnie jak jest to w przypadku sklepu.

Trzecia sprawa. Jest czasem tak że gdy ktoś wystawi ofertę i zareaguję na nią muszę czasem czekać dość spory okres czasu aż ktoś zatwierdzi moją propozycję albo odrzuci. Czasem ten czas może być kluczowy więc mam propozycję by wprowadzić limit czasu na zaakceptowanie lub odrzucenie propozycji handlu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tak, filtr ofert jest przydatny, co jeszcze teraz mi przeszkadza to to, że mogę skorzystać z danej oferty tylko raz, chyba że coś przeoczyłem ;d

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Jestem jak najbardziej za tym, aby można było złożyć więcej niż 1 oferte
    Oraz ten filtr towarów, to moim zdaniem jest najważniejsze.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez szon26 Zobacz posta
    Trzecia sprawa. Jest czasem tak że gdy ktoś wystawi ofertę i zareaguję na nią muszę czasem czekać dość spory okres czasu aż ktoś zatwierdzi moją propozycję albo odrzuci. Czasem ten czas może być kluczowy więc mam propozycję by wprowadzić limit czasu na zaakceptowanie lub odrzucenie propozycji handlu.
    Dlatego padła propozycja limitowanych ofert, w zwiazku z czym, klikasz ze chcesz ja kupic i od razu masz potwierdzone,
    co do czasu, to nie wiem jak reszta, ale mnie wkurza ze musze co 10 min ustawiac na nowo oferte

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Co do tych filtrow to przeciez juz mozna grupowac towary.
    Ja mam jeszcze propozycje co do zatwierdzania ofert. Czasem sie zdarza, ze chcemy cos kupic ale druga osoba zwleka z zaakceptowaniem oferty. W tym czasie pojawia sie jakas lepsza oferta badz tez zmieniamy zdanie. Przydala by sie w takim przypadku mozliwosc wycofania sie z zakupu np. po 2-3 minutach jesli sprzedajcy nie zaakceptuje.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Uważam, że skoro ktoś ofertę wystawił, a ktoś inny ją wybrał, to POWINNA DZIAŁAĆ AUTOMATYCZNIE bez zbędnych akceptacji, bo po ktoś wystawia ofertę, jak potem nie chce jej zaakceptować??

Ewentualnie mogłaby być opcja handlu tylko ze swoją gildią.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez QxMarek Zobacz posta
    Uważam, że skoro ktoś ofertę wystawił, a ktoś inny ją wybrał, to POWINNA DZIAŁAĆ AUTOMATYCZNIE bez zbędnych akceptacji, bo po ktoś wystawia ofertę, jak potem nie chce jej zaakceptować??
    No a jesli na wystawiona przez ciebie oferte odpowie mniej wiecej w tym samym czasie np. 10 osob to masz ogolocic sobie magazyn przez to ze nie zdazyles kliknac usun oferty i z automatu pobralo ci 10xoferowany surowiec?

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja popieram tylko punkt 4.

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez mlokos Zobacz posta
    No a jesli na wystawiona przez ciebie oferte odpowie mniej wiecej w tym samym czasie np. 10 osob
    No i właśnie to jest taka sytuacja w krórej jest impas. Bo jedni chcą by aukcja była wystawiona przez jakiś czas, inni by mogli wystawiać kilka ofert na raz a jeszcze inni by w ogóle gruszki były snikersami i miały cycki

To powinno być faktycznie tak:

jedna osoba wystawia ofertę sprzedaży (jeśli musi być limit czasowy to niech będzie) 10 min ma ktokolwiek by tą ofertę podjąć.
    ktokolwiek decyduje się na ofertę i kupuje.
    oferta znika automatycznie z listy ofert (inne osoby nie mają już możliwości uczestniczenia w ofercie)
    SKRAJNA SYTUACJA w tym samym czasie na ofertę zareagowało kilka osób. w tym momencie do wystawiającego trafia prośba o akceptację. wystawiający ofertę sam decyduje komu dać a komu nie dokończyć transakcję (ewentualnie akceptuje wszystkie propozycje lub anuluje wszystkie).

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów