Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: masa problemów

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

masa problemów

kiedy usłyszałem o tym że w settlersy będe mógł zagrać przez przeglądarke od razu zacząłem ich szukać. jak znalazłem od razu sie rejestrowałem i potem już same problemy...

najpierw kilkakrotnie próbowałem sie zarejestrować bo mi wyskakiwał "błąd techniczny" (być może przez mój komputer, ale możliwe że nie...). No nic, ale w końcu sie udało. Wyświetliła mi sie pierwsza strona zapchana wiadomościami które musiałem pozwijać żeby takiego bajzlu nie było i żebym sie nie potracił w tym. Troche napalony na gre od razu naciskam "graj" ale przerzuca mnie do drugiej zakładki, "zamknięta Beta" w której musze znać jakiś klucz. Potem czytam:

Witaj w fazie Closed Beta The Settlers Online!

Oto jak dostać się do gry:

1) Wpisz otrzymany beta-key w polu powyżej
    2) Kliknij guzik "WYSŁAĆ"
    3) Kliknij "GRAJ"

; jakie proste wskazówki, wchodze na swojego e-maila i otwieram wiadomość którą dostałem(przeważnie w grach przez przeglądarke jest tam link aktywacyjny czy kod).

Welcome to Uplay...

; Po przeczytaniu tak patrze na to jeszcze raz i widze tam tylko kod rabatowy do sklepu ubisoft, a gdzie klucz beta? już troche poddenerwowany pisze do pomocy technicznej która mi odsyła moją wiadomość do nich... troche zabawne ale mogliby przynajmniej odpowiedzieć.
    Uznałem po tym wszystkim że wejde na forum i sprawdze czy ktoś jeszcze ma ten problem, ale moderatorzy nie odpowiedzieli na te skargi więc wyszedłem i uznałem że poczekam 1 dzień, może jeszcze coś przyjdzie. Ale nic nie przyszło, dlatego dzisiaj pisze to krótkie opowiadanie, nie po to by pokazać jak dziwna jest sama rejestracja ale żeby zwrócić uwage na błędy i niedociągnięcia

Moje uwagi:
    -po logowaniu wiadomości przeczytane powinny być zamknięte
    -w tej mini instrukcji zamkniętej beta powinno być dopisane GDZIE MOŻNA UZYSKAĆ KLUCZ BETA (i to jest moje pytanie zarazem, bo wciąż go nie mam a chciałbym żeby przycisk "graj" pozwalał mi zagrać a nie odsyłał do "zamkniętej bety"
    -forum powinno sie otwierać w nowej zakładce, a jak nie tak, to przynajmniej niech na forum jest jakiś wyraźnie pokazany odsyłacz do gry
    -bardziej rozbudowana pomoc techniczna, nic pomagającego z tej która jest nie można sie dowiedzieć
    -szybsza reakcja pomocy technicznej na wiadomości, albo jak już to podane godziny ich pracy

wiem że to nowa gra i dopiero ją wprowadzacie, może wina moich problemów jest w tym że zarejestrowałem sie w nowym świecie, mimo to moje uwagi mogą być pomocne a na moje pytanie chciałbym otrzymać odpowiedź

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    na moje pytanie znalazłem już sam odpowiedź i właśnie wchodze do gry, jeśli można swoje uwagi będe wpisywał tutaj a uwagi wyżej są aktualne

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    mam ten sam problem pomoc od nikogo może podzielisz sie kolego gdzie znaleść ten klucz??? z góry dziękuje

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez junioresko Zobacz posta
    mam ten sam problem pomoc od nikogo może podzielisz sie kolego gdzie znaleść ten klucz??? z góry dziękuje
    Klucz można zdobyć w tym miejscu http://www.facebook.com/TheSettlersOnlinePL (fakt, że tylko 20 kluczy ale może ci się uda).
    Z tego co się dowiedziałem, to pod tym linkiem też są jeszcze do zdobycia http://www.cdaction.pl/seriale/The_Settlers_Online_BETA

Możesz, też poszukać tematów na forum bo było kilka gdzie zdobyć klucz do bety TSO.
    Pozdrawiam.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    oto rozwiązanie

klucze można zdobyć na różnych serwisach poświęconych grom np:
    http://www.cdaction.pl/news-24642/th...--dla-was.html

http://www.gry-online.pl/promocje.asp?ID=64

można też napisać do pomocy technicznej i oni podadzą jak już klucz beta, ale troche trzeba poczekać na ich odpowiedź

Osadnik Awatar dip24
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Po pierwsze gra dopiero co powstała w polskiej wersji więc wiadomo że są niedociągnięcia, bo drugie jak widnieje na stronie głównej napis"Beta" co oznacza że gra jest w fazie testów do tego dopisek "closed" powinien dać do myślenia że nie wchodzi się o tak, po trzecio twoje problemy były by odrazu rozwiązane gdybyś poszukał na forum albo użył czegoś takiego jak google a nie od razu nie wiem i do administracji...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    hah wiem że co dopiero powstała dlatego wypisałem błędy które mnie raziły przydałoby sie FAQ do gry jeszcze ale widze że w aktualizacjach jeszcze sie chyba troche zmienia wię to może nie mieć sensu

Uprawnienia umieszczania postów