Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Port i bitwy morskie

Początkujący Osadnik Awatar Sz4TaN
    Serwer
    Nowa Ziemia

Port i bitwy morskie

Witam!

Czytając pamiętnik developera i przeglądając cały ten dział nie natrafiłem na nic ( jeżeli jednak coś było to z góry bardzo przepraszam) związanego z handlem morskim ( którego, tak wiem - nie ma). Może by wprowadzic do gry w późniejszym czasie port w którym moglibyśmy tworzyc łodzie handlowe ( służyłyby np. do szybszego handlowania z graczami, oczywiście nie od razu byłyby dostępne), oraz okręty bojowe ( np. gracz może tworzyc łodzie z armatami na poźniejszym etapie,a słabsze - służące do abordażu na wcześniejszym etapie, można by było również dodac korsarzy na których moglibyśmy " expic "). Dodatkowo po wprowadzeniu PvP można by było blokowac porty innych graczy neutralizując bonusy owego portu. Nie grałem ( niestety ) w żadną częsc settlersów na komputerze i nie wiem czy tam było coś takiego, ale jeśli by wprowadzic coś takiego gra wyróżnaiałaby się bardziej od innych gier na przeglądarce.

Z chęcią poczytam co o tym myślicie ale jeśli chcialbyście to zakrytykowac prosiłbym o wyjaśnieniu dlaczego nie miałoby tego byc.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Na razie wystarczy wybudować odpowiedni budynek i można handlować z innymi a towary przesyłane są od razu.

Choć fajnie by było gdyby mijała godzina zanim towary by do nas dotarły po transakcji, taki niby realizm.

Serwer
    Nowa Ziemia
    Hmm towary są od razu transportowane... przepraszam za mój błąd, nie wybudowałem jeszcze odp. budynku więc nie wiedziałem jeszce wszystkiego o handlu.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    szczerze mówiąc nie widzę w tym jakiegoś większego sensu. chyba że ktoś wytłumaczyłby mi dokładniej jak miałyby takie bitwy morskie wyglądać i wgl...

Serwer
    Nowa Ziemia
    Mogłyby wyglądac podobnie jak bitwy lądowe ( bo na bitwy takie jak w serii " total war " raczej nie ma co liczyc ). Celem ich byłoby zdobywania doświadczenia i łupów ( czyli słuzyłyby prawie temu samemu co obozy bandytów, tyle że jeśli na chwilą obecną mielibyśmy większą flotę niż armie i zależałby nam na expie bądź czymś innym moglibyśmy zaatakowac korsarzy). Gdyby byli korsarze można by również stworzyc jakies pirackie porty w których byłyby o wiele większe łupy niż w standardowym obozie bandytów.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    hmm no spoko ale jeżeli już to to musiałoby być jedną z opcji powyżej powiedzmy 25 poziomu. Opcja z chlebem i piwem na statek też byłaby fajna. Nie mówiąc o pakowaniu swoich ludzi na statek i jeżeli owy statek by się zatopił zanim doszłoby do abordażu(o ile będzie taka opcja) wszyscy na danym statku ginęliby

Serwer
    Nowa Ziemia
    Oczywiście że nie byłoby to możliwe od razu. Wtedy nie miałby to sensu Pomysł z piwem i zatonięciem wszystkich jednostek w razie porażki też jest niezły

Uprawnienia umieszczania postów