Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Liczba budynków i wykresy

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Liczba budynków i wykresy

Witam.

Według mnie dobrym pomysłem było by umieszczenie w grze panelu ukazującego aktualną liczbę postawionych typów budynków. Można by to zrobić w takiej formie, że po najechaniu na przycisk od budowy wyświetlało by ilość budynków tego typu. Chwilka roboty dla twórców, a jedna przydatna rzecz.

Kolejnym moim pomysłem jest dodanie panelu ze statystykami produkcji (podobnie jak w The Settlers I, nie wiem czy w nowszych też coś takiego było ). Pomaga to bardzo w zbilansowaniu produkcji.

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat
    Ostatnio o tym wspominałem. Brakuje faktycznie statystyk i to bardzo brakuje. Obecnie wszystko trzeba liczyć na kartce papieru z kalkulatorem w ręce brakuje statystyk typu ile budynków ile przyrostu łącznie danego surowca jakaś statystyka godzinowa albo 24 godzinna była by ułatwieniem albo udogodnieniem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dla mnie wystarczyłaby informacja o tym czy danego surowca przybywa czy ubywa.Takim prostym wskaźnikiem jak na giełdach zielony lub czerwony trójkącik.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    @MaciekGP no to by wystarczyło ale jeżeli byłyby takie statystyki o jakich mówią szon26 czy Mechatronik_GDZ to byłoby znacznie lepiej. Niekoniecznie takie statystyki musiałyby być w samej grze. Fajnie by było jakby baza danych była udostępniona. Coś jak API w grach pokroju erepublik czy e-sim(przepraszam za reklamę) wtedy ktoś zapewne by zrobił kalkulator, który pobiera dane z API i przelicza je na produkcje godzinną dzienna itd itp

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    w magazynie przy liczbie surowców wystarczy dać strzałki wskazujące czy jest tendencja spadkowa czy rosnąca dla danego surowca

Osadnik Awatar szon26
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez DartjDevil Zobacz posta
    w magazynie przy liczbie surowców wystarczy dać strzałki wskazujące czy jest tendencja spadkowa czy rosnąca dla danego surowca
    To jest świetny pomysł którego wprowadzenie do gry nie powinno zająć dużo czasu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Przydałoby się ogólne statystyki produkcji, i zużycia surowców. Prosty przelicznik ile zyskujemy kamienia na godzinę, ile drewna w ciągu godziny zużywa smolarz itp. itd. Tak, żeby te wszystkie informacje były w jednym okienku.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W dzienniki dewelopera te zmiany o których piszecie są zaplanowane dopiero na 2/3 kwartał roku. Dlatego ja proponuję, żeby zamienić kolejność ulepszeń przedstawionych w dzienniku

Początkujący Osadnik Awatar Gocek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Póki tego nie wprowadzą, polecam korzystanie z tego kalkulatora: http://ceo-economy.appspot.com. Niestety gra nie udostępnia żadnego API, więc wszystkie budynki (i ich czasy) trzeba wpisać ręcznie. Ale moim zdaniem i tak warto
    CEO Economy - prosty i efektywny kalkulator surowców do gry The Settlers Online (w wersji polskiej!) [ www.ceo-economy.appspot.com ]

Uprawnienia umieszczania postów